România – 7 milioane de vaccinați în noiembrie. Cîțu promitea 10 milioane în iulie

0
361

România a trecut miercuri, în sfârșit, de pragul a 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, anunță pagina de Facebook RO Vaccinare. Evenimentul are loc la trei luni și jumătate după ce, conform graficului stabilit și asumat personal de premierul Cîțu astă-iarnă, țara noastră ar fi trebuit să ajungă la 10 milioane de persoane imunizate (70% din populația adultă).

În acest moment, campania de vaccinare se târâie în ritm de melc. Conform site-ului oficial vaccinare-covid.gov.ro, în ultimele 24 de ore s-au imunizat cu prima doză doar 23.112 persoane. În total, au fost 97.093 de vaccinuri, dar 48.866 au fost la rapel și 25.115 veniți pentru doza a treia, „booster“.

În total, vaccinate cu cel puțin o doză sunt 7.534.684 de persoane – conform datelor oficiale. Numărul celor vaccinați real este însă necunoscut, pentru că s-a constatat fraudarea masivă, în toată țara, a sistemului, cu mii de oameni cărora li s-au eliberat adeverințe de imunizare fără să se fi vaccinat. Nu mai departe de marți s-au descoperit, la Vama Petea (Satu Mare), cel puțin 2.000 de adeverințe eliberate în fals, în escrocherie fiind implicată o întreagă rețea.

România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la vaccinare, ceea ce a dus la un adevărat masacru în valul 4 al pandemiei. Țara noastră este de departe pe primul loc în lume la mortalitatea Covid raportat la numărul de locuitori, în această toamnă.

Astă-primăvară, înainte să intre în campania electorală pentru șefia PNL, premierul Florin Cîțu își asuma personal reușita procesului de vaccinare. Vor fi 6 milioane de vaccinați până la sfârșitul lunii mai și 10 înainte de sfârșitul lunii iulie. Pe 5 aprilie, Florin Cîțu anunța: „Mergem mai repede decât ne-am programat, dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Deci, dacă mergem să ne vaccinăm, şi de aceea trebuie întâi să ne programăm pe platforma de programare, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate. Avem dozele, deja sunt programate, şi vom putea vorbi de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată, sunt 70% dintre persoanele adulte şi putem să vorbim clar de o redeschidere a economiei aproape în totalitate“.

Apoi s-a intrat în campania internă din PNL pentru conducerea partidului, au venit toate relaxările și declarațiile succesive ale lui Cîțu și Iohannis că pandemia a fost învinsă. Când Ioana Mihăilă, ministrul de atunci al Sănătății, a spus în luna iulie că trebuie să ne pregătim de valul 4, Florin Cîțu a contrat-o dur: „Eu cred că nu are rost și nu e bine să vorbim de valul 4“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Culisele ședinței PNL: Cîțu ar fi amenințat că blochează negocierile cu PSD dacă nu rămâne singura propunere pentru postul de premier

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Mii de certificate false eliberate de centrul de vaccinare din Vama Petea! Pseudo-vaccinații au recunoscut când au ajuns la spital

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.