luni, februarie 26, 2024
AcasăMainINTERVIU. Cozmin Gușă: "Îi aduc lui Dăncilă 3% în plus pentru Cotroceni....

INTERVIU. Cozmin Gușă: „Îi aduc lui Dăncilă 3% în plus pentru Cotroceni. Scorul PNL nu e al lui Rareș Bogdan, ci al televiziunii Realitatea pe care eu am creat-o”

-

Proaspăt membru al PSD și patron al defunctei Realitatea TV (locul său va fi luat de Realitatea Plus), Cozmin Gușă a acordat un interviu pentru Ziaristii.com. Răspunsurile sale încearcă să motiveze o decizie detestată de o majoritate covârșitoare a românilor. A te asocia acum cu PSD, din postura de patron de televiziune cu public anti-PSD, trece drept o blafemie.

Gușă încearcă să-și aroge și victoria PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, folosind un argument fals: „Scorul înregistrat de PNL n-a fost al lui Rareș, ci al televiziunii Realitatea pe care am creat-o”.

Cozmin Gușă spune că va juca un rol în propulsarea Vioricăi Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale. El a mai fost în PSD, în perioada 2001-2003, când a deținut funcția de secretar general al partidului, un aghiotant al cleptomanului Adrian Năstase.

- Advertisement -

În 2003, Gușă e „emigrat” în PD, fiind director de campanie electorală pentru Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2004. Drept răsplată, s-a ales cu un mandat de deputat (2004-2008).

Și-a umflat procentele, din gură, de la 5,76% la 7-10%

Reporter: Bună ziua, domnule Gușă. Pe unde sunteți?

Cozmin Gușă: Sunt în mașină. Conduc. Vin de la Cornu.

- Advertisement -

– De la Cornu, unde-și are moșia Adrian Năstase?

– Aș fi vrut, sincer, să se scrie în presă așa: „La Cornu, de unde-i Gușă”. Nu „de unde-i Năstase”. Dar n-am făcut aia cu ouăle, ca să fiu la fel ca Năstase.

– În 7 ani de guvernare, PSD a lăsat un adevărat dezastru în țară: zero autostrăzi, zero cale ferată, numai drumuri inaugurate pe porțiuni de câțiva kilometri, vagoane infecte, locomotive de pe vremea lui Ceaușescu; tentative de modificare în rău a legilor justiției, coduri fiscale schimbate aproape zilnic, ca șosetele noi pe care le iei dimineața în drum spre serviciu. Bonus: o grămadă de infractori, condamnați pentru fapte de corupție, precum Adrian Năstase și Liviu Dragnea. În aceste condiții, de ce ați mai revenit la țâța partidului cu trei trandafiri veștejiți după 16 ani de despărțire?

– Am plecat din politică în 2008, la final, după ce, candidând la Primăria București, am fost votat doar cu un procentaj cuprins între 7 și 10 la sută. (Minciună: a luat 5,76%!) A fost total insuficient. Concuram cu Oprescu, cel care a ajuns la Primărie cu bisturiul. Am zis atunci: „Dacă după atâția ani în care n-am furat, n-am mințit, n-am reușit să ajung primar… plec din politică”. Așa am și făcut. Am fost tot timpul politician de stânga. Nu-mi propuneam să revin. Văzând însă cât de tare s-au degradat treburile în țară, pe plan politic și administrativ, am luat decizia mea de-o viață. Unde? La PSD. De ce? Pentru că nu am avut unde să merg, pentru că eu sunt, cum am mai spus, de stânga. Să știți un lucru: și când eram cu Băsescu, PD era tot de stânga. De-abia după plecarea mea din PD, acel partid a devenit unul de dreapta.

– De ce nu v-ați dus la Pro România, alături de Ponta, care zice că tot de stânga e?

– Fiindcă sunt securiști, oameni cu secrete la mantinelă. Vreau să-i influențez pe cei din PSD într-un proces de reformă. Ce vină are acum partidul sau oamenii săi cinstiți pentru ceea ce a făcut Dragnea? Domnule Iohannis, ce treabă are PSD-istul din Colibița cu faptele lui Dragnea? N-ar fi corect să privim lucrurile așa. PNL e în aceeași situație ca PSD.

– Știți cum e: dacă accepți și execuți ordinele de partid, nu te revolți, ești părtaș la nelegiuiri prin toleranță și superficialitate. Nu-i așa?

– Au acceptat totuși să nu spună nimic, mergând pe premiza că totul va fi bine, că se vor rezolva situațiile.

