vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsRușii au plătit sute de indivizi din Basarabia să participe alături de...

Rușii au plătit sute de indivizi din Basarabia să participe alături de AUR la protestul anti-UE de la București! 200 au fost blocați de poliția din Republica Moldova, dar alții au ajuns și au provocat violențe la Romexpo

-

În jur de 200 de persoane plătite de ruși care urmau să vină la București, pentru a participa joi la un protest organizat de AUR împotriva Congresului Partidului Popularilor Europeni, au fost oprite de autoritățile din Republica Moldova. Momentul reprezintă cea mai puternică dintre dovezile indirecte de până acum că AUR este susținut de Moscova.

Șeful Poliției Chișinău, Viorel Cernăuțeanu, a afirmat că au fost confiscați și 5,5 milioane lei moldovenești (1,43 milioane lei românești), bani cu care urmau să fie finanțate acțiunile de destabilizare, inclusiv cea de la București.

AUR a anunțat un mare miting de protest anti-european la Congresul PPE organizat la București. În baza colaborării dintre AUR și Partidul Șor, din Republica Moldova urmau să fie trimise întăriri: sute de persoane pregătite să joace rolul „românilor nemulțumiți de dictatura Occidentului“.

Numai că pe fir a intrat Poliția din Republica Moldova, care anii trecuți s-a confruntat deja cu acest tip de acțiuni în timpul manifestațiilor organizate de Moscova prin intermediul aceluiași Partid Șor. Cum rețeta era aceeași – oameni plătiți și aduși să-și exprime „indignarea“ –, interceptarea s-a făcut în mod eficient.

- Advertisement -

Totuși, unii dintre protestatarii închiriați au reușit să ajungă la București, dar nu vorbeau decât limba rusă!

Viorel Cernăuțeanu, șeful Poliției din Chișinău, a ținut o conferință de presă în care a declarat: „(…) Se pregăteau acțiuni și la București, unde trebuia să se ducă circa 200 de persoane de la Chișinău. Poliția, cu sprijinul colegilor din România, a reușit să oprească o parte dintre ei. Alții, însă, au ajuns. Sumele pe care urmau să le primează pe zi persoanele respective ajungeau la sute de euro. La un microbuz de 22 de persoane, 10.000 de euro era suma alocată. Trebuiau să ajungă persoane selectate, cu anumite aptitudini. Unii au ajuns, au încercat să facă manifestări. Erau vorbitori de limbă rusă și aveau orientarea de a acționa exact în aceeași manieră cum o făceau și la Chișinău. Intenția venea și din partea unui alt partid, de la București, urmând să participe împreună la manifestații. Deja ați văzut, este vorba despre partidul AUR, scopul lor era de a se consolida în comun. Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele sociale, știm cu toții: partidul AUR planifica aceste acțiuni la București“.

A fost o mobilizare comună AUR-Șor, deoarece la Congresul PPE s-a aflat, în perioada 5-6 martie, și Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

- Advertisement -

Printre cei care s-au manifestat agresiv la protestul AUR-Șor de la Complexul Romexpo din București, mai ales în ziua de miercuri, s-au numărat doi reprezentanți ai AUR: președintele partidului, George Simion, și europarlamentarul Cristian Terheș. Simion purta o șapcă pe care scria „Trump”, completând astfel tabloul rusofil al manifestației.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

  1. Acum se vede clar diferenta intre regimul lui iohann si al Maiei Sandu..cine sunt cei ce conduc Romania si cu cine se inteleg sa le fie aparate interesele…curajul presedintei din Republica Moldova,amenintata constant de kgbistul criminal si neputinta lui iohann,caruia I s-a luat deja puterea dupa a 2a zi de la castigarea celui de-al 2lea mandat!Cine mai voteaza aceste specimene,se vor numi tradatori de tara!!!

  2. Ne-am irosit atatia ani din viata, s-avem in fruntea tarii o paiata!
    Toate sperantele de la-nceput, cum le-am avut, asa le-am si pierdut.
    Eu cred ca totul e-n zadar in tara, cat insasi tara e in ameteala!
    Daca poporul nu-si gaseste drumul, n-avem decat a ne jeli destinul!

  3. Indivizii platiti de Putin ,prin Kuzmin ,de la aparitia AUR,oare cine sunt?Ghici! simion ,sosoaka,ai????😏 Intalnirile lui simionovici cu fesebistii lui Putin,oare ce inseamna,pentru babacu?🤨😐🥴

  4. PSD si PNL stiu bine cine este in spatele AUR, la fel si Serviciile. Ii lasa in pace pentru ca se folosesc de ei. Romanii vor avea de ales intre putoarea rusofila a lui Putin si putoarea comunistoida emanata din coasta lui Iliescu. Vreti extremism, ruperea de UE si NATO? Nu votati cu AUR, votati cu PSD. Asta este motivul pentru care PSDNL lasa in pace AUR o perioada. Votam raul cel mai mic adica mizeria de pana acum care in 3 ani a distrus economic tara, cea mai mare inflatie din UE, taxe si impozite nesimtite, sectorul privat in prag de colaps.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -