Ciucă și Ciolacu, umiliți de asociațiile elevilor. „Mint că ne-au invitat la consultări. Ne bucurăm că profesorii noștri nu se mai lasă batjocoriți de Guvern”

5
1167
Ciucă și Ciolacu, două monumente ale incompetenței și iresponsabilității în istoria României

Lipsa de legitimitate a actualului Guvern PSD-PNL, impus împotriva voinței românilor de Iohannis în noiembrie 2021, a ieșit încă o dată la iveală marți, când asociațiile de elevi din România au folosit un limbaj foarte dur, de-a dreptul disprețuitor, față de coaliția aflată la putere. Motivul este cât se poate de justificat din partea tinerilor, pe de o parte, și de-a dreptul descalificant pentru Guvern: minciuna grosolană servită publicului, cum că ar fi fost chemate la consultații asociațiile elevilor.

Cazul este realmente simptomatic pentru inconștiența, incompetența și lipsa oricărei urme de scrupule din partea celor care compun azi Guvernul României. Asociațiile elevilor din Constanța (AEC), București și Ilfov (AEBI), Bacău (AEBc), Maramureș (AEM) și Timiș (AETM) au emis un comunicat comun în care dezvăluie că Guvernul a mințit atunci când a anunțat opinia publică de faptul că i-ar fi chemat pe reprezentanții elevilor la consultări pe tema grevei profesorilor.

Elevii și-au manifestat totala susținere pentru profesori, pe care-i încurajează să „nu se mai lase batjocoriți de Guvern“ și le cer să nu se oprească până când nu le sunt satisfăcute cererile.

Asociațiile de elevi consideră că Guvernul i-a folosit pe copii pentru a manipula opinia publică, cerându-le partidelor conduse de Ciolacu și Ciucă să înceteze cu minciunile și manipularea.

Pare de necrezut cât de jos au putut coborî cei care conduc România, dar în același timp arată disprețul și desconsiderarea pe care PSD și PNL le nutresc, de fapt, față de societatea civilă, „oamenii de rând“, sindicatele și asociațiile cu care au de-a face.

Cele cinci asociații de elevi au arătat în comunicat: „Marţi, 23 mai a.c., Guvernul a publicat în agendă, afirmând că la ora 11.00 se vor desfăşura consultări cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi şi de elevi, în contextul grevei generale din învăţământ. Asociaţiile de elevi din ţară nu au fost invitate la consultări, Guvernul minţind astfel în agenda sa de astăzi. Considerăm că această minciună vine în scopul de a denatura opinia publică cu privire la grevă, lucru încercat de Guvern în mod repetat în ultimele zile. Guvernanţii îşi doresc să se folosească de copii, sub pretextul examenelor naţionale, pentru a antagoniza greviştii şi a duce la oprirea grevei. Ne bucurăm că profesorii noştri au pus în final piciorul în prag şi că nu se mai lasă batjocoriţi de Guvern. Considerăm oferta propusă la negocieri de către Guvern una penibilă şi salutăm decizia profesorilor de a nu o accepta. Suntem solidari cu profesorii noştri şi îi încurajăm să nu oprească greva până când nu vor primi un răspuns la toate solicitările lor. Ne dorim profesori bine plătiţi, care pot trăi decent din salariul lor. Manipularea exercitată de Guvern trebuie oprită de urgenţă, pentru că nu profesorii grevişti sunt problema, ci Guvernul! Solicităm Guvernului să oprească manipularea cu privire la grevă!“.

În ciuda presiunilor și diversiunilor lansate prin intermediul televiziunilor și a presei controlate de partide, profesorii n-au cedat și marți au continuat greva. Premierul Ciucă, pensionar special căruia tocmai i-a venit pensia de 18.000 de lei/lună, le-a cerut cadrelor didactice să se întoarcă în sălile de curs, fără a convinge însă pe cineva.

Profesorii cer măriri substanțiale de salarii, care sunt oricum mici comparativ cu nivelul intelectual și consumul nervos reclamate de meseria lor: 4.000 de lei pentru debutanți și 7.000 de lei pentru cei aflați la final de carieră.

Efortul financiar n-ar fi foarte mare, însemnând doar o treime din cât le dă Guvernul pensionarilor speciali pe care-i apără cu îndârjire. Însă bani nu mai sunt după ce PSD și PNL au calculat greșit bugetul pe 2023 și au aruncat sume enorme în clientela de partid, au angajat zeci de mii de pile în administrație și au atribuit sume grase baronilor locali.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Așa arată iresponsabilitatea criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

* Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

5 COMENTARII

  1. Au educat niște tineri care nu au nici un respect pentru Conducerea de Partid și de Stat și mai vor măriri de salarii ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. VRAJELI !
    GREVA A FOST DECLANSATA PRIN ORDINE DE LA PARTID. SINDICATELE SUNT CUREAUA DE TRANSMISIE A PARTIDULUI. „leaderii” sindicali SUNT LA ORDINELE PARTIDULUI.

  3. Sint curios dacă la asa-zisele „sedinte” ale asociațiilor elevilor se discuta și probleme care țin direct de performantele lor. Cum ar fi spre exemplu procentul de 42% analfabeți funcționali din scoli. Dacă da, care este poziția lor oficiala fata de acest adevărat dezastru din invatamint?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.