Cum a fost prins Sorin Oprescu în Atena. Își închiriase o vilă de lux într-un cartier de fițe, dar s-a dat de gol când și-a deschis cont și a mers la bancă să scoată banii

3
5996
Sorin Oprescu a gafat ca un ageamiu, dându-se de gol în cartierul de șmecheri din Antena unde-și închiriase o vilă de lux

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului capturat la Atena de forțele speciale ale poliției europene după ce fugise de executarea pedepsei pentru corupție primite în România, s-a dat singur de gol prin gafele făcute acolo unde se ascunsese, relatează Digi24.ro.

Primarul își închiriase o vilă luxoasă într-un cartier de fițe. Trăia pe picior mare, dar asta presupunea și cheltuieli, așa că Oprescu, imprudent, a folosit un cont pe care și-l deschisese din timp la o bancă elenă. Când s-a dus să scoată banii, s-a dat de gol.
Polițiștii din echipa ENFAST, îmbrăcați în civil, i-au înconjurat vila și l-au luat din toate părțile, astfel că Oprescu n-a putut să se opună.

Fostul primar, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru mai multe fapte de corupție comise pe când era primar al Bucureștiului, își pregătise cu grijă terenul pentru momentul când urma să se „volatilizeze” din România. Și-a deschis mai demult cont la o bancă din Grecia și s-a înregistrat chiar acolo ca plătitor de impozite.

Prevăzător, pentru a nu păți precum Gigi Becali sau, de curând, Piedone, fostul primar n-a stat până în ultima clipă ca să fugă din țară. A părăsit România cu două săptămâni înaintea pronunțării sentinței, pe tăcute.

Sorin Oprescu își închiriase o vilă de lux în Glyfada, un cartier bogat din sudul Atenei, acolo unde stau vedete precum fotbaliști de top, cântăreți, modele de succes. Zona este atent păzită.

Pentru a-și transfera banii departe de statul român, fostul primar și-a deschis de mai multă vreme un cont bancar personal la o bancă din Atena. Aceasta a fost, de fapt, și eroarea care l-a dat de gol. Fiind pe numele său, contul a fost descoperit, iar atunci când i-au fost virați bani, iar el s-a dus să-i ridice personal de la sediul băncii, s-a făcut identificarea.
Informațiile au ajuns la Interpol, care a alertat echipa ENFAST. Ofițerii de poliție au început să-i monitorizeze casa și au blocat toate împrejurimile, luându-l ca din oală.

Sorin Oprescu a ales Grecia, ca mulți alți infractori sau urmăriți, pentru că această țară extrădează greu persoane, la fel ca și Italia. Deși cele două țări sunt membre UE și au acorduri de extrădare cu România și înțelegeri de respectat, nelegiuiții de toate felurile găsesc înțelegere și protecție, foarte adesea, la tribunalele locale.

Sorin Oprescu e acum în arestul poliției grecești și așteaptă să se ia o decizie în privința sa. Statul român ar trebui să facă demersuri pentru a obține extrădarea, astfel încât fostul primar să-și ispășească pedeapsa în țară. Dosarul va ajunge pe masa judecătorilor greci.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum arată un violator în serie din armata rusă. Bulat Fassakov (20 de ani) – acasă era „băiatul mamei”, în Ucraina a devenit o bestie care viola fete sub amenințarea armei

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Putin are exact stilul lui Hitler: ia decizii în locul coloneilor și comandă de la Kremlin ce să facă brigăzile din Ucraina – spun serviciile secrete occidentale

* 7 caricaturi devastatoare ale unui artist rus la adresa lui Putin. Moartea l-a luat deja de mână pe tiranul de la Kremlin

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* VIDEO. „Păpușa de fier a lui Putin”, șocată în direct la Rossia 1: un colonel veteran a spus că „mitul ucrainenilor demoralizați e fals, ei pregătesc un milion de soldați; toată planeta e împotriva noastră!”

* Consilierul lui Zelenski: „Putin a chemat ambulanța chiar în toiul nopții. A avut probleme de sănătate foarte mari”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* Sorin Oprescu, înșfăcat de o brigadă specială în Grecia. Ofițerii l-au dibuit la Atena. Fugarul așteaptă extrădarea, care în acest stat se face foarte greu

* Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Mircea Oprescu și soția sa locuiesc într-un cartier select

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here