CTP zice că a trăit recent, într-un spital din România, „ceva care e greu de îndurat: umilința”

1
3169
Cristian Tudor Popescu

Comentând tragicul incendiu de la Constanța, soldat cu 7 paciente moarte (două din cuza arsurilor, 5 intoxicate cu fum) în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase, publicistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a făcut o scurtă mărturisire despre un episod neplăcut din viața sa.

„Am trăit, nu cu multă vreme în urmă, ceva care e greu de îndurat într-un spital, în țara asta: umilința. Sigur că lucrul cel mai rău care ți se poate întâmpla când te duci la spital este moartea. Dar înainte de moarte te așteaptă de foarte multe ori umilința”, a spus CTP la Digi 24.

Gazetarul n-a oferit însă amănunte, preferând să nu spună în ce spital „a trăit umilința” și în ce a constat aceasta.

CTP a comentat în termeni necruțători și prestația managerului de la spitalul constănțean în care a avut tragedia de vineri, Stela Halichidis.

Comentariul lui CTP

* „Nu aveți sentimentul unei crude inutilități? O să discutăm, emisiunea o să se termine și singurul lucru sigur pe care îl pot comunica este că nu se va schimba nimic, că acești oameni nu sunt ultimii care vor muri arși, asfixiați în spitalele din România. Nu sunt ultimii care vor muri pe holuri în România – pentru că dacă faci Covid acum într-o formă gravă, de pildă în București, te duci să-ți tragi sufletul pe un hol de spital, nu mai e niciun loc la ATI, și eventual să-ți dai sufletul pe hol.”

* „Am trăit, nu cu multă vreme în urmă, ceva care e greu de îndurat într-un spital, în țara asta: umilința. Sigur că lucrul cel mai rău care ți se poate întâmpla când te duci la spital este moartea. Dar înainte de moarte te așteaptă de foarte multe ori umilința.”

* „Când mă gândesc ce trebuie să fie în sufletul unui om care stă pe un hol – dacă i se pun țevile de oxigen, ca să aibă ceva, să nu se spună că stă degeaba, dacă nu, nu, stă acolo. Este la mâna altora, nu are ce să facă, stă și așteaptă să se sufoce. Înainte de moarte, omul ăsta trăiește umilința care, pentru mine, e chiar comparabilă cu moartea.”

* „Lucrurile acestea se vor întâmpla în continuare, indiferent ce vom discuta în această emisiune.”

* „Reacția autorităților e aceeași. Avem, totuși, o premieră. Dl Cîțu a dat afară doi șefi. Până acum, în cazurile Piatra Neamț, Balș nu a fost nimeni sancționat, nu a fost nimeni dat afară, nu s-a găsit niciun vinovat. Mai mult, nu avem nici până în ziua de azi o descriere tehnică amănunțită a modului în care s-a produs tragedia de la Piatra Neamț, a modului în care s-a produs tragedia de la «Balș». Ăsta e lucrul cel mai important, ca apoi să iei măsuri, să nu se mai repete.”

* „Și atunci, ce s-a întâmplat la Constanța se putea întâmpla oriunde în țara asta, pentru că în România nu există spitale care să facă față presiunii pandemiei. Nu există niciun spital cu o secție ATI capabilă să suporte această presiune. Nu e exclus să ajungem la 2.000 de cazuri în ATI. Cine rezistă la așa ceva?”

* „Măcar Cîțu a dat doi oameni afară – lucru care nu rezolvă nimic. Dar măcar au fost niște oameni arătați cu degetul. Totuși, manager era femeia asta care spune acum, absolut simptomatic: «Totul mergea foarte bine, aveam toate avizele. Dar s-a întâmplat un necaz». Extraordinar! Nu aveau toate avizele, mințea, bineînțeles.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prima decizie care aduce mari avantaje vaccinaților în raport cu nevaccinații. Lista măsurilor adoptate de Guvern

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

* Cîțu l-a demis pe șeful USR-ist din Sănătate pentru că n-a făcut ceea ce însuși Cîțu i-a interzis prin OUG!

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Dacian Cioloș e noul președinte al USR-PLUS. Victorie strânsă în fața lui Dan Barna: 50,9% – 49,1%

* OPINIE. Țara prizelor defecte. România, locul unde se trăiește și se moare în flăcări, ritualic, sub blestemul lui „las-o, bă, că merge și așa!“

* Fostul președinte Saakașvili s-a întors în Georgia după 8 ani de exil și a fost arestat, cu o zi înainte de alegeri. Stătea ascuns într-un apartament și s-a dat de gol pe Facebook

* FOTO. Noua Arcă a lui Noe: yachtul nuclear al salvării planetei. Vor urca în el doar bogaţii lumii şi experţii în schimbări climatice

* Simona Halep despre „ciocnirea” cu Emma Răducanu la Cluj: „Probabil vrea să joace «la mamaie», cum spune ea”

1 COMENTARIU

  1. CTP esti platit de DiGi deci le faci politica . Atat a tinut vericalitatea ta. Pana te-au amenintat ca-ti iau si ultima rubrica din presa la care mai ai acces si mai primesti niste banuti. Dar daca mai ai putina constiinta spune-ne si noua , lumineaza-ne ca un cap limpede, cum te consideri, spune ce putea sa faca ala de la ANMCS ? Este doar un joc de glezne, o razbunare a prostilor asa cum este acest catu caruia ii tot iei apararea. Putea tot asa de bine sa – l demita pe potarul echipei nationale. Tot atata influenta avea. Tot faci pe durul si nu esti decat un latrau care face politica celor care-l platesc. Vai mama vostra de reprteri, ziaristi sau ce mai sunteti voi! Avem o clasa politica de tot rasul acompaniata de niste latrai jalnici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here