Dăncilă: „Români din Diaspora, veniţi acasă!”. Ce faceţi, oameni buni, veniţi?

5
1480
Dăncilă e "pa", dar moştenirea gravă e aici

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi membrii delegaţiei guvernamentale s-au întâlnit vineri cu reprezentanţii comunităţii româneşti din New York, cărora le-au prezentat evoluţiile şi potenţialul de dezvoltare ale ţării noastre, premierul subliniind că România este dinamică, ofertantă şi i-a încurajat pe românii din diaspora să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în ţară.

„Pledez pentru încredere într-un viitor pe care să îl construim împreună, la care să participe românii de acasă şi dumneavoastră, cei de aici, pornind de la realităţile prezentului. Încurajez românii din Diaspora să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în ţară, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Biroul de presă al Guvernului.

În acest context, dintre programele dezvoltate de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă a menţionat Diaspora Start-up, finanţat din fonduri europene, şi Start-UP Nation, finanţat din fonduri guvernamentale, care oferă oportunităţi de întoarcere în ţară şi de valorificare a abilităţilor profesionale şi antreprenoriale.

O altă oportunitate o reprezintă finanţările nerambursabile pe care Guvernul României, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, le alocă pentru păstrarea, promovarea şi afirmarea identităţii româneşti în diaspora.

Totodată, premierul a arătat că Guvernul acţionează pentru promovarea şi respectarea drepturilor românilor din afara graniţelor, context în care autorităţile statului pregătesc organizarea şi desfăşurarea în condiţii cât mai bune a scrutinului prezidenţial din această toamnă, se arată în comunicatul Guvernului.

La nivelul Executivului a fost adoptat un set de măsuri pentru o cât mai bună organizare a procesului electoral, iar pentru românii din diaspora, votul va dura trei zile şi va fi organizat atât în secţii de votare, cât şi prin corespondenţă.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Românilor de Pretutindeni derulează o campanie de informare pentru ca românii din afara graniţelor, astfel încât aceştia să cunoască toate detaliile legate de procesul electoral.

Conform sursei citate, reprezentanţii comunităţii româneşti au apreciat demersurile Guvernului pentru promovarea şi păstrarea valorilor şi tradiţiilor naţionale, a identităţii şi a limbii române în comunităţile din diaspora şi au subliniat că vor continua să acţioneze pentru consolidarea relaţiei dintre România şi Statele Unite.

Întrebări pentru Viorica Dăncilă

Dincolo de aceste declaraţii aparent de bună intenţie, din ştirea Agerpres de mai sus, stropite cu multă „gargară” electorală, se pun mai multe întrebări serioase:

 • Au românii din Diaspora încredere în vorbele premierului României? Se pot ei întoarce în ţară ca şi când totul s-a schimbat peste noapte?
 • Au ei garanţia că accesarea programelor cu finanţare UE sau de la buget este posibilă pentru oricine, fără să aibă nevoie de „pile, cunoştinţe şi relaţii”, fără să dea şpagă pentru a intra în posesia fondurilor?
 • Le garantează Guvernul României că, odată pornite afacerile, nu vor fi asaltaţi de haite de inspectori, de la diverse instituţii, care să le caute nod în papură şi să le dea amenzi, pe care eventual toto ei să le anuleze în schimbul şperţului?
 • Pot ajunge românii întorşi în ţară să se trateze în spitale fără să fie nevoiţi să umble cu plicul cu bani după ei?
 • Pot ajunge ei de la un oraş la altul, unde să livreze marfa produsă de afacerea proprie sau să cumpere materie primă, în timp util, pe autostrăzi ca în ţările unde se află azi la muncă?
 • Ai ei încredere că peste 15-20 de ani statul român le va putea plăti o pensie decentă, curăţată de scumpirile repetate în care clasa politică îşi decontează incompetenţa şi hoţia?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care Viorica Dăncilă ar fi trebuit să răspundă ea însăşi înainte de a invita românii din Diaspora să revină în România. Apoi, după ce-ar fi dat răspunsurile aşteptate, putea să-i cheme pe toţi acasă. Oamenii ar fi putut face o alegere mai uşoară. Altfel…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-a făcut dreptate: Cumpănaşu, ultimul pe lista candidaţilor la Preşedinţia României

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Planul secret prin care Gino Iorgulescu și-a scos fiul din țară. A avut complici în conducerea Spitalului Elias. Procurorii au fost anunțați abia după ce beizadeaua ucigașă părăsise România

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

5 COMENTARII

 1. Cum au tupeul sa cheme roamnii acasa ??? Sa isi bata joc de ei incompetentii ajunsi la putere ??? Spre exemplu la Apele Romane in grila de salarizare un subinginer cu 16 ani studii si vechime peste 35 ani, are pe grila de salarizare cu 140 lei mai mult (la salariul brut) ca un buldozerist, tractorist, femeie de serviciu cu 8-10 clase si vechime peste 30 ani. Astea sunt reperele psd-ului in materie de salarizarea institutionala, care sunt la cheremul directorilor desemnati politic, avansari pe criteri politice, angajari aranjate pentru rubedenii si pile politice. De ce sa vina ????

 2. Da, Dancilă poate aduce inapoi macar o parte din Diaspora, prin urmatoarele masuri, care sunt… CONDITII „SINE-QUA-NON”:
  1. SCOATE P.S.D. IN AFARA LEGII !;
  2. PLEACA DIN POLITICA, DEFINITIV !;
  3. ÎI IA CU EA SI PE CEILALTI PESEDISTI „DE FRUNTE” !

 3. Pai in Oltenia,in general prin sud si Moldova investiti banii dvs d-na Dancila.
  Ca aveti destui.
  La voi milioanele de euro sant pentru seminte.
  Are cineva curaj sa inceapa o afacere in Constanta daca nu face parte din gasca mafiota de acolo?
  Nu prea cred.In 3-4 luni pierzi tot si afacerea e preluata de Stroe,Fagadau,Martin…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here