Dacian Cioloș: „Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”

2
297
Dacian Cioloș

După Stelian Ion ministrul demis de premierul Cîțu) și Dan Barna (copreședinte USR-PLUS), a racționat și celălalt copreședinte, Dacian Cioloș, și tot pe Facebook.

În ședința de miercuri seara a conducerii USR-PLUS, Dacian Cioloș a insistat pentru ieșirea de la guvernare. În mesajul de pe Facebook, tonul a fost ceva mai moderat.

Dacian Cioloș: „Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR-PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”

Ziua de miercuri a fost una tensionată, de-a dreptul explozivă. Ședința de guvern de la ora 11.00 s-a blocat și a fost amânată până seara, la 19.00. Miniștrii USR-PLUS s-au înfuriat pentru că premierul Florin Cîțu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară, fără nicio informare prealabilă, programul de investiții „Anghel Saligny”, de 10 miliarde de euro.

Miniștrii USR-PLUS au boicotat ședința de guvern de la ora 19.00. La scurt timp după reuniunea de la Palatul Victoria, premierul Cîțu a anunțat revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion. Reacțiile din tabăra USR-PLUS au fost furioase.

Stelian Ion spune că „miza nevăzută” a revocării sale o reprezintă „procedura de numire a procurorilor de rang înalt, aflată în derulare”.

Dan Barna e necruțător: „Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. A arătat că e mai rău decât Liviu Dragnea. Florin Cîțu trebuie să plece”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dan Barna: „Florin Cîțu nu poate conduce nimic. E mai rău decât Dragnea. Ia decizii noaptea ca hoții. Trebuie să plece!”

* VIDEO. Al doilea ministru USR-PLUS dat afară din guvern de premierul Cîțu: Stelian Ion de la Justiție! Război total, coaliția e în aer

* Criză majoră la guvernare: Cîțu încearcă să impună PNDL 3, USR-PLUS boicotează ședința de guvern și amenință cu căderea Cabinetului, UDMR blochează desființarea Secției Speciale

* Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* Se strânge lațul: Nicușor Dan anunță audit la achizițiile imobiliare făcute de Firea. „Acolo a fost cea mai mare sursă de corupție în Primărie”

* A dispărut un dosar cu probe esențiale în procesul beizadelei Victoraș Micula!

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

2 COMENTARII

  1. Florin Cîțu și-a încălcat/ignorat… PROPRIA SEMNĂTURĂ, pusă pe protocolul-coaliției de după demiterea lui Vlad Voiculescu, act care stipulează CLAR că premierul NU va mai demite DISCREȚIONAR/UNILATERAL pe niciun ministru din ALT PARTID: este un om… FĂRĂ-CUVÂNT, așadar… FĂRĂ-ONOARE!!!

    RUȘINE, Florin Cîțu!

    • De fapt…, ne întrebăm dacă acest guvern a putut fi vreodată considerat a fi, CU-ADEVĂRAT…, unul „DE-COALIȚIE”: mai degrabă a fost… „GUVERNUL-MEU” (Sic!) al președiuntelui Klaus Iohannis, având în frunte o… MARIONETĂ-PENIBILĂ cotrocenistă, pe nume Florin Cîțu, și în componență niște… EXECUTANȚI AI ORDINELOR PREZIDENȚIALE, transmise de către… PĂPUȘAR prin… PĂPUȘA SA (DEEE… PAIE/CÂRPĂ, adică un fel deee… Emil Boc AL LUI – !!! – Traian Băsescu!)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here