Cristiano Ronaldo – fotbalistul secolului XXI. A câștigat duelul legendar cu Messi

1
557
Cristiano Ronaldo la festivitatea organizată de FIFA în Dubai

Portughezul Cristiano Ronaldo (35 de ani), atacantul echipei Juventus Torino, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al secolului XXI, cu ocazia galei Globe Soccer Awards desfăşurată la Dubai, informează agenţia EFE. Evident, este vizată prima cincime a secolului în care trăim (2001-2020).

Cristiano Ronaldo i-a devansat în cadrul votului pe marele său rival, argentinian Lionel Messi (33 de ani, FC Barcelona). Următorii clasați: brazilianul Ronaldinho (40 de ani, retras din activitate) şi egipteanul Mohamed Salah (28 de ani, FC Liverpool), potrivt Agerpres.

Cu aceeaşi ocazie, spaniolul Josep Guardiola (Manchester City) a primit titlul de cel mai bun antrenor al secolului XXI, iar Real Madrid a fost ales cel mai bun club al secolului.

Prezent la ceremonia găzduită de luxosul Hotel Armani din Dubai, Cristiano Ronaldo a declarat: „Acest premiu este foarte important pentru mine. A fi nominalizat alături de mari fotbalişti este o onoare. Acest lucru mă motivează şi mai mult. Este uimitor că mulţi copii vor să fie ca mine, să aibă aceeaşi tunsoare. Vreau să-i văd în întreaga lume făcând atmosferă atunci când înscriu un gol”.

Portughezul îşi doreşte o revenire cât mai rapidă a fanilor în tribune, pentru ca spectacolul fotbalului să fie complet.

„Este plictisitor să joci fără public. Nu-mi place să joc pe stadioane goale. Fără fani, fotbalul nu este nimic”, a explicat jucătorul lui Juventus.

Acesta a fost şi mesajul cu care preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a început gala, în cadrul căreia a fost evocată memoria a două legende ale fotbalului decedate recent, argentinianul Diego Maradona şi italianul Paolo Rossi.

„Fotbalul este cel mai important dintre cele mai puţin importante lucruri. Ne amintim ce a suferit din cauza pandemiei şi cât de important este fotbalul pentru oameni”, a spus Infantino.

La categoria antrenori, marele câştigător a fost spaniolul Pep Guardiola (49 de ani), ales cel mai bun tehnician al secolului. Actualul manager al lui Manchester City i-a depășit pe Sir Alex Ferguson, Zinedine Zidane şi Jose Mourinho.

Real Madrid a fost ales cel mai bun club al secolului, înaintea rivalei FC Barcelona şi a formaţiilor Bayern München şi Al Ahly Cairo.

Portughezul Jorge Mendes (54 de ani), cel care îi reprezintă interesele lui Cristiano Ronaldo (printre multe alte vedete), a fost desemnat impresarul secolului.

În cursul galei de la Dubai, spaniolii Iker Casillas şi Gerard Piqué au fost recompensaţi pentru carierele lor excepţionale, încununate cu un titlu mondial cucerit în 2010, pe lângă numeroasele trofee la nivel de club.

Premianții anului 2020: Lewandowski, Flick, Bayern

Premiul rezervat jucătorului anului 2020 a revenit polonezului Robert Lewandowski (32 de ani), atacantul lui Bayern München. Acesta s-a impus în faţa lui Cristiano Ronaldo şi a lui Lionel Messi.

„Am pierdut un singur meci în 2020 şi am marcat multe goluri. Nu vreau să stau la masa lui Cristiano şi Messi, ci îi invit să se aşeze la masa mea”, a glumit Lewandowski.

Trofeul rezervat antrenorului anului a fost atribuit germanului Hans Dieter Flick (55 de ani), tehnicianul lui Bayern München, aflat la finalul unui sezon în care a cucerit 5 trofee, între care Liga Campionilor şi campionatul Germaniei.

Flick i-a devansat pe compatriotul său Jürgen Klopp (FC Liverpool) şi pe italianul Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo).

Echipa anului 2020 a fost desemnată Bayern München.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here