„Una e să începi reforma de la 20%, alta de la 5%”

– În urmă cu nici două luni, Viorica Vasilica Dăncilă v-a propus să vă înscrieți în PSD. Iată că, până la urmă, se poate spune că v-a sedus, fiindcă, potrivit declarațiilor dumneavoastră, ați mai avut și alte oferte, de la PNL sau Pro România, dar nu le-ați dat curs. Cu ce v-a dat pe spate? Cu gafele de exprimare pe care le-a făcut în nici doi ani de mandat la Palatul Victoria? Cu faptul că a picat ambele trepte de liceu sau cu expresiile colorate scoase din „puțul” gândirii ei – „Putem spune pe scurt că reducem democrația”, „Nu în ideea e a scuza pe cineva, de a abroga pe cineva”, „Uniunea Europeană prost-Brexit”, „Caracterizarea cea mai bună ne-o face românii” etc.?

– Așa este. Nu puteam însă să accept propunerile venite din partea partidelor de dreapta. Nici de la PNL, nici de la altele. Tata a fost maistru, mama a fost învățătoare, deci am o formație de stânga. Propunerile asumate au venit nu de la Dăncilă, ci de la Stănescu și Tudorache. Sunt un simplu membru de partid și așa vreau să rămân. Nu doresc mai mult. Am un interes pragmatic: ca Dăncilă să ajungă în turul 2, altfel, sincer, reforma în PSD va fi mult mai greu de făcut. Una e să începi reforma de la 20%, atât cred că va lua Dăncilă, alta e să o începi de la 5%, dacă nu se califică în turul 2.

– Nu-l vreți pe Barna în turul 2, alături de președintele Iohannis, fiindcă – citez din afirmația pe care ați făcut-o ieri – „politica pe care o face nu are legătură cu interesul național”. Totuși, Barna n-a guvernat niciodată până acum, în vreme ce PSD, în trecut prin FSN, FDSN și PDSR, a condus România timp de 20 de ani, și de 30 de ani prin influență directă. Rezultatul: suntem una dintre cele mai sărace și corupte țări din spațiul european. Cum o veți antrena pe Dăncilă să se califice în marea finală din noiembrie? Va lua și lecții de limba română? Care-i strategia?

– Acum, ce credeți? Că vă voi spune strategia mea? E secretă. Ideea e că trebuie să-l blochez pe Barna. E nociv pentru politica românească. Dacă PSD începe mișcarea de reformare și PNL nu, vă spun un lucru: pe termen lung, cel mai mult va avea de suferit PNL. La PSD vor veni figuri noi, oameni respectabili. Va fi „Partidul Oamenilor Buni”. Eu nu mă ocup direct de campania doamnei Dăncilă. Sunt agentul ei indirect, prin oamenii mei. Și 1% dacă-i aduc în plus, tot e bine. Estimez însă că îi voi aduce 3% în plus la alegerile pentru Cotroceni. Barna mizează pe votul din diaspora, dar trebuie să știe că acel vot nu e unul măsurat, ci unul fizic și prin influența manifestată de copii spre părinți și bunici.

„Scorul înregistrat de PNL n-a fost al lui Rareș, ci al televiziunii Realitatea pe care am creat-o”

– Fiți sincer! Câte zerouri are contractul «antrenorului» Gușă cu echipa PSD? Sau ați primit un cec în alb de la șefa Dăncilă prin baronii ei de nădejde?

– PSD n-a făcut niciun contract cu Realitatea TV. Zero bani, zero lei de la PSD, spre deosebire de alte televiziuni, care au semnat contracte de publicitate cu statul. N-am primit nimic. Vorbiți totuși cu un proprietar de post de televiziune. Nu sunt nici bogat, nici sărac. De aia sunt incomod, că n-am luat bani de la nimeni.

– Dacă tot v-ați „programat în politică pentru 10 ani, de la 50 la 60”, e adevărat că ați intrat în PSD ca să vă răzbunați pe Rareș Bogdan, care și-a adus o mare contribuție la succesul PNL la alegerile europarlamentare din acest an? Vreți să călcați pe urmele lui, să-l depășiți, să țintiți până în 60 de ani postul de președinte al PSD și al României? Dați cărțile pe față!

– Bogdan a fost unul dintre elevii mei, la fel ca Ponta și alții. Scorul înregistrat de PNL n-a fost al lui Rareș, ci al televiziunii Realitatea TV pe care am creat-o. El s-a dus în PNL fără nicio experiență. Îi doresc să reziste, deși are deja numeroase probleme. Nu mă iau după el.

