Cristian Diaconescu: „PMP nu se aliază cu PSD pentru majorități locale. Ei să ne vorbească despre «10 august»!”

5
6111
Cristian Diaconescu, președinte PMP

Protocolul de colaborare la nivel județean semnat sâmbătă de șefii filialelor din Caraș-Severin ale PSD, Pro România și PMP l-a iritat pe președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu. Acesta dă asigurări că partidul său nu se va alia cu PSD pentru o politică națională de alianțe locale.

Ion Mocioalcă, senator PSD de Caraș-Severin, a mers mai departe: a vorbit despre extinderea protocolului la nivel național, despre susținerea acestei inițiative de către „președinții celor trei partide la nivel național”, dar și despre excluderea de către PMP a oricărei înțelegeri cu PMP și USR-PLUS.

Ion Mocioalcă (senator PSD): „Cele trei părţi nu vor accepta înțelegeri cu organizații locale sau cu organizația județeană a PNL sau a USR. Cele trei formațiuni de Opoziție își propun înlăturarea din puterea locală, pe cale democratică, a actualului regim PNL-USR, unul considerat a fi clientelar-mafiot, corupt şi ineficient. Protocolul de față este o inițiativa susținută de președinții celor trei partide la nivel național și devine un model funcțional de alianță care poate fi implementată la nivelul fiecărui județ și, în final, la nivel național”.

„PSD să ne vorbească despre dosarul «10 august», să aflăm și noi de ce ne-au dat gaze în nas!”

Această declarație, evident mincinoasă, l-a indignat pe președintele PMP, Cristian Diaconescu. Acesta a precizat pentru Ziaristii.com: „PMP nu face alianță, acord sau orice altă formă de înțelegere cu PSD, la nivel național, pentru a constitui majorități locale! PSD să ne vorbească despre dosarul «10 august», să aflăm și noi de ce ne-au dat gaze în nas!”.

Cristian Diaconescu anunță și impunerea discipinei de partid, astfel încât conducerea centrală a PMP să nu mai fie pusă în situații delicate, cu costuri politice mari, de către vreo filială județeană.

„Am văzut că mai fac unii de-ai noștri alianțe locale după cum li se pare lor că ar fi bine, dar vom pune capăt acestei practici, care dăunează imaginii și performanțelor electorale ale partidului la nivel național. De acum înainte, vom trece prin filtrul conducerii naționale toate inițiativele din teritoriu de a constitui alianțe locale. Trebuie să avem o politică unitară, nu să facă fiecare după interesul său conjuctural sau personal”, a spus Cristian Diaconescu.

„Ne-au fost furate 20.000 de voturi”

Președintele PMP a amintit și de daunele pe care le-a suferit partidul său la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

„La alegerile parlamentare, PSD și PNL ne-au furat 20.000 de voturi și ne-au scos din Parlament. Avem dovezi clare în acest sens. Am făcut contestații, care ne-au fost respinse pentru că așa au votat reprezentanții partidelor din birourile electorale. Magistrații din aceste birouri, de regulă, ne-au dat dreptate, dar reprezentanții partidelor, cu PSD și PNL în frunte, au votat mereu împotriva noastră, că doar nu era să-și recunoască fraudele!”

PMP a ratat „la mustață” pragul electoral de 5%, obținând 4,93% la Senat și 4,82% la Camera Deputaților.

Cristian Diaconescu a fost ales președinte al PMP (succedându-i demisionarului Eugen Tomac) în luna martie a acestui an, în Congresul de la Sinaia. Tot atunci, el a fost desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

În urma alegerilor din 2019-2020, PMP are doi europarlamentari (Traian Băsescu şi Eugen Tomac), 49 de primari, peste 70 de consilieri județeni şi consilieri generali ai Capitalei, precum și peste 2.000 de consilieri locali.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

Firea va coordona campania PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand. Antena 3 și România TV vor susține mediatic operațiunea

Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

Salima Mazari, femeia-guvernator, a scăpat din ghearele talibanilor și se află „într-un loc sigur”! Ea a luptat cu arma în mână împotriva jihadiștilor

* 5 fotografii care au frânt inima planetei. „Ne dăm fiul peste gard, să aibă un viitor fără noi, chiar dacă murim de durere”

5 COMENTARII

 1. DEMOCRATUL și PROOCCIDENTALUL Cristian Diaconescu încearcă săăă… SALVEZE IMAGINEA P.M.P.: darrr… este plină țara (ȘI în acest mandat!!!) de astfel de alianțe-locale, între „CIUMAȚI” și P.M.P.-iști!!!

  • Inclusiv în… Capitală, mai ales pe la unele Sectoare…, P.M.P.-iștii fac front-comun cu P.S.D.-iștii!!!

   Desigur…, în (cele mai?…) multe cazuri, alianțele cu „CIUMAȚII” (P.S.D., A.U.R.) NU sunt chiar… OFICIALIZATE, „pe-hârtie”, dar… FUNCȚIONEAZĂ-„DE-FACTO”!!!

    • Vă rugăm să nu vă supărați…, dar… dumneavoastră știți să citiți în limba română???!

     Vă rugăm săăă… mai încercați o dată (!!!), doar… CITIND CEEA CE AM SCRIS NOI:
     (…) Desigur…, în (cele mai?…) multe cazuri, alianțele cu „CIUMAȚII” (P.S.D., A.U.R.) NU sunt chiar… OFICIALIZATE, „pe-hârtie”, dar… FUNCȚIONEAZĂ-„DE-FACTO”!!! „, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here