Pro TV, Realitatea, acum Digi 24?! CTP, strivit de planul pentru capturarea televiziunilor, ameninţă că părăseşte postul TV al mogulului Teszari

6
6970

Vânzarea celui mai mare post TV din România către un mogul ceh considerat omul Rusiei a fost bomba care a detonat alarmele pro-occidentale din România. Pro TV a ajutat enorm la intrarea în NATO şi în Uniunea Europeană, fără a face propagandă explicită în acest sens, doar jucând onest şi profesionist pe piaţa media, în direcţia valorilor lumii libere.

Digi 24 a pendulat până acum inteligent între profesionalism şi interesele de afaceri ale mogului Zoltan Teszari. Nu a derapat editorial, dar nici nu şi-a asumat implicare la baionetă. În momente critice pentru România, cum a fost asaltul declanşat de Liviu Dragnea asupra democraţiei şi proiectul scoaterii României din Uniunea Europeană, „televiziunea mov” a vrut să pară echilibrată, deşi erau momente de „care pe care” pentru destinul naţional.

Digi 24 şi-a construit însă o imagine de post TV onest şi cu ajutorul jurnaliştilor credibili, care au cam început să plece pe capete. Dar Cristian Tudor Popescu (CTP), văzut cumva ca un senior al presei, a continuat să gireze onestitatea televiziunii, prin prezenţa sa constantă în intervenţiile televizate.

Iată însă că, mai nou, şi CTP dă semne de revoltă pentru ce se întâmplă în interiorul postului TV de ştiri, al cărui impcat a sporit masiv şi graţie cunoscutului gazetar.

CTP s-a arătat puternic deranjat de un interviu al lui Cosmin Prelipceanu cu Gabriela Vrânceanu Firea, primăriţa Capitalei. Firea se năpustise, înainte cu câteva zile, într-un atac mizerabil la adresa unor doamne a căror unică „vină” fusese aceea de a strânge bani pentru copiii bolnavi, ca să construiască un spital privat.

După acel episod scabros şi de-a dreptul inuman, Cristian Tudor Popescu a văzut în prezenţa lui Firea la Digi 24 o blasfemie. Şi a punctat-o, în stilul lui, într-un text pe care îl redăm integral mai jos.

Textul integral al lui Cristian Tudor Popescu

„Tăcerea mieilor”

„Când am apărat cu duritate Digi24 în fața pretenției dlui Mihai Șora-emag ca postul să se desființeze, pentru că s-ar fi aservit PSD, am spus că dacă voi constata eu compromiterea postului Digi24, nu mă mai vedeți prin studio.

Un prim pas spre acest gest a fost făcut aseară, prin emisiunea realizată de primarul general G. Firea, avându-i ca public de figurație pe dnii C. Prelipceanu și R. Kiss. Firea a vorbit 80% din timpul emisiunii, plasând tot ce a vrut. Principala ocupație a dlui Prelipceanu a fost să tacă asurzitor și să dea din cap aprobator. Când a pus una dintre cele nu știu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil, «Nu vă supărați, doamnă primar general, totuși trebuie să vă întreb ceva…».

Textul oribil al femelei scatofile Budeanu, împotriva celor două doamne care muncesc voluntar pentru copiii bolnavi de cancer, pe care și l-a asumat și l-a distribuit primarul general al Capitalei, trebuia să-i fie citit în față, tare și cu dicție, năpârcii Firea – eu asta aș fi făcut, nu să-l ascund «pudic» într-un unghi de ecran aproape ilizibil.

Dureroasă emisiune din punct de vedere moral și profesional pentru un veteran ca mine. Încă una-două din astea, și nu ne mai întâlnim decât pe Republica și facebook, stimați telespectatori Digi24.”

Semnalul dat de vânzarea Pro TV, moartea Realitatea…

Derapajele de la Digi 24 sunt un nou semn că televiziunile din România riscă să moară strivite sub cizma unor interese strategice majore, care depăşesc, de moment, înţelegera noastră.

Marţi, CNA a anunţat închiderea Realităţii TV, după 18 ani de emisie, tot o televiziune orientată în general corect, pe direcţia vest, mai puţin în ultimii ani. Iar înainte de Realitatea, a picat ca un meteorit distrugător ştirea cu vânzarea Pro Tv către mogul ceh Petr Kellner.

Conform revistei „Forbes”, Petr Kellner este cel mai bogat om din Cehia și ocupă locul 73 între miliardarii planetei. Averea sa e evaluată, în prezent, la 15,5 miliarde de dolari. În urmă cu un an, Kellner avea o avere de 12 miliarde de dolari și ocupa locul 88 în ierarhia „Forbes”.

În 2018, Petr Kellner s-a oferit să cumpere clubul de fotbal Chelsea Londra de la miliardarul rus Roman Abramovici, dar tranzacția nu a fost finalizată.

Nu este singura interferență a lui Kellner cu Rusia. O parte din presa cehă susține că miliardarul este un apropiat al președintelui pro-rus Milos Zeman și că, prin intermediul Home Credit, ar avea legături cu diverse sectoare strategice din Rusia.

De asemenea, Petr Kellner este menționat și în scandalul „Panama Papers”, fiind bănuit de evaziune fiscală prin companii off-shore, potrivit Radio Cehia.

Ce va urma pentru România cu ochii pe TV?

Preluarea Pro TV de către grupul său ar putea determina mult şi destinul României în anii grei ce vin. Un post TV cu o influenţă atât de mare, reorientat dinspre vest spre est de exemplu, poate schimba inclusiv mentalul colectiv în direcţia respectivă.

Pro TV a mai avut un rol imens: a impulsionat competiţia pe piaţa mass media şi crearea unei clase de jurnalişti orientaţi spre adevăr şi profesionalism. Apariţia altor televiziuni (vezi Realitatea TV, gândită iniţial drept concurentul Pro TV), concurenţa dintre acestea şi ziarele vechi, naşterea universului online care a potenţat competiţia au fost, de fapt, surse imense pentru dezvoltarea democraţiei din România.

Totul a condus, în cele din urmă, la integrarea României în structurile euroatlantice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

6 COMENTARII

 1. „CAD” (Sic !) televiziunile „nationale”… PRECUM POPICELE/MUSTELE, nu altaaa… !!!

  Este, NEGRESIT, o NOUA faza (MULT MAI… DURA, AGRESIVA !) a… „Razboiului-HIBRID” al Rusiei-PUTINISTE !!!!!

  De altfel, remarcam si in… „ONLINE” (inclusiv… AICI !) o CRESTERE a numarului de „trolls” PESEDISTO-PUTINISTI si, mai ales, a… TUPEULUI (!!!) si INSISTENTEI (!!!) acestora, in special pe linie… „NEO-MARXISTA” (!), „ULTRA-COLECTIVISTA” (!), ANTI-CAPITALISTA si (implicit) ANTI-OCCIDENTALA, „VEGANISTA” (Sic !) si „EGALITARISTA” !

  • Cat despreee… „DIGI” (unii îi spun… „GiGi” – Sic ! –), NU putem sa nu ne-amintim caaa… FIROAICA a stat si la baza PLECARII lu’… ALICE IACOBESCU (careia i s-a cerut, de catre conducerea televiziunii, sa fie mai… BLANDA – !!! – cu… „VRAJITOAREA” Bucurestiului !): firma lui Teszari are… MARI-INTERESE legate deee… Primaria-Generala a Capitalei, pentru ca-i trebuie AVIZELE de a face lucrari de introducere (SUBTERANA) a cablului-de-fibra-optica, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!!!!!!!!!

 2. Păcat ,acum la 30 de ani de la evenimentul ’89….noi nu vom scăpa in veci de comunism….. singura speranță e emigrarea….Nu mai are rost sa stai aici când toate instituțiile statului sunt sub control sovietic…da sovietic!!!!… pentru că asta vrea criminalul de la Kremlin…. refacerea uniunii sovietice…și a zonei de influență avută înainte de ’89… așa că dunga….unde vedeți cu ochii…

  • Putem aplica modelul croat de distrugere al fortelor pro-Rusia. Ceea ce multi stiu dar refuza sa inteleaga: COMUNISMUL A VENIT LA PUTERE PRIN VIOLENTA SI VA PLECA TOT PRIN VIOLENTA.
   CAND VOM INTELEGE CA NUMAI DE NOI CETATENII ONESTI DEPINDE ALUNGAREA COMUNISMULUI ATUNCI VOM FI LIBER. CROATII AU LUPTAT CU ARMA IN MANA IMPOTRIVA BESTIILOR FILO-RUSE DE LA BEOGRAD SI AU CASTIGAT…STAND CUMINTI IN CASA NU REZOLVAM NIMIC!

  • De ce sa plecam noi??? Sa plece ei, jigodiile, astia care vin pe capul nostru, si defileaza putinist in fata noastra. La modul cel mai serios, lucrul este foarte simplu : indata ce vezi derapaje, schimbi canalul, te duci pe alt post de televiziune, stiu, se poate spune ca sunt si altele capturate, insa ganditi-va – pe vremea nemernicului draknea aveam zile muuult mai grele, si am scapat de el, sa privim curajos inainte, sa mergem la vot si sa scapam de toate javrele, nu mor caii cand vor cainii astia rosii!

 3. „Minciunile Comunismului”, un film creştin, este o reflecţie acurată asupra operaţiunii de spălare a creierelor pe care conducerea PCC o foloseşte împotriva creştinilor. După ce i-a arestat pe Zhang Mingdao şi alţi şapte creştini, poliţia PCC face uz de tortură inumană şi brutală împotriva lor. Aceştia îşi pun nădejdea în Dumnezeu şi mărturisesc ferm. Într-o încercare de a-i obliga să semneze în jurământ de a-L trăda pe Dumnezeu, oficialii PCC, un profesor de la Academia de Ştiinţe Sociale, instructori de la Academia de Poliţiei, un psiholog şi pastori încearcă pe rând să-i convingă. Ei recurg la ateism, la materialism, la ştiinţă, la cultura tradiţională chineză şi la tot felul de zvonuri şi minciuni pentru spălarea creierelor celor opt creştini. În acest război fără arme, Zhang Mingdao şi ceilalţi îşi pun nădejdea în Dumnezeu şi folosesc adevărul într-o bătălie aprigă împotriva conducerii PCC… La sfârşit, adevărul învinge minciunile şi dreptatea biruieşte răul.

  Marturii video:https://ro.godfootsteps.org/videos/account-of-the-ccps-brainwashing-movie.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.