„Dacă te îmbolnăvești, nu veni în spital!” Mesajul unei asistente medicale către negaționiști

0
8634

O asistentă medicală din Pescara, regiunea Abruzzo (centrul Italiei), le răspunde negaționiștilor, printr-un clip video postat pe Facebook, după ce a găsit pe mașina sa o broșură prin care e negată  existența virusului. „Nu veni în spital! Nu pentru că nu ți-aș da tratamentul necesar, ci pentru că nu îl meriți”, spune Michela, demontând punctual fiecare afirmație din broșură.

„Eu sunt Michela. Pentru cine nu mă cunoaște, lucrez ca asistentă medicală la spitalul civil din Pescara. Nu lucrez într-o secție Covid, dar asta nu înseamnă că viața mea nu a devenit un iad, de la începutul pandemiei. Pe parbrizul mașinii mele am găsit o broșură negaționistă”, își începe prezentarea asistenta medicală, care lucrează într-o regiune devenită de curând „zonă roșie”.

Prin clipul video postat pe profilul său de Facebook, Michela povestește despre dezamăgirea sa când, pe parbrizul mașinii sale, aflată în parcarea spitalului, a găsit broșura prin care autorul ei spunea că „nu există nicio urgență sanitară Covid” și aducea patru „argumente” în sprijinul acestei teorii.

Cotidianul italian Fanpage.it relatează cum  Michela a demontat punctual fiecare dintre cele 4 argumente.

1. „Mortalitatea la persoanele cu vârsta sub 70 de ani este de numai 0,05%, conform OMS, care spune că virusul este doar o gripă”.

Răspunsul Michelei:  De gripă se moare, chiar dacă există vaccin pentru ea. În cazul Covid vorbim despre o „gripă” pentru care nu există un vaccin și pentru care, poate, se va descoperi unul. În plus, Michela comentează chiar datele date de broșură: „Vorbești de 0,05%, să spunem că aceste numere sunt adevărate, dar știi de câte persoane este vorba? Este un număr devastator, poate pentru tine este un număr acceptabil de morți”.

2. „Trump s-a vindecat de coronavirus în patru zile”.

Răspunsul Michelei: Tratamentul aplicat președintelui american nu este la îndemâna oricui. Acum, un asistent medical are grijă de 5 bolnavi, când normal ar fi unul, maximum doi. „Colegii mei lucrează cu moartea în inimă, pentru că știu că nu pot ajuta bolnavii așa cum ar merita. Trump, probabil, avea la dispoziție mai mulți medici și asistenți medicali care să se ocupe de el”.

3. „Președintele brazilian Bolsonaro s-a vindecat cu ajutorul medicamentului numit hidroxiclorochină”.

Răspunsul Michelei: „De ce acest medicament ar trebui folosit? Ce studii temeinice îl recomandă?” 

4. „A fi pozitiv nu înseamnă că ești bolnav”.

Răspunsul Michelei: „S-ar putea să nu fii bolnav, dar apoi ai pe conștiință persoanele dragi, cărora le transmiți virusul”. 

La final, Michela face o radiografie a pandemiei din Abruzzo. „Este și vina voastră, a conspiraționiștilor, că a devenit zonă roșie. Dacă magazinele voastre sunt închise, este și vina voastră, pentru că nu respectați regulile. Noi, medicii și asistenții medicali, nu suntem eroi, suntem profesioniști care lucrează cu seriozitate și pasiune, încă dinaintea pandemiei. Voi nu meritați serviciile noastre. Deci, dacă te îmbolnăvești de Covid sau de alte boli, nu veni la spital! Nu meriți să ai parte de tratamentul nostru”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here