Sondaj-ŞOC: Barna cade pe locul 4, Mircea Diaconu – în turul 2 la prezidenţiale! Dăncilă pierde teren, Iohannis defilează

14
1386

Un ultim sondaj, realizat de IMAS la comanda Europa FM și dat publicității joi, arată cifre surprinzătoare faţă de ultimele măsurători sociologice, oferite ce-i drept de partide, nu de institute independente.

Marea noutate a sondajului IMAS este saltul spectaculos al lui Mircea Diaconu (susţinut de Pro România), care ar intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale (cu 16,7%), înaintea Vioricăi Dăncilă (PSD -15,1%, locul 3) şi a lui Dan Barna (USR-PLUS – 12,6%, locul 4). Potrivit cercetării sociologice amintite, pe primul loc se situează Klaus Iohannis, cu un procent uriaș de peste 45%.

Topul candidaților în sondajul IMAS-Europa FM 

 

1 – Klaus Iohannis – 45,7%

2 – Mircea Diaconu – 16,7%

3 – Viorica Dăncilă – 15,1%

4 – Dan Barna – 12,6%

5 – Theodor Paleologu – 6,9%

6 – Kelemen Hunor – 2,9%

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

În sondajele USR şi PMP, Mircea Diaconu era jos

Sondajul IMAS făcut la comanda Europa FM este mult diferit de ultimele două sondaje apărute în public în ultimele zile. E vorba de sondajele interne de partid ale USR şi PMP.

În sondajul USR, Dan Barna căzuse de pe locul 2 pe locul 3, dar era la distanţă mare în faţa lui Mircea Diaconu, astfel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În privința candidaților la prezidențiale, candidatul USR-PLUS este creditat cu 18,5%, în scădere de la 19,7%.

Cu aceste procente, Dan Barna se situează pe locul al treilea în topul prezidențiabililor și ratează intrarea în turul 2. Finala pentru Cotroceni ar urma să fie Klaus Iohannis (39,0%) – Viorica Dăncilă (23,4%).

Deși comandat de USR, sondajul arată o scădere de două procente și jumătate a Alianței USR-PLUS față de alegerile europarlamentare din 26 mai, coborând la 19,9%. Echipa tandemului Barna-Cioloș admite că Alianța USR-PLUS a fost depășită cu 5 procente de PSD (24,9%).

Cele mai spectaculoase cifre sunt atribuite însă PNL, partid cotat în octombrie la 36,8%! Dacă sondajul reflectă corect realitatea, înseamnă că partidul condus de Ludovic Orban a crescut cu 9,8% față se europarlamentare. Acest salt poate fi explicat prin succesul moțiunii de cenzură (la care „locomotiva” a fost PNL) și consecvența asumării guvernării (în timp ce USR a stat deoparte).

PMP, sondaj-replică la USR

În replică la acest sondaj al USR, PMP a prezentat şi el propria măsurătoare internă, în care candidatul Toader Paleologu apare cu o cotă mai ridicată.

Iritat de sondajul apărut „pe surse” și atribuit USR, în care Theodor Paleologu se află chiar și sub candidatul UDMR, președintele PMP, Eugen Tomac, a reacționat dezvăluind cifrele propriului sondaj.

Topul candidaţilor la Preşedinţia României, în sondajul PMP

Klaus Iohannis – 40 %

Viorica Dăncilă – 19 %

Dan Barna – 13%

Theodor Paleologu – 8 %

Mircea Diaconu – 7 %

Kelemen Hunor – 4 %

Alexandru Cumpănașu – 3 %

Alții – 1,5%

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

 

 

14 COMENTARII

   • Chiar nu v-ati convins, in aceste 11 luni de la aparitie, ca „ZIARISTII.com” sunt… cea mai #REZISTenta REDUTA in fata asaltului „CIUMEI-ROSII” ?????!!!!!!!!!!!!!!!!

    • NU trebuie sa-i confundati pe… „ZIARISTII” de-aici cu… (DOAR !) doi-trei „comenTACI”, PLATITI sa distruga PRESA ANTI-„CIUMA-ROSIE”, prin diverse DIVERSIUNI-ORDINARE, prin… „bete-prin-gard” PENIBILE !!!

     • De altfel, UNII dintre cei din urma par, de vreo cateva zile, sa fiii… RENUNTAT: au primit, probabil…, „alte-INSARCINARI” (Sic !), au fost… transferati (Sic !) pe post deee… „POSTACI-COMENTACI” (!) la alte publicatii („online”) !!!

 1. NANIPULARI – GROSOLANE !!!

  NU avem mai mare incredere in sondajele… PESEDISTULUI Alin Teodorescu (asociatul majoritar de la I.M.A.S. !) decat in cele ale… PESEDISTULUI Marius („DAI-ÎNAPOI”-)PIELEAnu, daaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

 2. Regula institutelor de sondaje e cea de la crasma: cine plateste, comanda muzica.
  Rusine sa lee fie!
  Daca nici niste simple masuratori nu mai sunt corecte, atunci ce mai e cinstit in Romania? Vorbele? Promisiunile? Programele de guvernare?

 3. „Europa-FM” poate fi… DE-BUNA-CREDINTA (!), doar ca are… NAIVITATEA (!) de a se increde in ȘERPI-ALUNECOȘI(și-PERICULOȘI !!!) precum… „sond(at)orul” ALIN TEODORESCU (I.M.A.S.) !!!

 4. Eu nu am crezut si nu cred in aeste sondaje.
  Cand ai trei zile de vot in diaspora unde ar putea sa voteze 1.4-1.5 mil electori totul se schimba.
  In diaspora PNL si USR au 80% din voturi.
  PSD 3%.Nici atat.
  Sper o prezenta la vot de 60-65% si scapam de de ciumati.

 5. Este evident că cea mai bună soluție intuită deja de mulți români antiPSD este votarea masivă a lui Iohannis pentru a câștiga din primul tur. Probabilitatea este de 0,8 (80%) cel puțin având în vedere că la Iohannis trendul e ascendent (curg în continuare intențiile de vot de la Barna către Iohannis – a se compara sondajul IMAS cu cel al PMP care sunt mai apropiate: Iohannis a crescut de la 40 la 46% iar Barna a ajuns la 12-13% de la 19-20% cât avea acum 2-3 sâptămâni, înainte de dezvăluirile Rise Project). Pentru a câștiga timp și bani la buget trebuie SĂ VOTĂM CU TOȚI IOHANNIS din primul tur de scrutin. Să nu dăm șanse unor analfabeți sau impostori să intre în turul 2. O ultimă mică observație: e f.posibil ca Diaconu să fi crescut (fără să facă mai nimic) în dauna Vasilicăi (care a făcut, atât ea cât și gașca ei de golani gen Teodorovici sau Firea, în ultimele 2 săptămâni numai golănii și prostii)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.