Cu o zi înainte ca Iohannis să-și continue excursia africană în Tanzania și Zanzibar, Ministerul de Externe i-a avertizat pe români să nu călătorească acolo pentru că sunt jafuri, tâlhării și atentate

0
183
Klaus și Carmen Iohannis, în timpul excursiei pe bani publici din Kenya. Cuplul prezidențial își continuă joi plimbarea în Tanzania

Cu o zi înainte ca președintele Iohannis să-și înceapă în Tanzania și Zanzibar a doua parte a excursiei pe bani publici în Africa, Ministerul Afacerilor Externe dă alertă pentru această țară, avertizându-i pe românii „de rând” să nu se ducă acolo. După ce a încheiat prima parte a sejurului african cu un Safari de neuitat în Kenya, cuplul prezidențial român s-a urcat în ultraluxoasa aeronavă Gulfstream 550 și a plecat către următoarea destinație, Tanzania, unde țara noastră n-are nici măcar reprezentanță diplomatică!

MAE a avertizat că există un pericol mare pentru călătorii în Tanzania și Zanzibar, din cauza fenomenului infracțional foarte ridicat. Există probabilitate ridicată de aterntate teroriste în Tanzania, jafuri și tâlhării în Zanzibar.

Pericolul nu e însă chiar așa de ridicat, se pare, pentru Klaus și Carmen Iohannis, fericiții turiști prezidențiali români care, conform presei tanzaniene, își vor petrece cele 4 zile vizitând principalele atracții turistice din această țară. Totul, bineînțeles, sub protecția unui important dispozitiv de securitate.

Conform programului, Iohannis va face repede obligațiile de stat – întrevedere cu președintele Samia Suluhu Hassan –, apoi va pleca să vadă frumusețile țării.

Președintele român și nevasta sa vor fi plimbați inclusiv în cunoscuta localitate istorică Stone Town, partea antică a orașului Zanzibar. Zanzibarul este un teritoriu autonom care aparține Tanzaniei.

Din perspectiva relațiilor româno-tanzaniene, interesul este zero. În 2021, schimburile comerciale cu această țară au fost atât de mici încât ar încăpea într-un singur avion. Tanzanienii au exportat pește, ceai, tutun și avocado de 4,2 milioane dolari și au importat din România tractoare și echipamente de 12 milioane de dolari.

După ce va epuiza atracțiile turistice din periculoasa Tanzanie, curajosul cuplu Klaus-Carmen Iohannis se va muta în al treilea punct al turneului, Senegal. Înainte de a se întoarce în țară, președintele va opri puțin și în Insulele Capului Verde, o altă țară aflată în largul Oceanului Atlantic și care e considerată un paradis turistic.

Aceasta este a treia și ultima vacanță de lux pe bani publici mascată drept turneu oficial pentru Klaus și Carmen Iohannis în 2023. Anul a debutat cu o vizită în Extremul Orient, unde au fost văzute Japonia și Singapore. În luna mai s-a mers pe un alt continent – cel sud-american –, pentru a vedea frumusețile din Brazilia, Chile și Argentina. Anul se încheie cu acest periplu prin Kenya, Tanzania/Zanzibar, Senegal și Insulele Capului Verde.

Plimbările lui Iohannis, făcute cu unele dintre cele mai luxoase avioane din lume, au fost atât de costisitoare, încât Guvernul a fost nevoit la ultima ședință să mai dea președinției încă 1,35 milioane de euro, ca să acopere costurile plimbării prin Africa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiica patronului de la Realitatea Plus zice că a fost „manipulată”, de aceea l-a criticat cândva pe George Simion! Acum îi pare rău

* Al doilea derapaj grav al PSD-istului Romașcanu, cumătrul lui Ciolacu: i-a numit pe liberali „schizofrenici”. În 2020 vorbea obscen despre jurnaliști: „O să primească o p…ă în c…r toți!”

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here