Întrebări rămase fără răspuns

Cozmin Gușă n-a mai răspuns la următoarele întrebări, spunând că nu mai are timp pentru a continua dialogul, că e așteptat de oamenii din staff-ul PSD.

 • Ați fost subalternul unui fost pușcăriaș, Adrian Năstase, strategul de campanie al unui colaborator cu securitatea, Traian Băsescu, alias ¨Petrov¨, dovedit de CNSAS. Ce mai urmează? Veți mai merge la Moscova ca în 2002 pentru a realiza protocoale cu rușii? Nu de alta, dar v-au ridicat oarecum mingea la fileu Eugen Teodorovici și Varujan Vosganian, de la ALDE, care vor să introducă România în afaceri cu ¨ciuma roșie¨ de la Răsărit.
 • Care-s oamenii răi din PSD și care-s cei buni? Cu cine vreți să reformați partidul? Cu politicienii care au eliberat mii de infractori din pușcării, în frunte cu temuți criminali? Au ieșit afară și au comis alte omoruri sau acte de banditism.
 • Nu exista o variantă mai bună din partea PSD la alegerile prezidențiale decât Viorica Dăncilă? Dacă da, care ar fi fost aceea? De ce PSD a renunțat la candidatura lui Tăriceanu?
 • Realitatea TV se închide din cauza faptului că i-ați îndepărtat în mod voit pe Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu și că în urma plecării lor ratingul postului s-a prăbușit de-a binelea?
 • Va fi Realitatea Plus un fel de PSD TV ca RTV, asociat cu PSD prin fugarul Ghiță TV?
 • V-au reproșat ceva angajații postului Realitatea TV după ce v-ați rebotezat în PSD cu acte în regulă? Mă refer aici mai ales la vedetele Nora Dincă și la Denis Rifai?
 • Spuneați că PSD e partid nesecuristic. Dar în presă circulă informația potrivit căreia ați fost omul PSD infiltrat la Realitatea TV. Așa e?
 • Câți bani ați câștigat cu defuncta Realitatea TV de-a lungul anilor?
 • Ce le transmiteți telespectatorilor Realitatea TV, printre care se numără și zeci de mii de cititori ai site-ului Ziaristii.com? Au văzut postul drept un pilon al apărării democrației, al mișcării #Rezist împotriva PSD-ului de factură comunistă, iar brusc v-au văzut sărind în tabăra opusă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

21 COMENTARII

 1. Gușă – un trădător mizerabil bolșevik, asta a fost și așa va muri acest limbrik gretzos !
  Am urmărit ‘Jocuri de putere’ realizată de Rareș Bogdan în procent de 99% din timpul alocat de mine Realității TV ! În momentul în care acest derbedeu interlop era invitat sau intra în direct pe post, cu predilecție la emisiunile moderate de pupinkuristul de serviciu Hoandră, dar și rareori la Rareș, schimbam postul sau îmi mai rezolvam problemele curente ! Hidos, gretzos, infect, mizerabil, josnic … ‘personagiul’ malefic !!! 👹😱

 2. Ce nu intelege Gusa este ca, pentru majoritatea telespectatorilor Realitatea, Rares Bogdan era Realitatea si atat. Desi am viziuni liberale, nu am apreciat nici gestul lui Rares. Auzind motivarea lui Gusa, clar votez Barna in turul intai.

 3. Azi, intr-o interventie telefonica, Comaroni l-a intrebat direct pe Gușă : „Cosmine, te-ai inscris in PSD cu o zi inainte de decizia CNA pentru a salva Realitatea TV? ”
  După 2-3 bâlbâituri, Gușă a recunoscut că..da ! A sperat că.

  Asta ne arata ce mare strateg e acest Gușă. Care pe unde a trecut s-a ales praful. Penultimul dezastru a fost Partidul Realitatea (vi-l mai amintiți?!) făcut impreună cu lingăii Hoandră și Pastia.

  Acum, probabil a vorbit cu Stanescu ” măi, mă inscriu in PSD, pun televiziunea a la votre disposition, da’ voi dați un tel la CNA să mă lase să funcționez.” Si Stanescu a zis da. Si cu atât s-a ales Cosmin the Great Geostrateg. Aia de la CNA nu ascultă decât de șefii mari de la PSD, care evident au zis pas.

  Si uite-așa Cosmin Gușă a ajuns și ciumete roșu, și fără televiziune.

