vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsPSD și PNL rămân în blocaj total pentru Primăria Capitalei: nu găsesc...

PSD și PNL rămân în blocaj total pentru Primăria Capitalei: nu găsesc soluții contra lui Nicușor Dan! La Sectoarele 1, 2 și 5 trimit candidați comuni

-

Deși până la alegerile locale (9 iunie) n-au mai rămas nici trei luni, PSD și PNL sunt în continuare într-un blocaj total în privința Primăriei București, unde pur și simplu nu reușesc să găsească nicio soluție contra actualului edil, matematicianul Nicușor Dan. Toate variantele încercate și testate s-au dovedit niște eșecuri și coaliția de guvernare n-are nicio strategie, pentru a nu mai vorbi că nu există niciun proiect de a conduce Capitala.

PSD și PNL s-au strâns iar joi, într-o ședință, ca să stabilească o strategie contra lui Nicușor Dan, dar discuțiile s-au finalizat fără nicio concluzie, scrie G4Media.ro. Nici varianta unor candidați separați, nici varianta unui candidat comun, nici soluția unui independent susținut de ambele partide nu par sortite succesului. Nicușor Dan are în toate sondajele peste 30% din intențiile de vot și e pe un trend crescător, în timp ce soluțiile încercate de coaliție sunt fie pe trenduri descrescătoare, fie netolerate de electoratele ambelor partide. Luni, 18 martie, șefii PSD și PNL se vor întâlni iar, în încercarea de a găsi o soluție, pentru că deja s-a intrat într-o cumplită criză de timp.

Un sondaj INSCOP dat publicității acum două zile arăta că Nicușor Dan ar câștiga atât în fața Gabrielei Firea (scor 46,7% la 40,6%), cât și în fața lui Sebastian Burduja (42,8% la 41%).

Vasile Dîncu, strateg al PSD, a spus după cele 5 ore de discuții că în acest moment există o tentație să se meargă pe mâna unui candidat comun care să fie neutru: „Ar fi foarte bun un candidat independent, care se află undeva, între PSD și PNL”. Deși Rareș Bogdan țipase înaintea ședinței că dacă s-ar pune el și Ciucă în spatele lui Burduja, acesta ar ajunge primar, Dîncu crede că „n-ar fi înțelept“ ca Firea ori Burduja să candideze.

- Advertisement -

În schimb, coaliția guvernamentală a convenit să atace în comun cele trei sectoare ale Bucureștiului unde nu sunt primari de la PSD ori PNL. Cele două formațiuni vor desemna candidați unici la Sectoarele 1 (Clotilde Armand, USR), 2 (Radu Mihaiu, USR) și 5 (Cristian Popescu Piedone, PUSL-Dan Voiculescu).

Nici în acest caz nu sunt stabilite persoanele care vor fi aruncate în luptă. Totuși, se știe că Burduja e susținut de PNL să-și încerce norocul la Sectorul 1, iar Rareș Hopincă e propulsat de PSD spre Sectorul 2.

Mult mai complicat e la Sectorul 5, care e încolăcit de tentaculele lui Dan Voiculescu, mogulul proprietar al Antenei 3. PSD și PNL se tem de mașinăria de propagandă a oligarhului, așa că decizia de a arunca pe cineva cu șanse în lupta contra lui Cristian Popescu Piedone – pionul lui Voiculescu – este riscantă. Frica e atât de mare, încât se discută susținerea unui independent, pentru a nu putea fi acuzați ulterior unii sau alții că au vrut să-i fure halca oligarhului.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Se alege praful de „Polul Suveranist”! Alianța AUR se destramă înainte de alegeri. Trei partide „frățești” se consideră înșelate de George Simion, la șoșocari e „război civil”

* Rușii au plătit sute de indivizi din Basarabia să participe alături de AUR la protestul anti-UE de la București! 200 au fost blocați de poliția din Republica Moldova, dar alții au ajuns și au provocat violențe la Romexpo

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. La cât de disperat e burdujelul, se pare că s-au terminat banii jefuiți de tăticu’ de la Bancorex 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    E pe drojdie … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -