Cozmin Gușă, la parastasul Realitatea TV: „Statul paralel mi-a închis televiziunea!”. Nu guvernarea PSD, nici managementul lui Gușă, ci „statul paralel”!

5
8820
Cozmin Gușă se lăfăia megalomanic la fosta Realitatea TV

Miercuri, 30 octombrie 2019. Ultimele ore de emisie la Realitatea TV au fost un lung monolog al lui Cozmin Gușă, într-o „ediție specială” în care Gușă a anunțat din start că este și invitat și realizator.

În monologul de aproape două ore (rupt de câteva intervenții telefonice), monitorizat de Paginademedia.ro, Gușă a mers pe discursul clasic al PSD (partid în care tocmai s-a înscris): „statul paralel” este de vină pentru închiderea televiziunii sale! Nu PSD (aflat la guvernare în această perioadă și dominant în CNA), nu Gușă (managerul-catastrofă), ci „statul paralel”!

La finalul existenței salei, postul a difuzat și un montaj cu emisia Realitatea de la început și până în prezent.

Pe ecran au fost afișate fotografiile membrilor CNA și partidele de care au fost numiți în această instituție. A fost „demascat” chiar și Radu Călin Cristea, care a lipsit de la ședințele în care s-a disuctat prelungirea licenței Realitatea TV, deci nu a votat împotriva televiziunii lui Gușă.

Monologul lui Cozmin Gușă (fragmente)

 • Realitatea TV nu este o instituție media, este o stare de spirit. Este istoria recentă a celor 18 ani în care și-a derulat activitatea această televiziune.
 • Indiferent dacă patroni au fost Silviu Prigoană, Sorin Ovidiu Vîntu sau, în ultimii 7 ani sau mai bine, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, această televiziune a reprezentat tot timpul interesul cetățeanului. A avut o linie antiguvernamentală, anti-excese guvermanetale, de unde și simpatia și fidelitatea telespectatorilor noștri.
 • Tocmai din pricina acestei atitudini și a independenței editoriale, recunoscută de către toți cei care au lucrat în diverse funcții la Realitatea TV, a fost o obsesie pentru politicienii aflați la putere. Apoi, după constituirea statului paralel – care a existat! -, această televiziune a devenit și o obsesie a statului paralel. Coldea, Maior, toți cei care au intrat la butoanele serviciilor de informații, au avut o obsesie de a pune bocancul pe grumazul acestei televiziuni.
 • Apoi au infiltrat-o… și au reușit în bună măsură s-o infiltreze cu fel de fel de agenți acoperiți, care erau la diverse niveluri – fie la nivel de decizie (unii dintre foștii directori ai Realitatea TV), fie în plan editorial.
 • La CNA a fost un vot extrem de ciudat împărțit: patru a fost pentru, cinci împotrivă și o abținere. Rar mi-a fost dat să văd asemenea influențe, imixtiuni, stat paralel și așa mai departe.
 • Ce mai e Realitatea, în afară de acestă obsesie a statului paralel. Este televiziunea care în 2004, în plin proces de consolidare a puterii PSD de atunci a lui Adrian Năstase, a preferat să fie imparțială, obiectivă și a dat un sprijin și candidatului Traian Băsescu, care a și câștigat alegerile, cu mine șef de campanie.
 • Realitatea TV este și acea televiziune care în 2009 i-a dat posibilitatea lui Mircea Geoană, care candida împotriva lui Băsescu și a statului paralel, să poată să apară, să discute, să dezbată. Vedeta de atunci a postului, Robert TUrcescu, a fost cel acceptat să modereze dezbaterea finală.
 • Am făcut și greșeli, dar ni le-am recunoscut, cred, de fiecare dată. Realitatea TV, însă, tocmai pentru că a fost obsesia statului paralel și s-a bătut cu statul paralel, în ultimii ani a fost pusă sub presiunea unor insitituții ale statului român, dintre care cele mai vizibile au fost ANAF și, cu regret spun, CNA.
 • Și sediul vechi al Realității TV, din Casa Presei, a fost tot o operațiune a statului paralel, care practic a privat Realitatea Media și Realitatea TV și de o investiție și de un spațiu. De aici, celebra poveste cu emisia din cort.
 • Consiliul Național al Audiovizualului nu a dorit să înțeleagă nici partea normală a legii, partea pozitivă a interpretării legii, nici faptul că au posibilitatea să dea un vot în legalitate, care să lase justiției, anul viitor, când se judecă, decizia de continuare sau nu a activității.
 • La CNA a fost un vot extrem de ciudat împărțit: cinci voturi împotriva Realității, patru voturi pentru Realitatea și o abținere. Rar mi-a fost dat să văd asemenea influențe, imxtiuni, stat paralel, prin care s-a ajuns la acest vot.

Narcisa Iorga arată spre Ponta

Intrată prin telefon, Narcisa Iorga, fost membră a CNA, a precizat: „Victor Ponta a introdus în Legea Audiovizualului un paragraf care prevedea că, la prelungirea licenței, posturile să nu fie în insolvență. Cine era singurul post în insolvență? Realitatea TV. Prevederea a fost dată cu dedicație pentru Realitatea TV”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

5 COMENTARII

 1. Las’ ca v-o REdeschide STATUL… DE LA RASARIT (!!!!!!!!!), ai carui… SLUGI SUPUSE-si-NĂIMITE sunteti, tu, KUZMIN (Sic !) Gușă si cei ca tine, din presa românească: Rogozanu, Vâlcu, Chireac, Savaliuc, Ciutacu, CURea si altii de-TEAPA-voastra, baiii… GOLANILOR si TRĂDĂTORILOR-de-Tara !!!

 2. Dezarmant este ca este permis switch-ul spre „realitatea plus”: post cu aceiasi patroni care datoreaza munti de bani bugetului si scapa basma curata.

  Ziaristii postului – daca-s profesionisti adevarati si nu doar propagandisti de partid – si-ar gasi alte limanuri.

 3. Se adevereste, ca REALITATEA lui GUSA a fost o alta clona a PSD, lucrand „sub acoperire” pana la sfarsit. Dobandita prin smen, pierduta prin smen, Domnul a dat, Domnul a luat! Apropos de „statul paralel”, sunt tot ei, dar sub acoperire.

 4. Si-a inchis postul singur, m-a umplut greata de omul asta CAND l-A OPRIT PE RARES SI INVITATII LUI SA MAI INTRE IN DIRECT SI EL ERA LA BELGRAD LA O BERE CU INFRACTORUL GUITZA , IN ZIUA IN CARE CNA A OPRIT TRANSMISIA REALITATEA!!!!!!!!!!!!! Gusa a distrus Realitatea Tv, acu ia ce merita acest psd-ist nenorocit!!!! Si-a luat-o de la Rares in fata, el e sus iar gusa linge clante, psd-iste!!!! Si oricum se pare ca acu se numeste Realitatea PLUS, pacat de oamenii care lucreaza acolo, de aia si-a batut joc, si de invitatii care i-au adus televiziunea in top!! Acu poa’ sa zbiere cu tarafurile si ceilalti lingai de pe PLUS, ca tot atata audienta va avea, acu face si el „muzica” gen latrina 3 si televiziunea lui Guitza, TVR, toti in cor pupand fun..ri psd-iste in emisiunile moderate de marele „analist politic”, uugh!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here