 4. Aceasta HIDO:ENIE-UNSUROASĂ de Gușă e un PORC-ORDINAR, un TRADATOE-de-Tara NENOROCIT, VANDUT RUSIEI-PUTINISTE inca din prima parte a întîiului deceniu al noului mileniu (a infiintat partidul „P.I.N.”, impreuna cu boarfa lui, Lavinia Șandru, LAAA… ORDINUL si CUUU… BANII RUSILOR !), care nici n-ar mai trebui sa se recomande cu prenumele… „COZMIN”, ci direct… KUZMIN, cum il cheama pe PERVERSUL ambasador sov…, pardon: rus, la București !

 5. Trebuie sa recunoastem ca Gusa e neobisnuit – asta e omul care vrea tot timpul in opozitie, uraste sa fie la putere…

  A plecat de la PSD cand era la putere ca sa mearga la Basescu in opozitie. L-a ajutat pe ala sa castige, dupa care a plecat la cateva luni si si-a facut un partid de 3 membri.

  A ajutat la alegerea lui Iohannis in 2014, a ajutat si PNL in anii astia, iar acum ca aia sunt pe cai mari pleaca la un PSD prabusit.

  Respect chestia asta, desi omul nu e prea simpatic.

  • Cam asta ar spune Gusa despre el, daca ar scrie un comentariu sub un pseudonim, ca sa para obiectiv dar sa o faca pe vesnicul revoltat..
   Poti interpreta si ca a mers din partid in partid fiindca nu i s-a dat prea repede functia dorita. Cel putin in PDL cam asa a fost.
   Dar poti interpreta si ca a fost in misiune, trimis sa vreun serviciu secret.

 6. Degeaba ar fi fost Realitatea dacă nu era RAREȘ!!!! Imaginează-ți că in locul lui Rares ai fi avut una ca Dăncilă(presupunând prin absurd că ar fi fost angajată)…Azi ,când a făcut scurtul istoric al foștilor jurnaliști,crainici,realizatori, RAREȘ NU A EXISTAT!!!! O javră mai mare decât acest LIMAX nu există in media românească! Îmi pare rău pentru cei care au plecat dar și pentru cei rămași care NU au meritat un asemenea patron…

  • Aveti dreptate, toti aia din studio nu au scos un cuvant despre Rares Bogdan , cel care i-a scos din anonimat!!!! Probabil ca lovitura in moalele capului primita de la Rares l-a palit atat de rau ca nu si-a revenit nici acum, ca altfel nu ar delira asa cum o face , crezand ca el e marele tartor in continuare…KO gusa, c-asa e-n viata!!!!!!!!

 7. Reforma despre care vorbeste Cosmin Gusa s-ar putea numi, pe intelesul tuturor, “spalare de cadavre”…Ciuma rosie, asa cum a fost numit PSD-ul ultimilor ani, nu mai poate scapa de cancerul generalizat, de metastaza analfabetismului, incompetentei, badaraniei, coruptiei…Si, citand un celebru pesedist, care, relativ recent, spunea “pentru ca putem”…nu putem decat sa-i dam dreptate: da, un cadavru, oricat l-ai spala…pute!

 8. Gusa nu aduce dacat paguba pe unde merge!!! Iar pt faptul ca se lauda ca ii aduce tutei din Videle 3% eu ii zic direct: visurile unei nulitati, ca nu-i aduce nimic, pentru ca este un nimic, si nu l-a facut el pe Rares Bogdan, Rares si-a facut un nume si tot ce a realizat prin munca, transpiratie multa si nervi cu gramada contra unora ca gusa, fac pariu ca atunci cand trebuia sa-i asculte dizertatiile lua inainte o gramada de lamaii, sa nu borasca la tampeniile pe care le debita „safu”!!!! Rusine mare pt un ardelean, numit gusa, RUSINE!!!!

 9. Draga Cozmin Gusa,

  N-ai avea noroc, cum se zice pe la noi prin Zalau! Cum poti sa cautionezi un personaj ca Veorica Vasilica??? Nu ti-e rusine sa lupti pentru ca aceasta analfabeta, nulitate sa ajunga in turul 2??? Ce-o recomanda pe aceasta duduie pentru a ajunge intr-o cursa prezidentiala???Zau, pareai om:)

 10. Excelent gandite intrebarile, dar ce raspunsuri putea da un om atat de lipsit de caracter ca acest individ in permanenta obsedat de ideea superioritatii lui?
  Un om care crede ca poate construi si reconstrui, desi pe unde a trecut, daca nu a fost la timp inlaturat, a adus falimentul? Care se lauda ca i-a scolit si i-a facaut oameni pe toti, ca tot ce exista i se datoreaza?
  Este un caz patologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -