ŞOC în noaptea alegerilor: PLUS ar putea prelua hăţurile alianţei cu USR, dacă Barna nu intră în turul 2!

9
2949

”Încercăm să găsim o cale pentru a rămâne în Alianță împreună. Ne așteptăm ca în USR să scoată cuțitele la Dan Barna, dar problema e că nu are cine să-l înlocuiască. Cosette Chichirău sau Stelian Ion sunt posibili candidați la șefia partidului, dar nu au anvergura necesară”, au declarat pentru G4Media.ro surse din PLUS.

Declaraţia smulsă de jurnalişti arată că, dacă Dan Barna nu intră în turul 2 al prezidenţialelor, situaţia din interiorul alianţei-vedetă a ultimelor luni de zile se poate complica chiar din această noapte.

Imediat după ora 21.00, liderii partidului lui Dacian Cioloş au iniţiat un proces rapid de consulare a filialelor partidului pentru a vedea care este mişcarea rapidă pe care o pot face tocmai pentru a nu pierde valul de simpatie cunoscut de USR-PLUS.

De aceea, una dintre variante ar fi inclusiv preluarea lidership-ului Alianței de către PLUS, sub forma unei fuziuni între cele două partide, anunţă sursa citată. Liderii PLUS intenționează să facă acest pas cât mai repede pentru a evita degradarea previzibilă a relațiilor dintre cele două partide în cadrul alianței, au explicat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului.

Cei de la PLUS iau în calcul și varianta consolidării Alianței USR/PLUS prin înscrierea ei la Tribunal, având în vedere că în acest moment Alianța există doar pe hârtie, fiind vorba de o alianță politică încheiată doar pentru alegerile europarlamentare din mai, nu de o alianță electorală.

O decizie fermă în ce privește calea de urmat ar urma să fie luată de conducerea PLUS sâmbătă, 16 noiembrie, la Consiliul Național programat să aibă loc la Cluj.

Barna mulţumeşte diasporei

Candidatul Alianţei USR-PLUS la alegerile prezidenţiale se află încă „în joc” pentru turul 2 al alegerilor prezindenţiale, în ciuda faptului că institutele de sondare (apropiate PSD şi agreate de BEC!) îl dau pe locul 2, în spatele Vioricăi Dăncilă.

Dan Barna, a declarat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că este optimist în ceea ce priveşte rezultatul în urma numărării voturilor, menţionând că în diaspora încă se votează.

„Este o şansă mare pentru viitorul României şi ceea ce am dovedit noi în această campanie este că da, oamenii obişnuiţi se pot lupta cu vechea clasă politică”, a spus el.

„Mulţumesc diasporei pentru că a trimis acel mesaj de care poate România avea nevoie, că implicându-ne putem schimba lucrurile. Este un record istoric fără precedent în diaspora şi asta ne dă încredere şi speranţă”, a declarat Dan Barna.

El a spus că încă se votează în unele ţări din străinătate.

„Sunt optimist asupra rezultatului final pentru că tendinţa şi ultimele ore au arătat o tendinţă de creştere, şi de asta vreau să le mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot (…)”, a adăugat el.

El a mai spus că există în momentul de faţă o şansă foarte mare ca modernizarea României să se întâmple de acum şi nu de peste cinci ani, făcând apel la delegaţii din secţii să fie atenţi la numărarea voturilor.

„Este o şansă mare pentru viitorul României şi ceea ce am dovedit noi în această campanie este că da, oamenii obişnuiţi se pot lupta cu vechea clasă politică. Oamenii obişnuiţi care formează o alianţă care vrea să modernizeze România contează în politică şi viitorul este al nostru şi e foarte bine că au ieşit atâţi oameni la vot. Este un lucru care ne încurajează şi pe care ne vom construi paşii următori”, a încheiat Barna.

 

9 COMENTARII

  1. Domnule Mateescu, care ZIARIST… ADEVARAT (!) citeazaaa… SURSELEEE-NENOMINALIZATE (!) aleee… … ALTEI publicatii ????!!!!

    DOMNULE CARTIANU, stiam ca Dumneavoastra faceti… ALTFEL (!) DE PRESA !

    Sauuu… NE-AM INSELAT, cumvaaa… ?????!

  2. ROMANI PROSTI!!!! PROSTI!!! GRAMADA!!! …AU STRICAT VOTURILE PENTRU DIACONU SI PALEOLOGU… APROAPE I,9 MILOANE AU VOTAT PROASTA ASTA???? SA INTRE IN TURUL 2 CINE PUTEA SA VOTEZE DECAT PUSCARIASI ASISTATI SOCIALI, TIGANI, ANALFABETI ,MOSI SI BABE PROASTE DE LA SATE SI NU NUMAI VA INTREBATI DE CE PLEACA ROMANII DIN TARA ASTA CAND VEZI ATATIA PROSTI GRAMADA …

  3. Unde am mai văzut o grupare mare de lume care votează în unanimitate, cu dreapta politica?….Pentru tineri….așa se întâmplă în epoca Ceaușescu, era jale daca nu se vota în unanimitate….Este o demență că Diaspora sa voteze sută la sută o idee….Acesta nu mai este vot….este paranoia politica…..Daca i Tzine tot așa, votul diasorei nu va mai conta…că nu ne întoarcem la ceaușism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here