Dan Barna îi cere lui Orban să-și asume răspunderea și pe alegerea primarilor în două tururi

1
1068
Dan Barna
Dan Barna îl critică pe Ludovic Orban că nu i-a trimis proiectul de buget

Dan Barna, liderul USR, a anunțat sâmbătă că Guvernul Orban trebuia să includă în pachetul de legi asumate și alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Liderul PNL, dar și președintele României au declarat în mai multe rânduri că susțin modificarea legii alegerilor locale, dar amână să facă pasul decisiv.

”Salut decizia guvernului în privinţa rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuşi, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceţi pe lista acelor situaţii în care se impun măsuri urgente şi cea privind alegerea primarilor”, scrie Barna pe Facebook, citat de News.ro.

El subliniază că mai este jumătate de an până la locale şi încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care, în opinia sa, descurajează participarea electoratului şi transformă comunităţile noastre locale în moşii ale unor grupuri de interese fără legitimitate şi dorinţă de a face bine.

”Menţinerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi. Adică de români”, subliniază liderul USR.

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe abrogarea ordonanţei care împiedica decontarea navetei elevilor şi precum şi pe abrogarea unor prevederi din OUG 114, anunță News.ro.

Alegerea primarilor în două tururi a fost una dintre condiţiile impuse de USR pentru susţinerea Guvernului Orban la votul din Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

* Situație cumplită moștenită de Guvernul Orban: frații „Frutti Fresh” au pus sechestru pe Romatsa și Nuclearelectrica! Suma de plată e cât o tranșă FMI: 395 de milioane de euro, dintre care 78,6% dobânzi și penalități

* „PROASTĂ, DAR CINSTITĂ”. Dăncilă a sifonat de la PSD, în campanie, milioane de euro! L-a folosit ca intermediar pe fostul ei consilier de la guvern

* Șantaj murdar al UDMR: Dacă Guvernul PNL face alegeri locale în două tururi, votăm moțiunea de cenzură a PSD!

* Teleormanul se întoarce în Palatul Victoria! Primul penal din Guvernul Orban

* Nesimțirea PSD n-are limite! Bogătanul parvenit Liviu Alexa ia la mișto „sărăcia” lui Orban și îi trimite alimente

* Creșterea pensiilor cu 40%? Terminați cu prostiile! Există o soluție rezonabilă. Iat-o!

* Godină îl ridiculizează pe „pupin-băloso-curistul” Ciutacu, care l-a ironizat pe Berbeceanu, dar a lingușit-o pe Dăncilă

* Dosarul Colectiv. Bănicioiu, audiat 5 ore de procurori și acuzat de supraviețuitori

* Teleormanul se întoarce în Palatul Victoria! Primul penal din Guvernul Orban

1 COMENTARIU

  1. Primarul ales într-un singur tur decide unilateral. E o formă de democrație. Un primar ales în două tururi nu e pe placul PSD sau al UDMR. De asta nu avem zonă rurală puternică.

    Trebuie să investim în rural. Trebuie să ne producem bunurile agricole pe parcele mici și mari. În Ungaria sunt Cooperative de Credit. În Ungaria nu mai poți din 2007 să cumperi teren agricol. E o lege bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.