VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

2
8467
Wuhan, China
Un grup de cercetători din Hong Kong au demonstrat că autoritățile din China ascund adevărata cifră a numărului îmbolnăvirilor - Foto: Twitter

Guvernul chinez a declarat că sunt mai puțin de 3.000 de oameni infestați cu coronavirusul. Oameni de știință din Hong Kong, folosind informații oficiale și un model matematic de răspândire a virusului, au anunțat că sunt peste 44.000 de persoane infestate în orașul Wuhan din China.

Autoritățile ar trebui să ia măsuri ”draconice” pentru restrângerea deplasărilor populaţiei dacă doresc limitarea propagării coronavirusului cu epicentrul în oraşul Wuhan, au declarat luni cercetători din Hong Kong, informează AFP, citat de Agerpres.ro.

Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong (HKU) au lansat un avertisment în ceea ce priveşte o accelerare a propagării coronavirusului, care a provocat 80 de decese în China, potrivit autorităţilor.

În total, 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în această ţară, printre care şi cel al unui bebeluş de nouă luni, iar suspiciunile de îmbolnăviri s-au dublat într-un interval de 24 de ore, ajungând la aproape 6.000.

„Trebuie să ne pregătim pentru situaţia în care această epidemie specifică va deveni o epidemie mondială”, a declarat Gabriel Leung, conducătorul unei echipe de cercetători de la Universitatea din Hong Kong.

„Măsuri importante şi draconice pentru limitarea deplasărilor populaţiei ar trebui impuse cât mai curând posibil”.

Ma Xiaowei, directorul Comisiei Naţionale pentru Sănătate (CNS), care are rang de ministru în China, a precizat duminică că noul virus are o perioadă de incubaţie de până la două săptămâni, iar transmiterea este posibilă şi în perioada de incubaţie, altfel spus chiar înainte de apariţia simptomelor.

VIDEO. Fructele și legumele au dispărut din magazinele din Wuhan.

Pe baza unor modele matematice ale propagării virusului, echipa condusă de Leung a estimat că numărul real de infectări este cu mult superior bilanţului comunicat de autorităţi, care nu iau în calcul decât cazurile depistate în mod formal.

„Numărul cazurilor confirmate care prezintă simptome ar trebui să fie de ordinul 25.000-26.000 în ziua Noului An Chinezesc”, care a fost sâmbătă, a estimat luni Leung cu prilejul unei conferinţe de presă la Hong Kong, demonstrând cu ajutorul unor reprezentări grafice, anunță Agerpres.ro.

VIDEO. Foarte mulți bolnavi pe holurile unui spital din Wuhan.

Incluzând şi persoanele în cazul cărora virsul se află în perioada de incubaţie şi care nu prezintă încă simptome, ”cifrele se apropie de 44.000” pentru ziua de sâmbătă, a estimat acesta.

Cercetătorul a adăugat că numărul infectărilor s-ar putea dubla la fiecare şase zile urmând să atingă un maxim în aprilie şi mai în regiunile care se confruntă deja cu o epidemie, recunoscând că măsuri eficiente din domeniul sănătăţii publice ar putea diminua ritmul transmiterii virusului.

Epicentrul epidemiei este considerat oraşul Wuhan şi provincia Hubei. Au fost identificate cazuri şi în alte mari oraşe din ţară precum Beijing, Shanghai, Shenzhen sau Canton.

„Ne aşteptăm ca în aceste metropole să existe focare de epidemie stabile”, a menţionat omul de ştiinţă. Virusul a ajuns atât în Europa cât și în SUA și Canada.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Moartea lui Kobe Bryant. Cine sunt cele 9 victime din elicopterul prăbușit

* VIDEO. Ultimul zbor al lui Kobe Bryant și al fiicei sale de 13 ani. De ce s-a prăbușit elicopterul?

* Legendarul Kobe Bryant a murit la 41 de ani, alături de fiica sa de 13 ani. Mergeau să joace baschet, dar s-au prăbușit cu elicopterul

* Renuțarea la inelul de logodnă, un nou mesaj al Irinei Tănase către Dragnea. Relația dintre cei doi, pe butuci

* Dezvăluiri. Se simte mâna Moscovei în protestul de la Craiova împotriva frecvenței 5G. România, o țintă pentru Putin

2 COMENTARII

  1. azi am ramas siderat la raspunsul dat de presedinte unui jurnalist la intrebarea „”dle presedinte, stiti ca chinezii fac un spital in 7 zile ???…ce-a raspuns presedintele e de noaptea mintii…urmariti interviul >>>>!!!!!!..asa ca pun si eu o intrebare ..dle presedinte in mandatul asta de 5 ani se va face macar un spital din alea trei??>>>>….ca sa nu mai vorbim de vreo autostrada …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here