Show-urile grotești ale ministrului Cuc ne costă 50.000.000 de euro! Guvernul PSD a reziliat abuziv, în 2017, contractul pentru un tronson din autostrada Lugoj – Deva. Finanțarea UE, în pericol

3
14270

De ce n-avem autostrăzi? Un răspuns poate veni și din ultimele evenimente: după ce Guvernul PSD a reziliat abuziv, în august 2017, contractul pentru un tronson din lotul Lugoj – Deva, România a fost condamnată de Curtea Internațională de Arbitraj. Acum suntem obligați la plata unor daune de 50 de milioane de euro și la repunerea în drepturi a constructorului. 

Prejudiciul adus de ministrul de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, este mai mare de atât: din cauza situației litigioase, suntem în pericol iminent să pierdem finanțarea Uniunii Europene pentru întreaga autostradă, scrie Hotnews.ro!

Toată autostrada e gata, mai puțin tronsonul blocat de PSD. De 3 ani, după rezilierea contractului, nu s-a mai făcut nimic

În august 2017, la 8 luni după preluarea puterii de către PSD, ministrul Cuc a descins pe șantierul firmei Salini, care executa tunelurile din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, și, după ce a făcut scandal, a reziliat contractul. Comportamentul înaltului oficial a fost unul bizar, pentru că, înainte de acest eveniment, a încercat să schimbe planurile deja aprobate pentru realizarea autostrăzii, deși acestea fuseseră aprobate de multă vreme.

Din acel moment au început problemele. Autostrada Sibiu – Nădlac s-a executat în totalitate, mai puțin porțiunea cu tuneluri unde a intervenit Cuc. Au trecut trei ani de atunci și bucata de drum blocată de PSD n-a mai fost finalizată. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere n-a reușit să rezolve problema.

Numărătoarea inversă până la pierderea fondurilor europene continuă în timp ce încurcătura provocată de Cuc nu e încă rezolvată

Timpul a trecut și abia anul trecut a fost scoasă la licitație bucata de autostradă lungă de 13 kilometri, din care 2,13 sunt de tuneluri prin munte. Nici până în ziua de azi nu s-a găsit un constructor interesat, iar acum a venit și sentința Curții de Arbitraj, care repune în drepturi firma inițială.

Marea problemă este că aceste lucrări, în valoare de 296 de milioane de euro, nu se pot realiza nici ușor, nici repede. Iar autostrada Lugoj – Deva trebuie obligatoriu să fie deschisă până pe 31 decembrie 2023, în caz contrar urmând a se pierde toată cofinanțarea UE cu care s-au executat lucrările!

O calamitate: Cucul PSD-ist

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Închis de Guvern a doua oară, site-ul conspiraționist ortodoxinfo e din nou online, după o zi. “Noua Ordine Mondială, reuniune prin videoconferință”

* VIDEO. Klaus Iohannis mătură pe jos cu Ciuma Roșie! „Românii se confruntă cu doi inamici: Covid-19 și PSD”

3 COMENTARII

  1. Ar trebui să plătească domnul cuccu căci gură mare are psd, ponta a șters datorii de 500 Mil iar acum avem de plătit 50 de mil. Ce facem le plătim noi că așa le-a trăsnit unor psdiști.

  2. Stați liniștiți că tot noi plătim!!!..și ce să facem cu autostrăzile , dacă nu vom mai putea să plecăm în alte locuri din țara sau străinătate..???.. băgăm banii in ele si stau muzeu .. aleluia deplasări,turism, în următorii ani,… așa că stați acasă… uitați de vacanțe, turism..în toamnă vine altă pandemie,la anul alta și așa din pandemie in pandemie ajungem la dracu’…

  3. De ce folositi termenul „Guvernul PSD a reziliat abuziv …”, „ministrul Cuc a facut …”? Este la fel cum ati spune „comunistii au facut …”. Guvernul PSD si ministrul Cuc au facut spectacol, dar alte persoane ar trebui sa raspunda pentru incalcarea prevederilor legale si contractuale. De ce nu faceti o ancheta sa vedeti cum s-a reziliat acel contract, sa vedeti care au fost persoanele care au facut abuz de putere, care au incalcat prevederile legale si contractuale, care au semnat documentele care au condus la rezilierea contractului, si in final sa solicitati, in cazul in care Romania va trebui sa plateasca despagubiri de 50.000.000 Euro, sa fie trase la raspundere persoanele care au semnat si se fac vinovate de incalcarea prevederilor legale si contractuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here