miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAlegeri 2019Cum calculează Dăncilă aria cercului: "Raza la pătrat"!!! Un reporter a făcut-o...

Cum calculează Dăncilă aria cercului: „Raza la pătrat”!!! Un reporter a făcut-o de râs: „π x raza la pătrat”!

-

Întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu ziariștii a fost o catastrofă. O jurnalistă a provocat-o în zona matematicii, iar candidata PSD a spus o gogomănie apocaliptică.

„Ați spus că ați dat meditații la matematică, fără a lua bani pentru aceste meditații. Ne puteți spune cum se calculează aria cercului?”, a întrebat-o reporterița.

Dăncilă a zâmbit tâmp și a răspuns: „Raza la pătrat”.

- Advertisement -

Ce prostie! Ce tâmpenie! Ce oroare! Zice că a dat meditații la matematică, dar nu știe aria cercului! Și spune o gogomănie incredibilă!

Ziarista a scos-o din ceață: „π x raza la pătrat!”. Aha… deci, πr², nu r²!

Dăncilă a zâmbit și mai tâmp și a bâiguit ceva despre plăcerea ei de a fi dat meditații gratis, pentru copiii care nu aveau posibilități materiale.

- Advertisement -

Apropo: orice dimensiune la pătrat, gen r², definește aria unui pătrat, nu a unui cerc!

Pentru Dăncilă, pătratul este cerc!!!

A fost hăituită cu limba engleză

Un alt reporter i-a pus o întrebare Vioricăi Dăncilă, în limba engleză, despre programul Visa Waiver. Șefa PSD s-a blocat și a refuat să răspundă.

N-a articulat niciun cuvânt în engleză, în schimb a gângăvit în română: „Vă răspund în română, că nu vreau să ducem în derizoriu această discuție… Angela Merkel, în toate deplasările externe, vorbește în limba germană… Hai să nu încercăm să ducem în derizoriu o dezbatere serioasă!… Avem datoria să fim mândri de limba noastră… Credeți-mă că aș fi putut să răspund și în engleză, și o să vedeți că voi face acest lucru!”.

Dar n-a făcut-o.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

12 COMENTARII

 1. Și-abiiiaaaa… ACUM vine întrebareaaa-IMPORTANTĂĂĂĂ: CUM (DE-)a luat această persoană nota… NOUĂ (9 !) la (examenul-de-)”LICENȚĂ” (căci bănuim că asta a vrut să spună când a afirmat că a terminat facultatea – de „Petrol-și-Gaze”, la Ploiești – cu-nota-…NOUĂ !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  • Văăă… MĂRTURISIM, cu-toată-SINCERITATEA…, că, deși… NU am fost „slabi”-(Sic!-)la-matematică, probabil pentru faptul că, de la un moment-dat, am urmat un traseu-școlar/universitar de tip… „umanist” (!), NU prea mai ținem minte multe formule-matematice, chiar d’alea simple…, dar astaaa…, cuuu… „ARIA-CERCULUI-EGAL-PI-ER-PĂTRAT”, este rămasă în dovleacu’ nost’… PE-VECIEEEEE, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

   Iar CREATURA (Sic !) asta…, DĂNCILA-IMBECILA, care cică a dat meditații (fie ele șiii… GRATUITE !) laaa… MATEMATICĂ, NU ȘTIE NICI MĂCAR ATÂTA-LUCRU !!!!!

   În aceste condițiii…, MEDITAȚIILE lu’ Dăncilă, chiar… GRATUITE (!), au fost, pentru SĂRACII copilași-fără-nicio-vină…, meditati de astaaa…, (MUUUULT !) PREA… SCUMPE, dom’leeeeeee !!!

   • NU ne rămâne decât săăă… SPERĂM șiii… SĂ-NE-RUGĂM-la-BUNUL-DUMNEZEU…, să NU fi dat meditații (gratuite au ba… !) ȘIII… LA ALTE MATERII (!), cum-ar-fi:… (limba) ROMÂNĂ, (limba) ENGLEZĂ… !!!!!!!!!

     • Abia acum aflăm că Dăncilă a spus, serile-trecute, la T.V.R., în enisiunea „CIUMATULUI”-„VARANIST” „Sărmăluță”, că meditațiile-la-MATEMATICĂ, alea gratuite, le-a dat, la Videle, copiilor unor… PRIETENI !!!

      Și-uite-așaaa… se adeverește vechea „zicală-de’n-popor”:
      „FEREȘTE-NE, Doamneee…, DEEE… PRIETENI, CĂĂĂ… DE DUȘMANI NE FERIM NOI-SINGURI !”, daaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

      Ce-o fi avut, oareee…, cuuu… acei bieți copilași…, o fi dorit/urmărit să seee… RĂZBUNE, poate…, pe părinții lor…, s-or fi certat, cevaaa… ???!

  • De ce Dinu cu ala de fizica unde ne-am dus s-a dus el din meditați a luat 6 case el ca prof de fizica de ce n-a știut sa răspundă da râdea ca prostul daca este asa de deștept de ce n-a avut curaj de-o confrontare fata in fata da si-a chemat zisristul de casa cu intrebarile stiute ca sa aiba ce-l lauda siteul asta de cacat ziaristii

 2. Greu de crezut că la meditaţie nu ştia. Noroc că, nemaiconducând guvernul, poţi fi şi distrată. O întrebare mai serioasă: cea pusă de Dan Barbilian (Ion Barbu) lui Camil Petrescu, care a scos o revistă, Algebra: de ce radical din minus unu este un simbol de perpendicularitate. Cred că o avea pregătită Radu Tudor de la A3.

 3. În situația respectivă nici ziaristul care a întrebat și nici Cartianu se pare că sunt în eroare. În realitate formula Pi X r la pătrat definește suprafața circumscrisă ariei cercului, deci nu este aria cercului, care este o linie curbă închisă. Idem și în problema privind cadrul și aria suprafeței din interiorul liniei frânte închise la ambele capete, numită pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -