OPINIE. Țara prizelor defecte. România, locul unde se trăiește și se moare în flăcări, ritualic, sub blestemul lui „las-o, bă, că merge și așa!“

3
1112
premierul Florin Citu, presedintele Klaus Iohannis, Ursula von der Leyen și priza defecta de la Spitalul Universitar

N-au trecut 3 zile de când România hăhăia, pe Facebook și la TV, privind la priza care atârna scoasă din perete în spatele Ursulei von der Leyen, însoțită la mare ștaif de Klaus Iohannis și Florin Cîțu într-o vizită la crucișătorul sistemului nostru sanitar, Spitalul Universitar din București. Imaginea viralizată a scos marți de la români nu atât criticile, cât glumițele și rudele lor de la țară, bășcăliile.

Între timp, s-a întâmplat iar. 7 oameni au murit arși de vii ori intoxicați cu fum în Spitalul din Constanța. Cauza bănuită de pompieri: o priză defectă. Nimic nou. Anul trecut, la Piatra Neamț, au ars 10. Nici azi nu avem un raport clar care să indice vinovații tragediei din curtea baronului „Ciorăpel“ Arsene, ales în 2016 și reales de popor în 2020 ca șef al județului. Astă-iarnă, la „Matei Balș”, moșia lui Streinu-Cercel din București, au mai murit 7. Suntem într-un moment în care incendii precum cel de la Târgu Mureș, din ajunul alegerilor parlamentare, nici măcar nu mai prind prim-planul știrilor, mai ales dacă personalul medical reușește să le stingă înainte să apară victime.

Incendiile de la spitalele din Piatra Neamț, Matei Balș, Târgu Mureș și Constanța, toate petrecute în ultimul an, au pornit de la defecțiuni ale instalațiilor electrice. Statul român s-a supărat puțin, a deplâns situația și a uitat de fiecare dată. Nu există vinovați, așa cum nu există o sentință definitivă nici la 6 ani după incendiul de la Colectiv

Acum nu mai râde nimeni, dar nu-i cazul să ne îngrijorăm, ne va trece repede.

Tentația imediată a românilor, care se-nfurie repede și tot așa ușor se liniștesc, este să înjure politicienii și pe hoții puși de aceștia în vârful sistemului medical.

După aceea, poate că ar trebui să ne privim puțin în oglindă.

Acești politicieni pe care-i percepem ca pe o năpastă căzută pe capul poporului sunt, de fapt, imaginea noastră. Nu sunt un desant parașutat pe nepusă masă, nu ne-am trezit dis-de-dimineață cu ei ocupând samavolnic Casa Poporului, Cotroceniul, Guvernul și Primăriile, nu sunt nici o juntă militară care s-a instalat la putere cu tancurile. Toți au fost aleși democratic, la vot, cu buletine bifate și băgate în urne după ce alegătorii s-au porcăit între ei îndelung pe Facebook.

Priza tronând scoasă din perete în spatele șefei Comisiei Europene, ca un maț uitat de chirurg în afara burții pacientului, este emblema României neterminate. Suntem țara unde toată lumea se pricepe la absolut orice, mai puțin la propria meserie. Suntem țara unde casele se fac fără arhitect și diriginte de șantier, unde instalația electrică e făcută de băiatul nostru care se pricepe la toate, unde mașinile sunt reparate la colțul străzii, unde la Justiție e pus un băiat școlit la Academia SRI, transferurile din fotbal sunt făcute de un fost bișnițar de blugi, iar o fostă calfă de cizmar a făcut ce-a vrut 25 de ani fără s-o tragă nimeni de mânecă.

Până la urmă, prizele defecte de la care iau foc spitalele au legătură și cu incendiul de la Colectiv. Unde, după 6 ani, încă lipsește sentința definitivă fără ca poporul să aibă o opinie despre asta.

De fapt, greșesc. Opinia publică s-a exprimat deja la vot: Piedone a candidat la primăria Sectorului 5 sub sloganul – ce sfidare mondială! – „Ai grijă să nu te arzi!“. Iar oamenilor le-a plăcut. L-au ales.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

* „Spitalul morții” din Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

3 COMENTARII

  1. Cu Justitia „aranjata” de Dracnea și menținută de Klaun & C’atu, poa’ sa vină și 100 de PNRR-uri, NIMIC nu se va schimba în țara asta !
    Nomenklatura va avea, în continuare, bani să se trateze în străinătate iar prostime va muri, în continuare, cu zile !

    • Apropo, să știți că nu e de ajuns doar să tresărim ori de câte ori se întâmplă câte o astfel de tragedie iar apoi să adormim la loc lasâdu-i sa jefuiască în continuare …

  2. A facut unul un fake news si a fost preluat din pacate de toata presa. Dupa cum se vede din imagine, peretii salonului sunt in doua nuante de culoare, in parte de jos sunt puncte albe lasate de la acoperirea suruburilor de rigips. Priza a fost intentionat lasata in afara pana se va zugrafi si partea de jos. Numai ca un tampit a vazut altfel lucrurile si s-a ajuns la acest fake news jenant. Doar daca peretele era aceeasi culoare, zugravit complet si priza era in afara se putea vorbi de o neglijenta. Se stie ca electricianul lasa priza mai in afara pana se zugraveste si apoi o pune la loc. Incredibil ca nimeni nu mai are spirit de observatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.