Dacă tot sunt patrioți, de ce nu circulă cu Dacia? De ce nu stau în apartamente, ci în palate? De ce nu se operează în spitalele pe care le-au „construit” în ultimii 30 de ani, ci dau fuga în străinătate?

1
915

Vine cu pași repezi 1 Decembrie, când se serbează Ziua Națională a României. Nu oamenii de la colțul străzii, muncitori, care plătesc taxe și impozite din salarii mizerabile vor fi în prima linie, așa cum ar fi meritat, ci fripturiștii din partidele politice, tocmai cei care le toacă banii.

Vor dori să iasă din nou în evidență, să li se vadă scăfârliile la televizor. Numai atunci își vor ține pentru câteva minute mâinile la piept în semn de „mare” patriotism, dar el va fi, evident, unul fals. Un „fake”, cum se exprimă de-o bucată de vreme, fiindcă au și „uitat” să mai vorbească românește.

În rest, 364 de zile dintr-un an, au ei grijă ca mâinile mânjite să nu iasă prea des din buzunare. Că acolo sunt „banii dumneavoastră, dragi români”, nu investiți în spitale, autostrăzi, căi ferate. În buzunarele aleșilor.

Iar dacă nu sunt în buzunare, s-au risipit deja de mult pe vile, palate, terenuri de sute de hectare, afaceri imobiliare. Prin țară sau prin străinătate. Au ajuns chiar și-n America de Sud sau Africa: vezi pușcăriașii Dragnea și Mazăre. Doar nu era să locuiască într-un simplu apartament, în frig, ca mulți dintre conaționali, exact ca pe vremea comunismului.

Așa mari patrioți sunt acești politruci încât circulă numai cu mașini de lux din import. Și nu le-au cumpărat din lefurile lor de parlamentari, ci tot din banii românilor. Și n-au dat pe ele câteva mii de euro (nu sunt second-hand), ci sute de mii de euro. Dacă tot se pretind iubitori de neam, dacă tot țin mâna la piept, dacă tot intonează imnul patriei, de ce nu-și achiziționează o mașină Dacia fabricată la Mioveni?

Sau le-o fi rușine să urce în ea? Nu acești fripturiști sar ca uleiul încins în tigaie atunci când cineva din străinătate îndrăznește să critice România pentru lipsa infrastructurii și pentru hoțiile pe care le fac ei? Cum vine asta? Îi înjură tot pe ăia care i-au băgat în UE și de la care și-au luat mașini de lux? Îi înjură tot pe ăia, deși tot pe teritoriul lor au devenit proprietari de vile? Și-i mai înjură tot pe ăia la care merg în vacanțe și risipesc banii contribuabililor prin magazine și restaurante de cea mai bună categorie? Și, bonus, îi mai înjură chiar pe cei cărora le-au vândut „țara bucată cu bucată”, așa cum tot ei se exprimă!

Se îmbracă ei cumva cu haine made în România? Nu! Cum să poarte ei așa ceva? Pe alea să le poarte oamenii de rând. Ei își iau de „firmă”! Iar firmele alea nu sunt în România, ci tot prin străinătate. Tot pe-acolo. În acea străinătate de care se tot plâng că-i sapă, că-i bagă la pușcărie complet nevinovați (mă rog, nu prea îi mai bagă), că au intrat acolo din cauza „statului paralel” care colaborează cu dușmanii din Occident.

Se operează ei în spitalele românești? Rareori. Cum îi doare ceva, urcă în avion și aterizează prin Turcia, pe la Viena, Milano sau alte locuri cu spitale ultramoderne. Cum să se trateze în spitalele promise de ei? Ele nu există! Sau există pe machete niște spitale regionale. Numai dacă dau în mintea copiilor și se joacă la grădiniță cu ele. De altceva nu sunt bune.

Să-l vedem pe Iliescu la cei 91 de ani ai săi că merge cu Dacia, nu cu Mercedes.

Să-l vedem pe Băsescu „Petrov” că merge tot cu Dacia, nu cu Mercedes.

Să-l vedem pe Iohannis că merge și el tot cu Dacia, nu cu Mercedes, nu cu mașinile puse la scară de SPP-iști.

Ăștia sunt cei pe care i-am votat. Noi ne uităm la ei din fața micilor ecrane cum stau drepți de Ziua Națională, cum adoptă figuri serioase, parcă sculptate în stâncă, cu buzele unite mănunchi, de parcă ar fi niște statuete, dar ei până și-n acel ceas de împlinire a 103 ani de la Marea Unire se vor gândi la treburilor lor: PSD – să fie la conducere, PNL – să fie el, UDMR – să fie și el acolo, unde e „ciolanul” gras.

De altceva nu le pasă. Dacă le păsa, România ar fi arătat cu totul altfel la peste 30 de ani de la Revoluția sângeroasă din Decembrie 1989. Nu cu infrastructură rămasă de pe timpurile acelui sistem comunist pe care actualii aleși îl detestă – i-ar gâdila nostalgia aducătoare de voturi, dar îi sperie amintirea austerității ceaușiste.

Ceea ce fac ei e numai de decor. Se vor alinia pe mai multe rânduri, vor urmări cum trec ostașii și vehiculele militare pe sub Arcul de Triumf, vor cânta și imnul țării, în vreme ce opozanții, și mai „mari” iubitori de patrie, se vor lansa probabil în mitinguri sau tirade împotriva lor. Vor spune că cei de la putere au distrus România, că trebuie să plece, vor îndemna lumea să iasă în stradă.

Dar ei, la fel precum duetul PSD-PNL, cum au dat de borcanul cu miere, s-au și înfruptat din el. Nu s-au mulțumit însă cu unul. Le-au luat pe toate la rând, au extras tot AUR-ul din ele, apoi și-au decontat plăcerile tot din vistieria națiunii române. O națiune pentru care și-ar da viața, așa vociferează ei, pentru care ar rămâne fără glas, cu microfoanele tăiate prin emisiuni, arestați, otrăviți cu cocteiluri imaginare și alte parascovenii de acest gen.

Au și ei un temei pentru care procedează așa. Doar nu credeți că se gândesc la patria lor, la românii oropsiți de prin chilii care s-au dus să-i voteze: vor să fie ei la cârmă, să fure și ei cel puțin la fel cât au furat și predecesorii lor. Iar cei care i-au votat ce vor primi? Păi, cam ce-au primit și până acum: la felul întâi – niște vorbe încurajatoare, la felul doi – niște pupături pe obraji, iar la desert – niște poze cu autograf ca să le atârne pe pereți. Asta dacă se nimeresc să fie cumva la vreun miting.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Un primar PNL din Suceava a pus zeci de copii să meargă 10 km pe jos, la un marș antivaccinist. E anchetat de Protecția Copilului

* VIDEO. Vanghelie lovește, înjură, amenință și scuipă. Limbaj de PSD-ist: „Pleacă de aici, că te bat! Băga-ți-ai p…a în mă-ta!”

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

1 COMENTARIU

  1. Fără Muzeu Naţional de Istorie (în reparaţii din 2002), fără Bibliotecă Naţională accesibilă digitalizat românilor din jurul României şi Diasporei, dar cu presă tabloidizată şi garsoniere tv ştiriste, vorba patriotism n-are ce însemna. Şi clasa intelectuală nu e mai brează decât aia politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here