Dăncilă le-a băgat mortu’-n casă! Liviu Alexa: „PSD are datorii imense. Unde-s 50 de milioane de euro? Cine a furat acești bani?”

3
3155
Liviu Alexa poza în spatele premierului Dăncilă

Liviu Alexa, pseudo-ziaristul tembel pe care Viorica Dăncilă l-a înscăunat șef al filialei județene PSD Cluj, lovește acum din toate pozițiile, furios că noua conducere interimară a partidului l-a lăsat fără funcție. Răzbunarea lui scoate la lumină modul dubios în care se „evaporă” banii din vistieria PSD.

După îndepărtarea Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului, PSD-iștii se sfâșie între ei, așa cum le e obiceiul. Printre cei mai furioși e insalucrul ex-președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa.

Într-un material video de 7 minute, postat pe pagina lui de Facebook, Alexa lansează atacuri dure la adresa conducerii și a membrilor PSD. În paranoia lui, se vede președintele suprem al PSD. S-a hotărât, schimbă și sigla partidului: aruncă trandafirii roșii la coșul de gunoi și scrie numele organizației cu litere mici. Alexa întreabă fosta conducere, în speță pe Dragnea, despre datoriile imense ale PSD și despre cei 50 de milioane de euro dispăruți fără urmă.

Acuzațiile lui Liviu Alexa

„PSD e partidul care…”

 • „PSD e locul în care oricine îndrăznește să vorbească despre subiectele tabu ale partidului e considerat rebel, exotic, exagerat.”
 • „PSD e partidul în care, dacă ai curaj să înfrunți liderii, să rostești adevăruri puturoase, dureroase, toți se ascund în cochilie, îți scriu SMS-uri de apreciere pe ascuns, îți «admiră» curajul și sunt «alături de tine».”
 • „PSD e partidul în care, la greu, toți sunt alături de tine, dar pe fereală. Când e să-și asume pe față o poziție, alături nu vine nimeni. Mie însă nu mi-e frică să fiu singur pe poteca asta.”

„Am rămas șocat când am auzit-o pe contabila partidului”

 • „O să adresez o întrebare grea: unde sunt cele 50 de milioane de euro pe care PSD le-a primit ca subvenții publice în 2018 și 2019. Cine a furat acești bani? Cine răspunde pentru cheltuirea lor fără noimă?”
 • „Am rămas șocat când, în noiembrie 2019, am auzit-o pe contabila partidului că PSD are datorii imense și că în vistierie nu mai există bani. M-am uitat pe site-ul Autorității Electorale Permanente și am văzut că PSD a încasat circa 90 de milioane de lei în 2018 și aproximativ 145 de milioane de lei în 2019. Băi, nene! Bani serioși! Adică, 50 de milioane de euro veniți din buzunarul românilor. Unde sunt banii, fraților?”
 • „Acești bani erau meniți să ne consolideze activitatea politică, să ne aducă un plus de valoare electorală, nu eșecuri pe linie. Mai ales că, din postura de cel mai mare partid, am primit cele mai mari sume dintre toate formațiunile politice.”
 • „De ce acești bani au fost cheltuiți discreționar? De ce nu au fost ajutate și filialele din țară cu ei? Cum e posibil ca, având atâția bani pe mână, să ajungem astăzi la 17% în intenția de vot?”

„PSD se descurca din sponsorizări și bani la negru”

 • „Înainte de banii de la AEP, PSD se descurca cum putea, din sponsorizări și bani la negru. Asta e realitatea, așa făceau toate partidele, dar PSD avea atunci rezultate! De ce tăcem pe marginea acestui subiect?”
 • „Cine a devenit milionar din banii ăștia, cine a furat banii din averea PSD? Dragi colege și stimați colegi! Suntem supărați că rezistacii ne fac hoți pe nedrept, dar noi suntem cei care acceptă cu ochi închiși că cei din fostele conduceri ne-au furat fără consecințe viitorul? Că asta au furat, viitorul PSD.”
 • „Nu putem continua așa, pur și simplu. Oamenii nu mai au încredere în noi și și-ar putea recăpăta încrederea dacă ne ridicăm în picioare și răsturnăm masa cu tot ce e pe ea: cu minciuni, cu greșeli, cu neasumările trecutului. Altfel, PSD va muri!”

„Am mințit România că PSD se va despărți de comunism”

 • „2019 a fost cel mai prost an din istoria partidului: am pierdut la europarlamentare, președintele nostru a fost trimis la pârnaie, am pierdut lamentabil Cotroceniul, am pierdut guvernarea. Însă 2019 nu e decât consecința greșelilor enorme pe care PSD le-a făcut începând cu 2012 și până azi.”
 • „În noiembrie, după demisia Vioricăi Dăncilă, bărbații României vorbeau în fața României despre nevoia de rebranding la PSD, dacă e nevoie de o nouă siglă, de un nou slogan, de o nouă culoare. E nevoie, dar nu doar de asta e nevoie în PSD.”
 • „Am ajuns un partid hulit și detestat de către tineri, intelectuali, oameni de afaceri. Și e o realitate, de vreme ce Iohannis a luat scorul ăla. Pentru că am mințit România că PSD se va despărți de comunism, se va despărți de hoție și de minciună.”
 • „Am mimat reforma internă, am mimat că ne pasă de români și am continuat să punem în funcții parlamentari corupți și analfabeți, miniștri incompetenți sau hoți. Am continuat pe același drum al minciunii, iar românii și, mai rău, PSD-iștii simpli au refuzat să ne mai urmeze.”

„Statutul PSD e o cărțulie cu care se șterg la fund cei din conducere”

 • „Degeaba faci ca partid 20 de lucruri bune, dacă alea 3 greșeli pe care insiști sunt atât de grave, încât te afundă în mocirlă și mai tare. Rebranding-ul PSD trebuie să înceapă cu o discuție sinceră despre ce e azi cu adevărat partidul: organizațiile județene sunt îmbătrânite, statutul PSD e o cărțulie cu care se șterg la fund cei din conducere, Comitetul Executiv Național a ajuns comitetul execuțiilor, nu suntem în stare să ne asumăm marile teme ale Europei, astfel că până și Europa a scos PSD de la inimă.”
 • „Dar cel mai rău e că insistăm în continuare să mestecăm în ciorba sleită a victimizării, când noi suntem cei care ne-am distrus singuri.”
 • „Electoratul rural? Nu-l mai avem, ne mințim că îl mai avem. Oamenii de la țară o duc greu. România, după ce ne îndepărtăm de cafenelele scumpe și de blocurile argintii din orașe, e România noroiului, unde oamenii se spală în lighean, cu școli înghețate, cu zero canalizare, cu cârciumi ponosite și oameni uitați de propria țară.”
 • „Nu există firmă de PR care să poată să aducă soluție rapidă la problema PSD: și anume, aceea că românii din diaspora le interzic părinților lor să mai voteze cu noi. Am mușcat-o de patru ori până acum pe această temă și PSD tot nu se trezește.”

„Am tăiat trandafirii din siglă”

 • „Electoratul dur al PSD – «ăia de la țară, cum le spun unii – ne-a părăsit. Fiindcă și noi i-am părăsit. Ne-am prefăcut că dezvoltăm România prin Programele Naționale de Dezvoltare Locală (PNDL), când colo, am oferit primarilor bani din care să smântânească și ei ceva.”
 • „România urbană? Hă, hă! Ne detestă, nu am știut niciodată să comunicăm modern și transparent, ne-a fost frică să înfruntăm întrebările celor educați și liberi: «De ce furați? De ce nu promovați oameni de calitate? De ce murim în spitale? De ce nu faceți autostrăzi? De ce ne pleacă românii? De ce ne-am pierdut demnitatea în fața Bruxelles-ului? De ce nu suntem toleranți cu minoritățile sexuale? De ce nu vorbiți despre poluare? De ce nu ne unim cu Moldova?»”
 • „O să putem reveni la masa discuțiilor cu poporul atunci când vom fi în stare să răspundem; și când răspundem, nu să oferim scuze, ci soluții decente sau rapide.”
 • „Ați vrut rebranding? Împreună cu echipa mea mică, și fără să cer milioane de euro precum marii consultanți americani, vă propun această siglă. Am tăiat din ea trandafirii, e un semn al trecutului recent pe care românii vor să-l uite. Am păstrat PSD, căci PSD încă contează. Poate nu e frumos noul logo, eu zic că e și că are potențial, dar asta contează mai puțin. Contează că eu am făcut măcar ceva pentru partid, nu am stat deoparte, ca voi.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Ei, domnule Hubali, nu-i prost deloc Liviu Alexa! Are idei, discurs coerent, logică și argumente care taie în carnea „roșie” a PSD-ului. O analiză realistă, din interior, și concluzii drastice privind situația actuală a acestui partid căzut în disoluție.

  • Alexa,interlop demn de puscarie,E DOAR UN ALT EXCROC PATENTAT AL CIUMEI ROSII!Un interlop ORDINAR, tipic pentru acest partid,format dintr-o adunatura de infractori invatati doar sa fure din banii publici,madamo!Si razbunarea este tipica interlopilor,daca nu stiai,cucoana,iar asta este o prostie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here