miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMass-mediaA mai murit o ziaristă. Discretă, tăcută, măcinată de boli, sărăcie și...

A mai murit o ziaristă. Discretă, tăcută, măcinată de boli, sărăcie și nedreptate. Avea doar 51 de ani

-

Duminică s-a stins Cristina Pînzaru. Nu avea notorietatea Cristinei Țopescu, pentru că nu era vizibilă. Ea stătea „la butoane”, în regia unor emisiuni TV, fiind un producător de cursă lungă.

În aprilie 2012, când s-a lansat Nașul TV, Cristina Pînzaru era producătorul emisiunii mele, „Cronica de noapte”. Am lucrat câțiva ani în echipă, și am lucrat bine. Își făcea meseria cu pasiune, chiar și atunci când a început să-și ia leafa din două în două luni, apoi când se nimerea, dacă se nimerea…

Ani buni a ținut și site-ul Nasul.tv, pe vremea când era un site viu, combativ, în care aveai ce citi. Și iarăși a lucrat cu pasiune, chiar dacă făcea muncă voluntară…

La un moment dat n-a mai scris pe site. A zis: stop! Bolile, nevoile și nedreptățile au făcut-o să renunțe. Și, odată cu retragerea ei în propria suferință, a murit și site-ul. Cristina era femeia-ziar.

- Advertisement -

„S-a dus la Domnul și Cristina Pînzaru, 52 de ani… Odihnească-se în pace, Dumnezeu s-o aibă în pază Lui. Sunt din ce în ce mai puțini jurnaliști pe aici…”, a scris Robert Turcescu, care a lucrat o scurtă vreme cu Cristina la Nașul TV.

Cristina Pînzaru nu avea nici măcar 52 de ani. Urma să-i împlinească pe 6 aprilie, dar n-a mai apucat. Îi va împlini în Cer.

A lucrat ani mulți la B1 TV, 10 TV și Nașul TV. Avea idei, știa meserie. Dădea telefoane și-ți aducea invitați de marcă. Și, mai ales, de calitate.

- Advertisement -

De o vreme nu mai lucra, practic, nicăieri. Boala o măcina, ingratitudinea o revolta. Se uita în urmă și vedea o ruină. Oameni în care a crezut au abandonat-o la greu. Să fie iubită nu mai era de-ajuns. Ar fi avut nevoie de bani să-și ia medicamente…

Cristina Pînzaru s-a stins în demnitate, fără să bată obrazul nimănui. La nici 52 de ani. La o lună după o altă Cristină care a ars pentru jurnalism. Cristina Țopescu avea 59 de ani…

Se duc repede ziariștii, uneori neînțeleși. Sau înțeleși prea târziu. Sau uitați în suferința lor, cu leafa neluată…

Așa se încheie povestea tristă a celor două Cristine. Și tot așa crește respectul postum pentru ele.

Odihniți-vă în pace, jurnaliste alese să scrieți cronicile Raiului!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. frumos scris …trist ….’!!!
    ma uimeste puternic in ultima vreme apar informatii ….despre oameni de presa de cultura despre care aflam …ba ca au murit singuri …uitatzi , ba in nevoi …!
    ar trebui sa scrieti mai des despre voi …..macar daca dau un click sa stiu ca ajut pe cineva !…pe urma mai exista si conationali mai instariti si mai cu dare de mana …nu cred ca trebuie privita ca o rusine ….

  2. Pentru ca s-au redus ca numar televiziuni cu program generalist au ramas pe bara jurnalisti ca cele doua raposate. Cristina Topescu nu era genul de om care sa faca circ pt a obtine un loc de munca avantajos. S-a vazut cand Cristina a intrat in psd cum au biruit-o socialistele vietii si nu a fost trecuta pe niciun post de europarlamentar sau de parlamentar in Ro. Atunci a gresit Cristina Topescu. Trebuia sa ramana in redactia de stiri de la Prima tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -