miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainCTP despre blocarea metroului: "A fost precum Mineriada din 1990. Și-au folosit...

CTP despre blocarea metroului: „A fost precum Mineriada din 1990. Și-au folosit forța și privilegiile pentru a lovi în bucureșteni”

-

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că acțiunea angajaților Metrorex care au protestat vineri pe șinele de metrou, blocând astfel circulația, este precum Mineriada din 1990, când minerii au lovit în bucureșteni. CTP precizează că locuitorii Capitalei au fost nevoiți să circule înghesuiți în mijloacele de transport de suprafață, în plină pandemie, și să suporte o poluare mai mare.

În dialogul cu Claudiu Pândaru, CTP a insistat asupra caracterului abuziv al acțiunii sindicaliștilor de la metrou. Aceștia nu au fost împinși de la spate de nevoi, ci au încercat să-și folosească la maximum privilegiile de care beneficiază, fără pic de empatie pentru bucureșteni.

Explicațiile lui CTP

* „Ce am văzut aici vine de demult, de dinainte de 1989. Acești inși, angajați la metrou, au fost favorizați dintotdeauna salarial. Să spunem că 80 și ceva la sută dintre ei au salarii de 5.000 de lei pe lună. Deci, ei nu veneau aici să protesteze că nu mai aveau ce duce familiilor acasă.”

* „Au fost singura categorie de bugetari care anul trecut, în pandemie, au beneficiat de o mărire salarială consistentă, de 18%. Ei nu se află în situația minerilor care au ieșit acum o lună de zile pentru că nu primiseră banii de luni și luni de zile, că nu mai aveau cu ce să trăiască. Nu. Au ieșit pentru că au la dispoziție șinele de metrou pe care le-au ocupat.”

- Advertisement -

* „A fost o acțiune similară cu cea a minerilor din 1990, când au venit împotriva bucureștenilor. Acești inși au făcut același lucru, au lovit în bucureșteni.”

* „Hai să ne gândim la toate consecințele a ceea ce au făcut. Cei care au întreprins această acțiune teroristă s-au baricadat acolo în subteran fără nicio măsură de protecție – mască, distanță, cântau foarte încântați, băteau din palme. Ceea ce, firește, înseamnă un număr de infectări și de transmisii ale virusului, că ei au ieșit și se duc să infecteze oameni.”

* „Apoi, cei care au fost siliți de blocarea totală a metroului să ia mijloacele de transport în comun și să se înghesuie în ele, chiar oameni de bună intenție, fiind mult mai greu să păstreze aceste măsuri în condițiile astea.”

- Advertisement -

* „Capitala, și așa unul dintre cele mai poluate orașe din lume, a fost astăzi super-poluată de mașinile bară la bară, care au mers cu a-ntâia și cu a doua toată ziua.”

* „Aș vrea să știu cine va plăti debranșarea și rebranșarea unui consumator de dimensiunile Metrorex, ale metroului, care s-a produs din pricina acestei acțiuni de teroare asupra bucureștenilor. Costă imens așa ceva în sistemul energetic național, când debranșezi și rebranșezi un asemenea consumator, pe lângă celelalte costuri.”

* „Grevă? Care grevă? S-au dus și au ocupat liniile de metrou ca să poată să negocieze de pe poziție de forță. Înainte de asta n-au negociat nimic. S-au rugat de ei autoritățile toată noaptea: «Haideți să neogociem, să vedem ce vreți». Nu au susținut niște negocieri care să fi durat niște zile, o săptămână – «Domn’e, nu ne-am înțeles și în disperare de cauză ocupăm fabrica». Nu! S-au dus direct ca să negocieze, să șantajeze, să amenințe de pe poziții de forță – «Dacă nu ne garantați că nu concediați pe nimeni și nu ne scădeți salariile, nu ieșim de aici». Nici vorbă de grevă. O grevă se face după negocieri.”

* „Acești inși de la metrou reprezintă o rezervă strategică a regimului comunist, că Metrorex vine de dinainte de ’89, care poate fi aruncată împotriva populației civile, cum au fost și minerii în mineriadele din anii ’90. Au fost plătiți foarte bine întotdeauna. Acum își folosesc forța cu care au fost înzestrați, privilegiile, pentru a lovi în bucureșteni.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

12 COMENTARII

 1. Romania, formatiune statala puternic mafiotizata cu ramificatii clare in actuala guvernare. Vom asista din nou siderati de lipsa masurilor coercitive, ca de., ” corb la corb nu-si scoate ochii „.

  • Da, Romania postcomunista este de 21 de ani acaparaata de un conglomerat de mafii lacome, nerusinate, ticaloase.
   Dar, a spune ca mafia are ramificatii clare in actuala putere,nu este doar o eroare, este o incercare tendentioasa de a arata in alta directie decat cea in care se afla adevaratul HOT!
   Protectorii si profitorii acestor familii mafiote au fost cei care le-au cantat mereu in struna. Cei care nu au avut alta grija decat sa zadarniceasca toate incercarile bune.Probabil, si acum se vor demasca.
   Actuala putere poate fi incapabila sau fricoasa, dar nu e compplice, e clar ca este tinta acestui atac al mafiei sindicale de la metrou.
   Romania nu se va salva pana cand acest conglomerat mafiot sindicalist, politic,economic, functionaresc etc, nu va fi eradicat.
   Din pacate, nu stiu daca acest guvern este capabil sa o faca si nici daca populatia intelege cat e de necesar sa nu se lase pacalita de mafiotii deghizati in aparatori ai ei.

 2. Oare oamenii aceia care au făcut treaba murdara pentru banditul Rădoi, înțeleg de fapt ce au făcut ? Hmmm … tare ma tem ca da … Oare sunt multi romani fără coloana vertebrala care se bucura la un covrig aruncat de niște banditi ? Hmmm … iarăși ma tem ca da … Dacii liberi … da …

  • Nu cred ca „aceia care au făcut treaba murdara pentru banditul Rădoi” sunt inocenti.
   Eu cred ca mafiotii sefi si-au ales niste mercenari pe care se bazeaza in asemenea imprejurari. La protestele din ultima perioada se observa usor ca a aparut meseria de mercenar-contestatar.
   Ma mir ca statul nu se poate apara de mafiotismul agresiv. Mai exista SRI?

 3. Bună ziua, oameni și copii buni și dragi

  Soarele Galaxiei lui Saturn vă salută cu drag. Cum am promis, ca liberal PNL și membru cu drepturi depline în Loja 76 a Cosa Mostra, am declasat către Poliția Economică Gorj veniturile sindicale din Valea Jiului. Banii de investiții din anul 1990 au ajuns în buzunarul privat al Sindicatelor Miniere ale CNH. Cum discuțiile despre salariile minerilor au trenat în fața SRI Gorj și SRI Hunedoara, și bugetul de investiții la nivelul anului 1961 nu a fost aprobat la cerința PNL, am construit 1000 de planete negre de 10 milioane km diametru, cu regi la Tron în conducerea lor, unde minerii de pe Darxijod vor lucra pe salarii minime de 2000 dolari cash in site. Veți moderniza economia, după ce am conectat Munchen de Wiena de Belgrad și Sarajevo cu metrou sub pământ și Bucureștiul conectat cu metrou de Ruse Sofia Skopje de Atena, și plătiți în dolari cărbunele huilă de pe planeta neagră antimaterie de lângă planeta amiral Darxijod. Rezervele de lignit din Oltenia sunt intacte și ceasul biologic al lignitului se resetează în 1970. Nu mai furați banii de investiții. Robert e planeta Deusxijod și are gânduri bune.

  Cu drag,
  Simion Olivian alias Soare PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -