miercuri, mai 22, 2024
AcasăPropagandăChirieac luptă din greu cu Ambasada Suediei, care a ironizat "Tela Viv"-ul...

Chirieac luptă din greu cu Ambasada Suediei, care a ironizat „Tela Viv”-ul Mariei Grapini. „E ambasada PNL sau a USR?!”

-

Ambasada Suediei la București a ironizat noua gafă a Mariei Grapini. Pe site-ul reprezentanței diplomatice, programul de lucru cu publicul a fost anunțat prin formula: „Salutări din Kise Leff!”.

Atât Ambasada Suediei, cât și PSD (partidul pe lista căruia Maria Grapini a devenit europarlamentar) își au sediul pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff – la numărul 43, respectiv la numărul 10.

Site-ul lui Bogdan Chirieac, DC News, n-a gustat gluma Ambasadei Suediei. În numele finanțărilor consistente primite de la PSD, oficina lui Chirieac a reacționat iritată:

- Advertisement -

„Ambasada Suediei în România, DERAPAJ cu… precedent. PSD, singura țintă. Ambasada Suediei în România pare să aibă un anumit obiectiv în afară de chestiuni ce țin de diplomație: vânarea greșelilor membrilor PSD. De-a lungul timpului, mai mulți politicieni au fost ironizați pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei în România. Singurul lucru comun al celor luați în țintă este că sunt de la PSD. Politicienii de la USR, PNL, PMP, Pro România, deși fac și ei gafe pe bandă rulantă, nu sunt ironizați de către Ambasada Suediei în România”.

A ironizat și „cei patru asasini” ai lui Dragnea

Ziarul lui Chirieac amintește, cu mânie proletară, că ironizarea Mariei Grapini, după „isprava” cu „Tela Viv”, nu este singulară: Ambasada Suediei a mai „comis” asemenea „derapaje”!

„Ambasada Suediei la Bucureşti a postat în 2018, pe pagina sa de Facebook, povestea regelui suedez Gustav al III-lea, care a fost victima unei tentative de asasinare la un bal mascat în 1792. Mesajul instituţiei diplomatice era la scurt timp după ce Liviu Dragnea revenise asupra declaraţiilor potrivit cărora patru indivizi străini ar fi încercat să îl omoare.

- Advertisement -

«Cinci conspiratori şi o încercare de asasinare la operă. Da, s-a întâmplat pe 16 martie 1792 la un bal mascat organizat la Opera Regală din Stockholm de regele suedez Gustav al III-lea. La scurt timp după ce şi-a făcut apariţia la bal, Gustav al III-lea a fost înconjurat de cinci membri ai aristocraţiei şi împuşcat, rănile provocându-i moartea câteva zile mai târziu», se arăta în postarea instituţiei diplomatice”.

Hai și cu Danemarca!

Dar Bogdan Chirieac își amintește că și Ambasada Danemarcei a procedat în mod similar, deci se întâmplă ceva grav pe-acolo, prin nordul Europei!

„Ambasada Danemarcei în România a publicat «prognoza meteo» pentru lunea după alegerile europarlamentare, când Liviu Dragnea avea să-și afle sentința.

«Casual Friday

– Care-i prognoza?
– Va fi o duminică fierbinte.
– Şi după?
– Posibil să fie mai răcoare», a fost mesajul publicat de Ambasada Danemarcei în România.

Și atunci a fost un derapaj diplomatic fără precedent. Practic, se făcea referire directă la arestarea lui Liviu Dragnea. Vorbim despre un oficial al statului român, indiferent cum se numește”.

„Parcă ar fi ambasada USR sau a PNL”

Concluziile „Morsei Competente”, sau ale argaților săi de la DC News, sunt scrise, parcă, în sediul PSD de pe Șoseaua Kiseleff (sau Kise Leff!). Ambasada Suediei este săpunită strașnic, să se învețe minte! Autorul știrii face însă, și el, o gafă „à la Grapini”, confundând Ambasada Suediei cu cea a României.

„După cum ați putut observa, sunt poziții doar anti-PSD. Este ciudat că o ambasadă publică astfel de mesaje ca și când ar fi ambasada USR-ului, a PNL-ului, și nu a României. Se amestecă în politica internă, lucru care nu se face în diplomație. Pare că există o coordonare sau că există simpaticii politice având în vedere că și Dan Barna sau diverși liberi PNL au făcut gafe, dar au scăpat de Ambasada Suediei.

Dacă Ambasada Suediei are în sarcini sancționarea gafelor în general, ar trebui să caute și la politicienii de dreapta. Doar PSD contează? Este un curent împotriva PSD? Aceasta este poziția Suediei față de România?”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -