luni, februarie 26, 2024
AcasăMainDăncilă îl atacă pe Iohannis pe Facebook, făcându-l “arogant” și îl presează...

Dăncilă îl atacă pe Iohannis pe Facebook, făcându-l “arogant” și îl presează cu dezbaterea

-

Viorica Dăncilă îl provoacă pe Klaus Iohannis să accepte cel puțin o dezbatere electorală. Singura strategie cu posibile șanse de victorie a candidatei PSD este să-l pună pe actualul președinte în defensivă. Acesta să apară ca fiind “un fricos care se sperie să se confrunte cu o femeie”, cum a declarat un reprezentant al echipei de campanie din PSD.

Președinta PSD a postat pe pagina sa de Facebook un text al lui Klaus Iohannis din campania electorală din 2014 în care acesta îi cerea lui Ponta o dezbatere electorală.

”Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile şi condiţiile în care ar urma să se desfăşoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidaţi intraţi în turul doi şi nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea şi conţinutul întrebărilor. Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu porneşte cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înţelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”,scria Iohannis pe Facebook în anul 2014.

Klaus Iohannis, postare Facebook 2014

- Advertisement -
Viorica Dăncilă comentează acum această postare: ”Cum e cu «atitudinea arogantă», domnule Iohannis? Ne mai explicaţi o dată cum e cu «dezbaterea electorală atât de necesară şi aşteptată de toţi românii»”?

PSD a transmis, luni, o scrisoare către echipa de campanie a lui Klaus Iohannis în care solicită organizarea a cel puţin două dezbateri între cei doi candidaţi înaintea turului al doilea ale alegerilor prezidenţiale.

”E foarte important ca cetăţenii să poată face direct comparaţia între cei doi candidaţi şi să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie preşedintele României pentru următorii cinci ani”, susţine Lia Olguţa Vasilescu, cea care semnează documentul în numele PSD, citat de News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, la sediul PNL, că ”PSD încearcă deja tot felul de manevre” imediat după primul tur de scrutin şi le-a cerut românilor ”maximă vigilenţă” şi să meargă la vot.

La rândul său, şeful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anunţat, luni seară, că liberalii şi Klaus Iohannis au decis că nu vor exista dezbateri cu Viorica Dăncilă înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale.

- Advertisement -

Echipa de campanie a PNL consideră că dezbaterea ”nu ar aduce nimic în plus” şi nu ar aduce nicio clarificare, având în vedere că cei doi candidaţi au avut funcţii în ultimii ani, iar poziţiile şi activitatea lor politică este cunoscută de cetăţeni, anunță News.ro.

Dar această strategie a lui Iohannis și PNL nu exclude neapărat posibilitatea unei dezbateri, au spus pentru Ziaristii.com, surse din PNL. Poate fi și crearea unei capcane pentru Viorica Dăncilă. E lăsată să ridice foarte mult miza pentru o dezbatere, apoi, Iohannis acceptă, această întâlnire devenind definitorie pentru întreaga campanie.

Să nu uităm că în 2014, Iohannis a învins în două din cele trei dezbateri cu Victor Ponta, surclasându-l la urne.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

 

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Klaus Iohannis:
  1. De ce nu ați construit autostrăzi?
  Viorica Dăncilă:
  1. Fiindcă nu vrem PSD să construim.
  Klaus Iohannis:
  2. De ce nu ați construit spitale?
  Viorica Dăncilă:
  2. Fiindcă nu vrem PSD să construim.
  Klaus Iohanis:
  3. De ce nu ați modernizat școlile cu fonduri de la guvern sau europene?
  Viorica Dăncilă:
  3. Fiindcă nu vrem PSD să construim.

  Cam așa ar fi discuția politică.

  Alina Gorghiu PNL
  Olivian Simion Pro România

 2. PLÂÂÂÂÂNGEM (!) șiiiii… , (DOAR !!!!) de această dată, ÎIIII… DĂM DREPTATE, pentruuu… ÎNTÎIA OARĂ ÎN VIAȚĂ (!!!!!!), Dănciloaicăi: „Ioha”, MARMELADEN-Vodă, este unnn… MONUMENT de AROGANȚĂĂĂĂĂ, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  Refuzand dezbaterile-televizate, pe motiv caaa… noi, poporu’-PROST, NU avem nevoie de ceea ce au nevoie… ABSOLUUUUT TOTI OCCIDENTALII (!), din tarile… CU-ADEVARAT (!) DEMOCRATICE, Klausie von FUNDMAREN arată ceee… NE AȘTEAPTĂ ÎN URMĂTORII CINCI ANI, daaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  Desigur, ne vom duce să-l votăm, în turul-doi, FĂRĂ-PICĂTURĂ-de-ENTUZIASM (bineînțeles !), peee… ȘUNCĂHANNIS, că doar suntem/RĂMÂNEM în același… VEȘNIIIIIIC-BLESTEM al… PARADIGMEI-NAȚIONALE / MATRICEI-COLECTIV-EXISTENȚIALE: ALEGEM… „RĂUL-cel-MAI-MIC” (!), nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ?!!!!!!!

 3. MAMUTULE.. AI AJUNS DE RASUL VEORICAI .. ASTA MERITI.. AROGANTA LIPSA DE COMUNICARE ARE SA TE COSTE MULT DE TOT ESTI PE CAI SI NU-TI PASA DAR ROMANII VOR SA VADA CUM TE-AI DESCURCA CE AI IN PLAN CU CE GANDURI VII PENTRU INCA 5 ANI ELECTORATUL TAU POATE ESTE MAI SLAB PREGATIT POATE NU INTELEG CE ESTE DEMOCRATIA … STRAGEDIA TA DE A REFUZA O DEZBATERE PUBLICA , DENOTA CAT DE NECOMUNICATIV ESTI, CAT DE SLAB ,CAT DE LAS , SI MAI ALES CAT DE ANTIDEMOCRATIE ESTI …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -