PMP nu va dispărea, deci „topirea” sa în PNL este exclusă, dă asigurări președintele partidului, Cristian Diaconescu (62 de ani). Acesta spune că parteneriatul între PNL și PMP va urma o altă traiectorie, nicidecum „fuziunea prin absorbție”.
În cursul zilei de sâmbătă, PMP a făcut primul anunț după ședința conducerii sale: „Consiliul Național al Partidului Mișcarea Populară, reunit în 13 noiembrie, a decis continuarea discuțiilor cu Partidul Național Liberal privind un proiect politic comun, desemnând și o echipă de negociere în acest sens”.
Sâmbătă noaptea, președintele partidului, Cristian Diaconescu, a venit cu precizări, pe pagina sa de Facebook: „Am decis astăzi, împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară”.
Cristian Diaconescu face însă o promisiune fermă: „Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci, dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”.
Precizarea lui Diaconescu a venit la o zi după ce Comitetul Executiv al PNL, sub conducerea lui Florin Cîțu, a stabilit prin vot o echipă de negociere cu PMP, dându-i mandat să discute „fuziunea prin absorbție” dintre PNL și PMP, în sensul „topirii” PMP în PNL. Acest mandat este acum inutil, pentru că partidul fondat de Traian Băsescu nu acceptă să dispară.
La rândul său, Traian Băsescu a făcut precizări importante: „Nu am participat și nici nu voi participa la nici un fel de discuții interne cu privire la o eventuală fuziune a PMP cu PNL. Nu dețin nici un fel de funcție în PMP. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare în activitatea PMP. Singura activitate politică pe care o desfășor este legată de activitatea grupului PPE din Parlamentul European”.
„Cum ? Când lumea mi-e deschisã a privi, gândesti cã pot…” (Mihai Eminescu, Scrosoarea III).
PMP are o sansã unicã în contextul prãbusirii PNL (Mocofanis-Cutu) sã capitalizeze frustrarea alegãtorilor de dreapta. Cãci USR, numai de dreapta nu e (centru-renew), iar USL… stim ce e (clica borfasilor).
PMP trebuie sã se pregãteascã foarte serios de alegeri anticipate (vor fi, cu sigurantã în 2022).
Ca unic partid veritabil de dreapta, PMP ar putea creea enorma surprizã de a deveni un partid sine-que-non pe esichierul politic mioritic. Curaj si vânt la pupa, PMP !
Poate vrea s-ajungă pe drumuri ca Orban.
Bine ca macar voi nu cenzurati comentarile cum fac copistii si trolii de la ziare.com, site de la care au plecat redactorii si au ramas gunoaiele mediatoce ale Pitarului Sef