CTP: „Dragnea nu mai este Kim Jong-Unul în PSD. Dăncilă i-a produs o fisură mare”

1
5906

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat situaţia provocată de anunţul preşedintelui Iohannis că nu va accepta remanierea Guvernului Dăncilă. CTP este de părere că Dragnea şi-a dat singur o „lovitură de levier în genunchi”, căzând în propria capcană. „Dragnea a demonstrat că nu mai este Kim Jong-Unul al PSD”, a spus jurnalistul la Digi 24.

Analiza lui Cristian Tudor Popescu privind eşecul PSD

 • O restructurare de guvern e un act foarte serios, complex faţă o remaniere. Acesta e raportul dintre cele două.
  Nu poţi veni, pentru că nu ţi s-a acceptat o remaniere, şi aceea de doi bani, să vii a doua zi să faci restructurare. Restructurarea o făceai de la bun început, cu plan, cu înfiinţarea de noi unităţi ministeriale, de agenţii.
  Atunci, Iohannis are dreptul să spună că asta nu e încercare de restructurare, ci încercare de evitare a preşedintelui.
 • Liviu Dragnea a reuşit să se pună într-o situaţie imposibilă pentru că, în premieră, premierul Dăncilă nu a făcut pe placul lui Dragnea. E clar că aceşti interimari nu mai sunt numiţi de Dragnea, ci de Dăncilă, şi în spaţiul public se ştie că Dăncilă a comunicat telefonic cu Iohannis.
 • Respingerea aşa-zisei restructurări făcute pe picior mâine e atribuită clar lui Dăncilă. Ce poate face Dragnea acum? Să o dea afară? Dăncilă ştie că nu are ce să-i facă, aşa cum le-a făcut lui Tudose şi Grindeanu. Unu, pentru că e a treia oară, doi că e în prag de alegeri europarlamentare şi, apoi, de alegeri prezidenţiale te apuci să dai din nou afară prim ministrul…
 • E imposibil să mai facă asta Liviu Dragnea, acum. Şi atunci, Dăncilă a făcut acest pas în faţă în care i-a refuzat gestul de orgoliu, de sete de putere al lui Dragnea, care a pus şi PSD în dificultate.
 • Simplii membri PSD, simpatizanţi, nu încearcă niciun fel de iritare faţă de Iohannis pentru că nu a vrut să îi demită pe Tudorel Toader, Rovana Plumb sau Natalia Intotero. Ce treabă au membrii PSD? Voiau să îi vadă înlăturaţi pe aceşti miniştri? Nici vorbă, e o falsă problemă inventată de domnul Dragnea.
 • În Parlament de ce nu au făcut-o? A venit şi ameninţarea din partea ALDE: unii dintre parlamentarii noştri s-ar putea să voteze cum le dictează conştiinţa, îşi montează o conştiinţă diseară, îşi fac un transplant şi pot să voteze conform noii conştiinţe, şi atunci mai bine să nu.
 • Ce a reuşit Liviu Dragnea e una dintre cele mai spectaculoase lovituri de levier în genunchi pe care şi-a dat-o vreodată cu această remaniere.
  Din respingerea remanierii câştigă Iohannis, Dăncilă, Tăriceanu şi pierde clar Dragnea.
 • Cred că preşedintele Iohannis îi va accepta pe aceşti interimari, nu are motiv să îi refuze. Cred că aceştia vor fi interimari mult şi bine, pentru că problema lui Dragnea este falsă chiar în raport cu PSD.
 • Liviu Dragnea ar trebui să îşi dea singur mesajul. S-a legat la cap singur, iar mesajul e următorul: nu mai este Kim Jong Unul în PSD. Nici măcar în PSD nu mai deţine puterea discreţionar. Dăncilă i-a produs o fisură mare, o crăpătură mare în platoşa cu care până acum s-a lovit piept în piept cu toată lumea Liviu Dragnea”

CITIȚI ȘI:

Ponta anunţă TĂIEREA pensiilor. „Ce se va moşteni după Dăncilă va fi mult mai rău decât am moştenit eu după Boc”

Băsescu: „Iohannis o să-i calce în picioare pe Dragnea şi Dăncilă. PSD a băgat ţara în criză”

Drăghici, acum ce mai zici? DNA l-a prins pe trezorierul PSD cu „Merţan” de 3 miliarde din banii partidului

„Pierderea alegerilor de către PSD va declanșa o criză, care va duce la căderea acestui Guvern”

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea&co. „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

PSD nu-şi revine după atacul lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Ana Birchall, în locul lui Nicolicea la Justiţie. Bagă Dragnea „statul paralel” în Guvern?

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

Angajaţii Realitatea TV nu mai au voie să intre în sediu

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

1 COMENTARIU

 1. Liviu Dragnea va duce PSD in cel mai slab scor la europarlamentare. S-a înconjurat de incompetenți, neprofesioniști așa cum este și el, slab politician, avid de putere, care va costa PSD cel mai slab rezultat după alegeri cu toate sforariile sale de Teleorman. Omu’ asta Liviu Dragnea a avut imoresia ca toți membrii PSD pot fi cumpărați de acest individ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here