Alex Ștefănescu povestește cum îl îmbrobodise Mihai Neamțu, sub pretextul unui „schimb de idei”, să-i vândă produse pentru slăbit. Acum, Neamțu detestă „materialismul occidental”

7
1721
Mihail Neamțu are contul de Facebook plin de citate și pilde religioase, poze cu biserici și de la diverse evenimente cultural-religioase. Dincolo de acestea se află omul real, descris altfel de Alex Ștefănescu

Cunoscutul critic literar și scriitor Alex Ștefănescu a relatat luni cum Mihai Neamțu, noul ideolog al curentului AUR-ist antioccidental, a încercat să-l convingă să cumpere produse pentru slăbit, ademenindu-l – sub pretextul unei discuții intelectuale – la sediul firmei prin care le vindea. Relatată cu talent de Alex Ștefănescu, întâmplarea reconstituie o părticică din impostura și cabotinajul lui Mihai Neamțu, cel care tocmai s-a lepădat de vechii săi prieteni pentru a comunica pe frecvența rusofililor.

Cândva înregimentat în tabăra susținătorilor lui Traian Băsescu, mare pro-atlantist, susținător al democrației și integrării europene, Mihai Neamțu a făcut o piruetă spectaculoasă, la fel ca mulți alții, și acum îngroașă rândurile celor care propagă narativele propagandei ruse.

Profesorul Adrian Papahagi, unul dintre cei care l-au susținut și promovat, s-a trezit persiflat pentru că a propus ca toți creștinii să sărbătorească Paștele la aceeași dată. Legătura dintre cei doi s-a rupt, Papahagi făcând în ultimele 3 săptămâni repetate trimiteri la prietenii care au trădat.

Au apărut deja informații privind explicația piruetei făcute de Mihail Neamțu: s-ar pregăti să candideze, anul viitor, pe listele AUR la alegerile europarlamentare. Și-ar crea astfel o platformă, printre conspiraționiști și habotnici, ca să ajungă la o sinecură grasă tocmai în inima organizației pe care o contestă – Uniunea Europeană. Dacă aceste zvonuri (deocamdată) se confirmă, atunci am avea ilustrarea perfectă a imposturii și oportunismului.

Precizare: față de mai mulți apropiați, Mihai Neamțu s-a jurat că nu se va duce la AUR și nu va candida pe vreo listă a acestu partid. O certitudine, dinspre AUR, este că partidul lui George Simion i-a propus de câteva ori să lase PMP-ul și să vină în AUR, pe o funcție importantă și cu garanția unui loc eligibil orice alegeri din 2024 (europarlamentare, parlamentare sau locale). Din cele două informații, puse cap la cap, ar rezulta că Neamțu i-a refuzat deocamdată pe extremiști, dar nu e exclus ca el doar să fi amânat o decizie în această direcție.

Până atunci, criticul Alex Ștefănescu (75 de ani) și-a relatat pățania cu „credinciosul“ dezertat în tabăra pravoslavnicilor.

Alex Ștefănescu

Alex Ștefănescu: „Mihai Neamțu se declară dezgustat de materialismul occidental! Acum câțiva ani, Mihai Neamțu mi-a propus să ne întâlnim pentru un schimb de idei, la sediul unei firme unde dispune de toate condițiile desfășurării în liniște a unei discuții. Acolo, n-a avut loc niciun schimb de idei; folosindu-și forța de persuasiune, m-a cântărit, la propriu, m-a înfășurat în retorica pretinsei lui îngrijorări că sunt gras și m-a convins să cumpăr pe loc un borcan cu Herbalife, foarte scump. Mai exact, m-a îmbrobodit. Ajuns acasă m-am dezmeticit. A doua zi i-am dat un telefon și l-am somat să-mi restituie banii, printr-un șofer prin care i-am trimis borcanul neînceput. S-a conformat, iar de atunci și până azi nu s-a mai arătat interesat de un schimb de idei cu mine“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* Ostenit după 9 zile în America de Sud, Klaus Iohannis s-a dus direct la reședința de odihnă de la Neptun. În weekend se bronzează, la Cotroceni ajunge săptămâna viitoare

* VIDEO. Se îngroașă gluma pentru George Simion! Al treilea personaj important care confirmă legăturile liderului AUR cu serviciile rusești: Vlad Filat, fost premier al Moldovei

EDITORIAL CARTIANU: Anchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

* Paleologu: „Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul ortodox”. Baconschi: „Cum să crezi că Dumnezeu va arunca în iad grosul umanității și 90% din lumea creștină, doar pentru a-i mântui, în exclusivitate, pe creștinii de rit bizantin răsăritean?”

7 COMENTARII

  1. Lichelele se demasca in timp. Devenit muritor de foame, ‘telectualul – cititul – guru – Neamtu, a facut implozie de la atata gaz rusesc in mate. Pe viitor fiti mai atenti la oamenii falsi, analizatii cu inima nu cu mintea.

      • Banciule, am stat langa tina cand ti-ai luat haleala pentru copii. Mai baiatule, tu esti bolnav mintal rau de tot, iti tremura gura, aveai grimase de om nebun. Du-te vericule cu vaca mai bine unde nu trebuie sa-ti soliciti neuronii. In afara sa ma pupi in fund cu injuraturile tale mai stii ceva? Mergi si lustruieste-o bine lui Neamtu.

  2. Gașca de semidocti care a acaparat acest site este surprinsa sa constate ca nu toți sint dispuși sa accepte „adevarurile absolute”, adica balivernele spuse de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here