Covid-19 afectează copiii mai grav decât se credea: „Pentru unul în terapie intensivă, alți 2.381 infectați”

1
5240

Numărul copiilor infectați de coronavirus ar putea fi mult mai mare decât cel raportat până acum. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de Universitatea din Florida de Sud. Conform cercetării, pentru fiecare minor care este recuperat în terapie intensivă pentru Covid-19 ar fi alți 2.381 infectați de virus. „Spitalele ar trebui să se pregătească pentru un aflux de bolnavi mai tineri”.

Conform site-ului italian Fanpage.it, coronavirusul ar infecta mult mai mulți copii decât se credea până de curând. O demonstrează un studiu publicat în Journal of Public Health Management and Practice de către cercetătorii de la Universitatea din Florida de Sud (USF) și de Institutul feminin pentru cercetări sociale (Wiise).

Pentru fiecare copil care ar avea nevoie de internare în secția de terapie intensivă pentru Covid-19, spune analiza, ar fi alți 2.381 de infectați. Este un calcul care rezultă din raportul Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, efectuat pe aproximativ 2.100 de copii infectați în China.

Conform registrului Virtual Picu Systems (Pediatric Intensiv Care Units), 74 de copii din Statele Unite au fost recuperați în secțiile de terapie intensivă pediatrice între 18 martie și 6 aprilie pentru Covid-19, iar alți 176.190 au fost infectați în această perioadă de timp.

Copiii mai mici de 2 ani reprezintă 30% din cazuri, cei cu vârta cuprinsă între 2 și 11 ani acoperă 24%, în timp ce 46% dintre cei internați la terapie intensivă sunt copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Cercetătorii afirmă că, dacă până la 25% din populația Americii va fi infectată de coronavirus până la sfârșitul anului 2020, mai mult de 50.000 de copii cu boli grave vor trebui internați în spitale, dintre care 5.400 grav bolnavi, care vor avea nevoie de ventilație mecanică.

Este nevoie, deci, sa fim atenți nu doar la părinții sau bunicii noștri, ci și la copii sau nepoți, după cum a solicitat în mai multe rânduri și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), amintind că minorii nu sunt imuni la virus.

„Chiar dacă riscul de boli grave de Covid-19 este inferior la copii fața de adulți, spitalele ar trebui să se pregătească pentru a face față unui potențial aflux de pacienți mai tineri”, avertizează autorul studiului, Jason Salemi, profesor doctor epidemolog asociat al Ufs College of Public Health.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

1 COMENTARIU

  1. Dacă până acum o țineați langa cu aia făcuți de mult dau colțul, acum băgați lumea în draci,că și copilașii sunt in pericol!!!…păi dacă o s-o țineți așa ,doar morții vor fi ocoliți!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here