marți, mai 28, 2024
AcasăNewsCum arată UPU, acum, la Spitalul din Galați. În martie, hoarda antivaccinistă...

Cum arată UPU, acum, la Spitalul din Galați. În martie, hoarda antivaccinistă punea manele în curtea spitalului și-i acuza pe medici

-

Imagini apocaliptice de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului de Urgență Galați au fost publicate miercuri de site-ul Viata-libera.ro. Zeci de pacienți, puși în paturi înghesuite unul lângă altul și conectați la tuburi de oxigen, se chinuie să respire, cu plămânii grav afectați de Covid. Este același loc care, astă-primăvară, era luat cu asalt de mulțimea conspiraționiștilor gata să se răfuiască decisiv cu medicii „criminali“ și „plătiți de Ocultă“.

Secvența surprinsă de jurnaliștii de la Viata-libera.ro este furată parcă dintr-un film de groază. Jurnalistul Remus Basalic notează că sunt zeci de oameni care așteaptă eliberarea unui pat. Oamenii sunt speriați și dezorientați, iar medicii din spital vorbesc despre „dezastru“. Și aici, ca la toate spitalele din țară, refrenul este același – e vorba, aproape în proporție de 100%, de pacienți nevaccinați, acum aflați în stare critică.

Medic la Serviciul Ambulanță Galați: „Suntem, practic, într-o situație de asediu, de dezastru“

În acest moment, la Galați nu mai e loc fizic în UPU, iar ambulanțele continuă să aducă, la foc automat, alte și alte cazuri grave. Între timp, s-au umplut și containerele amenajate în curtea spitalului, iar conducerea unității medicale a făcut un apel disperat la ISU și la Serviciul de Ambulanță.

Doctorița Violeta Șapira, purtătoare de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență Galați, spune: „Situația este în continuare gravă, ne confruntăm cu un număr foarte mare de cazuri, multe dintre ele în stare foarte gravă, cu necesar foarte mare de oxigen. În momentul de față, în toate izolatoarele din UPU, din 70 de pacienți, 50 au necesar mare de oxigen. Din acest motiv, a fost adusă în curtea spitalului mașina de victime multiple, unde în prezent sunt trei pacienți. De asemenea, a fost adusă o mașină din Parcul Rece (al Ambulanței – n. red.), tocmai pentru a încerca să facem față avalanșei de pacienți, pacienți care stau acasă până în ultimul moment și care ajung la spital în stare gravă“.

- Advertisement -

Medicul Mihai Polinschi, de la Serviciul de Ambulanță Județean Galați, folosește cuvinte precum „stare de asediu“ și „dezastru“: „Suntem, practic, într-o situație de asediu, de dezastru. Niciodată nu a fost așa în niciunul dintre valurile de pandemie anterioare. La ora actuală, avem mai mult decât dublul cazurilor obișnuite, dintre care foarte mulți pacienți cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, am avut 18 morți de COVID-19, toți nevaccinați. Situația nu pare să se amelioreze, spitalele sunt arhipline, nu mai există locuri la Serviciul de Urgență nici măcar pe scaune, oxigenul este din ce în ce mai dificil de achiziționat, pentru că este un consum foarte mare. Aveam o ambulanță în Parcul Rece, ținută pentru situații deosebite, nu era folosită în mod curent și ne-au rugat colegii de la Spitalul Județean să ducem acolo una sau două ambulanțe, pentru a mai avea încă unu-două locuri pentru pacienții care au necesar de oxigen și care nu mai au efectiv locuri în Urgențe. Avem situații din acestea absolut înfiorătoare, în care se așteaptă să moară un pacient în Terapie Intensivă sau să fie externat, transferat la alte spitale, ca să mai preia colegii cazurile foarte grave care sunt în așteptare“.

Astă-primăvară, pe 28 martie, conspiraționiștii mobilizați de AUR asediau Spitalul din Galați și le strigau doctorilor „Ardeți botnița!“

Spitalul din Galați s-a numărat astă-primăvară printre unitățile medicale luate cu asalt de conspiraționiștii și antivacciniștii chemați în stradă în toată țara de AUR. În seara zilei de 28 martie, partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a mobilizat mulțimile pentru mitinguri și marșuri de protest împotriva restricțiilor din valul 3 al pandemiei.

La Galați, mii de oameni s-au strâns în centru, apoi au mărșăluit către Spitalul Județean de Urgență, s-au oprit în fața unității ATI (terapie intensivă), au dat manele la maximum și au scandat „Ardeți botnița!“. Mulțimea a blocat o perioadă inclusiv accesul ambulanțelor cu pacienți la UPU.

- Advertisement -

Cazul n-a fost singular. Și în alte orașe, precum Constanța și Bacău, antivacciniștii și conspiraționiștii s-au dus în fața spitalelor, acuzându-i pe doctori că sunt criminali și în slujba Ocultei Mondiale.

La București, în fruntea celor peste 2.000 de manifestanți s-a pus Șoșoacă. În acel moment, conspiraționiștii se comparau cu revoluționarii din 1989!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SURSE: Iohannis i-ar fi cerut lui Cîțu să renunțe la șefia noului Guvern, șeful PNL se opune!

* Cu moartea pe moarte călcând… Noi recorduri ale pandemiei: 574 de decese și 18.863 de cazuri noi în 24 de ore. Terapia Intensivă a devenit o loterie

Mama medicului conspiraționist Răzvan Constantinescu, nevaccinată, „se zbate între viață și moarte“, infectată cu Covid. Doctorul insistă că „porcăria din flacon va distruge lumea“

VIDEO. Șoșoacă s-a năpustit la Spitalul „Marius Nasta” și a agresat-o pe managera Beatrice Mahler. „Aici se întâmplă crime! Există tratament, nu vor să-l aplice!”

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: Ciuma lui Iohannis

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

O profesoară de muzică le spune elevilor de 13 ani că dacă te vaccinezi, „ajungi legumă peste doi ani”, vei fi „cobaiul la nenorociţii ăştia de la OMS”! Compară spitalele cu abatoarele și cu lagărul de la Auschwitz

Escrocherie în Voluntari: Primăria lui Pandele a cumpărat „medalioane anti-Covid” de 30.000 de euro, neomologate în UE

CTP despre ÎPS Teodosie: „De ce nu este arestat acum și urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor?”

Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -