marți, mai 28, 2024
AcasăNewsCosette Chichirău i-a spus în față lui Dan Barna că a greșit....

Cosette Chichirău i-a spus în față lui Dan Barna că a greșit. Trebuie să-și dea președintele USR demisia?

-

Dan Barna a obținut un rezultat dezamăgitor la alegerile prezidențiale. Candidatul USR-PLUS n-a reușit să o învingă pe Viorica Dăncilă, PSD.

Mai multe voci din USR cer demisia lui Dan Barna. Acesta a anunțat o întâlnire a conducerii alianței unde se vor lua mai multe decizii.

Cosette Chichirău l-a criticat în mai multe rânduri pe Dan Barna pentru strategia pe care a avut-o în alegerile prezidențiale.

Aceasta a candidat la președinția partidului în alegerile interne realizate de USR în perioada de pre campanie electorală.

„Aș vrea să spun că Dan a implementat strategia foarte bine și că USR a tras pentru Dan, și PLUS a tras pentru Dan, dar strategia a fost greșită”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău pentru Digi24.

- Advertisement -

“A fost o eroare strategică, noi trebuia să ne batem pentru acea treime de electorat care se suprapunea cu electoratul lui Klaus Iohannis și strategia a ales să nu facem asta. Cumva, noi ne-am bătut cu Dăncilă, nu cu Iohannis. Or, eu cred că Dan trebuia să intre în competiție cu Klaus Iohannis și să spună mult mai apăsat de ce e el mai bun. Și eu cred că avea argumente. Strategia a fost greșită, degeaba a implementat Dan exemplar această strategie”, a mai spus deputata USR.

Dan Barna a anunțat că ele este autorul strategiei de campanie și își asumă responsabilitatea pentru scorul slab obținut în alegeri, fără a spune în ce sens.

“E o strategie care îmi aparține, fără îndoială. Evident, sunt puncte de vedere, a fost o discuție în partid și în echipa de campanie dacă strategia este să-l atacăm și pe președintele Klaus Iohannis sau să mergem pe direcția de atac ‘tur 2 fără PSD – Viorica Dăncilă’. Sondajele din primul moment până la final au arătat că există o suprapunere în foarte mare măsură între electoratul nostru și cel al lui Klaus Iohannis și de câte ori am mai avut câte o șarjă, să spunem, la adresa președintelui, reacțiile emoționale în propria bulă au fost foarte mari și atunci am mers într-adevăr pe această strategie de a lupta cu Viorica Dăncilă, în primul tur. Evident că neatingând obiectivul pe care mi l-am propus, e o discuție care devine deschisă dacă făcând altceva am fi obținut alt rezultat sau ar fi fost și mai jos decât cel obținut. Dar asta nu vom ști niciodată, de-asta discuția e deschisă”, a declarat Dan Barna, prezent în studioul Digi 24. 

Dan Barna s-a clasat pe locul trei în primul tur al alegerilor prezidențiale, obținând 14,73% din numărul de voturi. A fost la o distanță de 8 procente față de Viorica Dăncilă (22,69%) care a intrat în turul 2 alături de Klaus Iohannis care a obținut 37,49%.

Conform unor surse din interiorul alianței USR-PLUS, la această oră se discută destul de serios despre plecarea lui Dan Barna din fruntea USR.

- Advertisement -
De asemenea, Dacian Cioloș, conform acelorași surse, e favorit să preia conducerea alianței pentru a pregăti alegerile locale și pe cele generale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Aceasta cuconita-moldoveanca-„poale-n-brau” , Cosette Chichirău (Sic !: CARAGHIOASA alaturare de nume-si-prenume, dar… NU-I VINA SA, ci a parintilor !), ni s-a aratat, in ultimii trei ani, ca fiind, din fire, cam… INFANTILA (!), exact asa cum a descris-o, public (chiar laaa… Congresul U.S.R. !) Dan Barna !

    Si un sfat: RÂNJETUL (!!!!!!!!!!!!) ăla SARCASTIC, atat deee… CVASI-PERMANENTIZAT (adicaaa… si atunci cand trebuie, si cand… NU !) ar trebui sa mai fie… REDUS (temporal siii… spatial-facial !), caci unii spun ca ar denota si un grad inalt deee… PROSTIE (siii… ESTE PACAT, pentru un om cu studii si activitati-profesionale-anterioare SOLIDE, in Statele-Unite parca… !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

    • Perfect adevarat ceea ce ati scris despre tovarasa chichirau . Cand i-am atras atentia ca rufele se spala acasa nu in presa mi-a sters postarea . Asta ar mai fi lipsit ca Barna sa il atace pe Iohannis !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -