Kelemen Hunor: Guvernul minoritar PNL-UDMR „nu are voturile necesare pentru învestire”

1
434
Hunor Kelemen

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Digi FM, că nu vede în acest moment de unde ar putea veni cele 234 de voturi pentru învestirea Guvernului minoritar PNL-UDMR.

Kelemen Hunor (54 de ani) spune că, în cazul unor alegeri anticipate, se va ajunge la aceeaşi structură a Parlamentului, însă PSD va avea ”peste 40%”, iar AUR ”mult peste ceea ce e bine pentru România”.

Prima opţiune a liderului UDMR a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR. ”Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă – negociem pe parcurs –, atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit News.ro.

Vicepremierul s-a referit la faptul că USR şi PSD au anunţat deja că nu votează guvernul minoritar. ”În acest moment, eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi, miercuri, când se votează – se mai poate discuta”.

Întrebat despre soluția alegerilor anticipate, preşedintele UDMR a explicat: ”Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult… şi cu noi, sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”.

Împins de la spate de președintele Klaus Iohannis, PNL forțează învestirea unui guvern minoritar format din reprezentanţi PNL şi UDMR, formulă pe care USR şi PSD au anunţat ferm că nu o susţin. Există însă semnale că PSD se va suci brusc la votul din Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Faraonul” Iohannis s-a întors din Egipt și a comunicat premierului Ciucă și conducerii PNL: guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD!

* Marile noutăți din Guvernul Ciucă: Florin Roman, Bușoi, Predoiu, Pavel Popescu. Plus o femeie la Ministerul Apărării, impusă de Iohannis

* Al 9-lea parlamentar care demisionează din Grupul PNL: „Cîțu ne-a transformat din cel mai onorabil în cel mai detestat și izolat partid”

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* A murit Pavel Coruț, fost ofițer de contrainformații militare (DIA) și scriitor conspiraționist. Avea 72 de ani

1 COMENTARIU

  1. E, cum este tovarase Hunor cu „USR nu este in stare sa stranga o majoritate”? Sunteti voi in stare, nu-i asa? Este misto la mana PSD? Jeguri romanesti ce sunteti, ca pana si ungurilor le este rusine cu voi. V-ati inhaitat cu pesedistii si penelistii si ati devenit ca ei; lacuste criminale. Sa va fie de capetele voastre, caci pe noi ne-ati saracit, indiferent de etnie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here