luni, aprilie 22, 2024
AcasăNewsSe alege praful de "Polul Suveranist"! Alianța AUR se destramă înainte de...

Se alege praful de „Polul Suveranist”! Alianța AUR se destramă înainte de alegeri. Trei partide „frățești” se consideră înșelate de George Simion, la șoșocari e „război civil”

-

Rupturi după rupturi în Polul Suveranist anunțat cu tam-tam, în noiembrie 2023, de președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion. Vineri și sâmbătă, au plecat două partidulețe asociate cu AUR (cel al lui Ilan Laufer și cel al lui Radu Ghidău), recent s-a distanțat și Alternativa Dreaptă (Adela Mîrza și Mircea Andrei), iar Dumitru Coarnă a fugit mâncând pământul. Și pe partea șoșocară, fracturile sunt frecvente, inclusiv cele politico-familiale!

Alianța Național Țărănistă (ANȚ), condusă de Radu Ghidău, a anunțat sâmbătă, printr-un comunicat publicat pe Facebook, că a rupt protocolul de colaborare cu Alianța AUR.

Partidulețul lui Ghidău s-a rupt în 2022 de Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM), singura formațiune țărănistă cu o conduită politică remarcabilă, dintre așchiile desprinse din istoricul PNȚCD. De altfel, însuși PNȚCD a ajuns o ruină, fiind compromis complet de dragnisto-putinistul Aurelian Pavelescu, cel care l-a capturat și dus în pragul dispariției. Militanții PNȚCD-ului lui Corneliu Coposu și al lui Ion Rațiu, din anii ’90, s-au regrupat în PNȚMM, sub conducerea trioului Mircea Taloș (președinte executiv) – Liviu Petrina (președintele Senatului partidului) – Valerian Stan (secretar general), și încearcă să readucă doctrina creștin-democrată în Parlamentul României.

Decizia ANȚ vine la doar o zi după ce același lucru fusese făcut și de Forța Identității Naționale (FIN), un alt partiduleț – condus de Ilan Laufer, fost ministru PSD – care și-a descoperit subit aplecările „suveraniste” și care, de fapt, a căutat un vehicul de tracțiune spre Parlament și spre alte funcții publice.

- Advertisement -

Spre sfârșitul anului trecut, și Alternativa Dreaptă (AD), condusă de antreprenoarea clujeană Adela Mîrza – fostă la Noua Republică (Mihai Neamțu) și la M-10 (Monica Macovei) – și aflată sub influența lui Mircea Andrei (fost senator PDL), ajunsese de asemenea la un acord cu George Simion pentru a face parte din Alianța AUR. Înțelegerea a căzut însă după Anul Nou, când Simion și-a încălcat promisiunile privind locurile alocate AD la europarlamentare.

Din AUR a plecat recent, cu scandal, și deputatul Dumitru Coarnă (ex-PSD), care n-a rezistat mai mult de câteva luni modului infernal în care George Simion conduce partidul extremist aliniat intereselor rusești.

În AUR au mai rămas două fantome: Partidul Republican (condus de Marian Cucșa, fost deputat ALDE, pe care Laufer l-a numit dusprețuitor „amanta lui George Smion”!) Alianța Renașterea Naționala (condus de Peter Costea, un român bizar din SUA).

- Advertisement -

Mult trâmbițatul „Pol Suveranist” ar fi urmat să aducă lângă Alianța AUR și partidul-balamuc al Dianei Iovanovici-Șoșoacă, S.O.S. România. Numai că, în loc de apropiere, au apărut injuriile și amenințările, de genul: „Te abuzez sexual, scroafo!” (George Simion).

În cealaltă emisferă a suveranismului de grotă, S.O.S. România, au avut loc noi schisme, inclusiv politico-familiale, cu jigniri grosolane între soții Diana și Silvestru Șoșoacă, care confiscaseră primele două funcții în partid (președinte și prim-vicepreședinte).

Din partidul Senatoarei Urlătoare au plecat sau au fost dați afară mulți alți fruntași – vicepreședinți, președinți de filiale etc. –, deși erau la fel de conspiraționiști, de rătăciți și de rusofili ca șefa lor zurbagie. Până și promotorul „meritocrației”, afaceristul Laurențiu Primo (din Brașov), a fost alungat ca o măsea stricată.

Diana Șoșoacă s-a certat chiar și cu cei doi țuțări de presă pe care și-i făcuse la Nașul TV – Radu Moraru (care i-a pus buticul TV la dispoziție, contracost) și Gabriela Calițescu (care o lustruia în studio, dar o și urma servilă în deplasările prin țară, gen Iași, Rânca etc.).

O altă șoșocară entuziastă, conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu (ex-PSD), a fost ostilizată de Senatoarea Urlătoare prin bârfe de mahala. În acest fel, Șoșoacă a fost interzisă pe Realitatea Plus.

Fidel i-a mai rămas doar Luis Lazarus (ex-OTV), care rezistă eroic în preajma Urlătoarei în speranța că va prinde și el un post de europarlamentar, senator sau deputat. Vasile Țuțurigă – cum îl cheamă în realitate pe suveranistul „Lăzăruș” – nu realizează vreo emisiune TV, ci o producție de marketing electoral pe Youtube, sub sigla Zeus TV și în folosul suavei Șoșoacă.

Comunicatul Alianței Național Țărăniste

„Ruperea protocolului de colaborare cu Alianța AUR”

Radu Ghidău

„Alianța Național Țărănistă anunță oficial ruperea protocolului de colaborare cu Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), decisă în unanimitate, în cadrul forurilor de conducere ale partidului.

Decizia de a pune punct colaborării cu AUR, a fost luată în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor domnului George Simion, liderul AUR. Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică.

Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere.

De asemenea, considerăm că abordarea domnului Simion în politică este una marcată de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial, care nu se încadrează în valorile noastre democratice și în respectul pentru diversitatea și pluralismul opiniei.

Alianța Național Țărănistă este un partid dedicat promovării democrației autentice, a dialogului deschis și a unei guvernări responsabile. Ne luăm angajamentul față de cetățeni să acționăm în interesul comun și să ne opunem oricărei forme de abuz sau de monopolizare a puterii politice.

Încheiem această colaborare încrezători că decizia noastră este în conformitate cu valorile și principiile pe care le reprezentăm și că vom continua să ne angajăm pentru binele românilor și pentru progresul societății noastre.

Radu GHIDĂU,

Președinte al Alianței Național Țărăniste”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Balamuc la „suveraniști”: ex-PSD-istul Ilan Laufer se rupe de AUR și-i aduce acuzații grave lui George Simion

VIDEO. George Simion „participă la efortul de destabilizare a Republicii Moldova“, confirmă oficial premierul Recean. Exact asta face și Rusia! Extremistul de la AUR a fost declarat persona non-grata peste Prut

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Da partiduletul Patriotilor lui Surugiu nu e in alianta suveranista a lui Simion?!
    P.S.Singura care mai ramane langa AUR-isti e suveranista de la Realitatea,Pacurarita :))))) inclusiv la ultima emisiune(vineri)l-a periat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -