sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăMass-mediaCozmin Gușă, la parastasul Realitatea TV: "Statul paralel mi-a închis televiziunea!". Nu...

Cozmin Gușă, la parastasul Realitatea TV: „Statul paralel mi-a închis televiziunea!”. Nu guvernarea PSD, nici managementul lui Gușă, ci „statul paralel”!

-

Miercuri, 30 octombrie 2019. Ultimele ore de emisie la Realitatea TV au fost un lung monolog al lui Cozmin Gușă, într-o „ediție specială” în care Gușă a anunțat din start că este și invitat și realizator.

În monologul de aproape două ore (rupt de câteva intervenții telefonice), monitorizat de Paginademedia.ro, Gușă a mers pe discursul clasic al PSD (partid în care tocmai s-a înscris): „statul paralel” este de vină pentru închiderea televiziunii sale! Nu PSD (aflat la guvernare în această perioadă și dominant în CNA), nu Gușă (managerul-catastrofă), ci „statul paralel”!

La finalul existenței salei, postul a difuzat și un montaj cu emisia Realitatea de la început și până în prezent.

- Advertisement -

Pe ecran au fost afișate fotografiile membrilor CNA și partidele de care au fost numiți în această instituție. A fost „demascat” chiar și Radu Călin Cristea, care a lipsit de la ședințele în care s-a disuctat prelungirea licenței Realitatea TV, deci nu a votat împotriva televiziunii lui Gușă.

Monologul lui Cozmin Gușă (fragmente)

 • Realitatea TV nu este o instituție media, este o stare de spirit. Este istoria recentă a celor 18 ani în care și-a derulat activitatea această televiziune.
 • Indiferent dacă patroni au fost Silviu Prigoană, Sorin Ovidiu Vîntu sau, în ultimii 7 ani sau mai bine, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, această televiziune a reprezentat tot timpul interesul cetățeanului. A avut o linie antiguvernamentală, anti-excese guvermanetale, de unde și simpatia și fidelitatea telespectatorilor noștri.
 • Tocmai din pricina acestei atitudini și a independenței editoriale, recunoscută de către toți cei care au lucrat în diverse funcții la Realitatea TV, a fost o obsesie pentru politicienii aflați la putere. Apoi, după constituirea statului paralel – care a existat! -, această televiziune a devenit și o obsesie a statului paralel. Coldea, Maior, toți cei care au intrat la butoanele serviciilor de informații, au avut o obsesie de a pune bocancul pe grumazul acestei televiziuni.
 • Apoi au infiltrat-o… și au reușit în bună măsură s-o infiltreze cu fel de fel de agenți acoperiți, care erau la diverse niveluri – fie la nivel de decizie (unii dintre foștii directori ai Realitatea TV), fie în plan editorial.
 • La CNA a fost un vot extrem de ciudat împărțit: patru a fost pentru, cinci împotrivă și o abținere. Rar mi-a fost dat să văd asemenea influențe, imixtiuni, stat paralel și așa mai departe.
 • Ce mai e Realitatea, în afară de acestă obsesie a statului paralel. Este televiziunea care în 2004, în plin proces de consolidare a puterii PSD de atunci a lui Adrian Năstase, a preferat să fie imparțială, obiectivă și a dat un sprijin și candidatului Traian Băsescu, care a și câștigat alegerile, cu mine șef de campanie.
 • Realitatea TV este și acea televiziune care în 2009 i-a dat posibilitatea lui Mircea Geoană, care candida împotriva lui Băsescu și a statului paralel, să poată să apară, să discute, să dezbată. Vedeta de atunci a postului, Robert TUrcescu, a fost cel acceptat să modereze dezbaterea finală.
 • Am făcut și greșeli, dar ni le-am recunoscut, cred, de fiecare dată. Realitatea TV, însă, tocmai pentru că a fost obsesia statului paralel și s-a bătut cu statul paralel, în ultimii ani a fost pusă sub presiunea unor insitituții ale statului român, dintre care cele mai vizibile au fost ANAF și, cu regret spun, CNA.
 • Și sediul vechi al Realității TV, din Casa Presei, a fost tot o operațiune a statului paralel, care practic a privat Realitatea Media și Realitatea TV și de o investiție și de un spațiu. De aici, celebra poveste cu emisia din cort.
 • Consiliul Național al Audiovizualului nu a dorit să înțeleagă nici partea normală a legii, partea pozitivă a interpretării legii, nici faptul că au posibilitatea să dea un vot în legalitate, care să lase justiției, anul viitor, când se judecă, decizia de continuare sau nu a activității.
 • La CNA a fost un vot extrem de ciudat împărțit: cinci voturi împotriva Realității, patru voturi pentru Realitatea și o abținere. Rar mi-a fost dat să văd asemenea influențe, imxtiuni, stat paralel, prin care s-a ajuns la acest vot.

Narcisa Iorga arată spre Ponta

Intrată prin telefon, Narcisa Iorga, fost membră a CNA, a precizat: „Victor Ponta a introdus în Legea Audiovizualului un paragraf care prevedea că, la prelungirea licenței, posturile să nu fie în insolvență. Cine era singurul post în insolvență? Realitatea TV. Prevederea a fost dată cu dedicație pentru Realitatea TV”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Las’ ca v-o REdeschide STATUL… DE LA RASARIT (!!!!!!!!!), ai carui… SLUGI SUPUSE-si-NĂIMITE sunteti, tu, KUZMIN (Sic !) Gușă si cei ca tine, din presa românească: Rogozanu, Vâlcu, Chireac, Savaliuc, Ciutacu, CURea si altii de-TEAPA-voastra, baiii… GOLANILOR si TRĂDĂTORILOR-de-Tara !!!

 2. Dezarmant este ca este permis switch-ul spre „realitatea plus”: post cu aceiasi patroni care datoreaza munti de bani bugetului si scapa basma curata.

  Ziaristii postului – daca-s profesionisti adevarati si nu doar propagandisti de partid – si-ar gasi alte limanuri.

 3. Se adevereste, ca REALITATEA lui GUSA a fost o alta clona a PSD, lucrand „sub acoperire” pana la sfarsit. Dobandita prin smen, pierduta prin smen, Domnul a dat, Domnul a luat! Apropos de „statul paralel”, sunt tot ei, dar sub acoperire.

 4. Si-a inchis postul singur, m-a umplut greata de omul asta CAND l-A OPRIT PE RARES SI INVITATII LUI SA MAI INTRE IN DIRECT SI EL ERA LA BELGRAD LA O BERE CU INFRACTORUL GUITZA , IN ZIUA IN CARE CNA A OPRIT TRANSMISIA REALITATEA!!!!!!!!!!!!! Gusa a distrus Realitatea Tv, acu ia ce merita acest psd-ist nenorocit!!!! Si-a luat-o de la Rares in fata, el e sus iar gusa linge clante, psd-iste!!!! Si oricum se pare ca acu se numeste Realitatea PLUS, pacat de oamenii care lucreaza acolo, de aia si-a batut joc, si de invitatii care i-au adus televiziunea in top!! Acu poa’ sa zbiere cu tarafurile si ceilalti lingai de pe PLUS, ca tot atata audienta va avea, acu face si el „muzica” gen latrina 3 si televiziunea lui Guitza, TVR, toti in cor pupand fun..ri psd-iste in emisiunile moderate de marele „analist politic”, uugh!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -