Dacian Cioloș e noul președinte al USR-PLUS. Victorie strânsă în fața lui Dan Barna: 50,9% – 49,1%. Primele declarații

4
903
Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna și este noul președinte al USR-PLUS

Noul președinte al USR-PLUS este Dacian Cioloș, care a câștigat alegerile interne în fața lui Dan Barna. Victoria a fost una deosebit de strânsă, la numai 695 de voturi distanță.

Potrivit surselor, au votat peste 80% din membrii USR-PLUS. Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi, adică 50,9%, iar Dan Barna – 18.908 voturi, adică 49,1%. Așadar, între cei doi a fost, procentual vorbind, o distanță de 1,8%.

Rezultatul urmează să fie validat în Congresul USR-PLUS la care vor participa fizic doar 150 de oameni, din cauza restricțiilor din pandemie. Restul membrilor vor participa la Congres online.

Interesant este că Dacian Cioloș a fost votat masiv și de membrii USR, nu dar de cei ai PLUS. La ora 19.30, un procentaj de 62,33% dintre cei care-și exprimaseră opțiunea erau membri USR. Membrii PLUS reprezentau doar 37,67% din total.

La prima ieșire publică după anunțarea rezultatelor, Dan Barna și-a recunoscut înfrângerea, l-a felicitat pe Dacian Cioloș și a anunțat că rămâne în partid pentru că are încredere în proiect.

Dacian Cioloș a făcut imediat câteva anunțuri foarte importante. În primul rând, a reafirmat că poziția USR-PLUS rămâne fermă: nu se întoarce la guvernare decât dacă pleacă premierul Cîțu. Apoi, a spus că va renunța la poziția de șef al grupului Renew din Parlamentul European pentru a se implica decisiv în viața politică internă. El a adăugat că va organiza noi alegeri pentru președinția USR-PLUS în 2023.

Principalele declarații ale lui Dacian Cioloș după ce s-a anunțat victoria sa în alegerile pentru președinția USR-PLUS

  • „Știți care a fost poziția USR-PLUS și nu se va schimba: intrăm într-un guvern cu PNL și UDMR fără Florin Cîțu.
  • Nu am ce discuție să am cu premierul. Mâine (sâmbătă – n. red.), în Congres, vom valida rezultatul, tot mâine vom alege noul Birou Național și, după o primă discuție în Biroul Național, vom avea ce discuta.
  • Voi cere schimbarea Statutului în acest sens și, chiar dacă nu se va schimba Statutul, în 2023 îmi voi depune mandatul, ca să avem o discuție așezată.
  • Nu-mi doresc să intru în Guvern, vom vedea cine va intra în Guvern dacă vom reveni. Echipa rămâne unită, vom lucra împreună.
  • Le mulțumesc membrilor partidului, care au votat masiv. Rezultatul arată că nu există falii între foști USR-iști și foști PLUS-iști. Membrii vor să lucreze împreună, nu facem diferențe între cele două foste partide.
  • Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces, cu toate imperfecțiunile. Am avut plângeri, unele au fost clarificate, altele urmează să fie clarificate. Vom învăța și vom trage consecințele din experiența acestui proces.
  • Trebuie să întărim și să creștem partidul. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale în 2024, dar și a alegerilor locale și parlamentare, pentru a pune în practică ideile reformatoare.
  • Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că a crezut în acest proiect. Rezultatul trebuie validat mâine (sâmbătă – n. red.) de Congres.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

* „Spitalul morții” din Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

4 COMENTARII

  1. Derapajele impardonabile alui naivului politic Barna au fost sanctionate. Odata aparuta o alternativa in partid cum este Ciolos l-au debarcat chiar membrii USR. Faptul ca Barna s-a dus la Antena 3, Cristoriu – Coroiu si multe alte oficine platite sa injure USR a fost un alt motiv. In 2019 dupa caderea lui Dancila a ales sa nu intre la guvernare spunand ca nu este interesul tarii. Declaratiile sale au fost jenante. Au exista si numiri interesante, cel putin pe Toma la CNA care era individul cu Voiculescu in suflet. Sper ca USR sa aiba o alta traiectorie decat pana acum. Reforme si iar reforme, lumea asteapta o schimbare. Pandemia a aratat ca romanii sunt pregatiti si pentru vremuri grele. Hai cu reforma statului si a teritoriului. Asta se poate face printr-o guvernare brici pana in 2024 fara Iohannisti si castigarea alegerilor cu o coalitie care sa poata schimba si Constituia.

  2. FELICITĂRI U.S.R.P.L.U.S., iată cum se face o politică-internă CURATĂ, MODERNĂ, DE SECOL-XXI: un scrutin-INTERN… ULTRA-DEMOCRATIC (ABSOLUT-TOȚI membrii formațiunii au putut vota „online”!!!), o atmosferă… CIVILIZATĂ la Congres, Dan Barna a acceptat înfrângerea și continuă fără probleme în partid, adică EXACT… OPUSUL CIRCULUI PENIBIL-și-AUTODISTRUCTIV DE LA P.N.L., CARE A NENOROCIT… ÎNTREAGA ROMÂNIE în ultimele patru luni!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.