Încă o idioțenie PSD, dezumflată: Comisia Europeană a transmis României că renegocierea PNRR „este exclusă“

1
7023

Comisia Europeană a transmis Guvernului României că renegocierea PNRR „este exclusă“, raportează surse oficiale citate de G4Media.ro. Anunțul a fost făcut încă de marți și vine să dezumfle o altă temă de propagandă a PSD, care în ultimele săptămâni a proclamat că, dacă vine la guvernare, se va duce peste conducerea UE de la Bruxelles, să renegocieze PNRR.

Pentru toată lumea cât de cât informată și întreagă la cap a fost evident, încă de la bun început, că subiectul a fost un balon propagandistic umflat de PSD cu ajutorul televiziunilor și al site-urilor de casă. Planul Național de Redresare și Reziliență, negociat cu greu de-a lungul a luni întregi și aprobat în septembrie, nu se putea redeschide două luni mai târziu, când în România tocmai intrau primele 3,9 miliarde de euro.

Totuși, Marcel Ciolacu a pompat subiectul, proclamând că „n-o să răspundem noi pentru tot ce a făcut USR“, sugerând că PNRR-ul este o catastrofă. Apoi a supralicitat, promițând că va merge de mână cu PNL la Bruxelles, să le spună oficialilor de la Comisia Europeană „ce se poate și ce nu se poate“.

Premierul demis Florin Cîțu s-a amuzat discret, spunând că, după știința lui, PNRR-ul nu se poate renegocia, „dar poate are PSD altă influență la Bruxelles“. Era, de fapt, o ironie, pentru că toată lumea știe că PSD e un partid proscris în Europa, unde are faimă de grupare coruptă și clientelară. În plus, nivelul așa-zișilor „specialiști“ ai PSD e, de asemenea, recunoscut atât în sânul clasei politice autohtone, cât și ai mediului de afaceri, ai sindicatelor și chiar la Comisia Europeană.

Tratate de Antena 3 cât se poate de serios, ca și cum ar fi fost reale, declarațiile lui Ciolacu nu puteau prinde decât la publicul acestui post – în rest, fiind de-a dreptul comice. Ciolacu a anunțat că și-a și pus, deja, europarlamentarii la treabă, să ia legătura cu oficialii Comisiei Europene. Scena cu Maria Grapini interpelând-o, nu se știe în ce limbă, pe Ursula von der Leyen ca să-i spună că trebuie renegociat PNRR-ul României nu poate stârni decât zâmbete.

Întregul circ s-a încheiat marți. Elisa Roller, oficial al Comisiei Europene care se ocupă de programul Recovery (legat de PNRR), a transmis directorilor din mai multe ministere de la București că renegocierea din partea României „este exclusă“ la doar o lună după ce s-a încheiat dificilul proces de aprobare care a trecut inclusiv prin Consiliul UE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Culisele ședinței PNL: Cîțu ar fi amenințat că blochează negocierile cu PSD dacă nu rămâne singura propunere pentru postul de premier

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Mii de certificate false eliberate de centrul de vaccinare din Vama Petea! Pseudo-vaccinații au recunoscut când au ajuns la spital

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here