VIDEO. Momentul în care Cioloş îl întrerupe pe Barna, spunând: „Cred că e timpul să spunem clar că sunt două partide în alianţa USR-PLUS. Ca să fie clar!”

15
17997

Un moment interesant a fost surprins de jurnalişti în conferinţa de presă comună a lui Dan Barna şi Dacian Cioloş, după publicarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale de duminică, 10 noiembrie, în care candidadtul USR-PLUS a obţinut un rezultat prost, mult sub cel înregistrat de alianţă la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Momentul (care poate fi urmărit de la minutul 12.00, în înregistrarea video de la Epoch Times România) denotă iritarea lui Cioloş după ce Barna pomenise de două ori USR drept unic adversar al PSD, omiţând că el a fost candidatul unei alianţe cu PLUS, nu al unui partid.

Iată ce spunea Barna când a fost oprit de Cioloş:

„Am avut avut o competiţie directă cu PSD, vechea clasă politică, vechiul coşmar… Sunt două chei în care putem privi rezultatul alegerilor. Rezultatul unui partid tânăr, care luptă de la egal la egal cu un mamut de 30 de ani şi să pună probleme pentru intrarea în turul doi. Am pierdut această luptă. Şi este şi cealaltă cheie în care un partid nou şi o alianţă nouă…”

Acesta este momentul când Dacian Cioloş întrerupe discursul lui Barna, care pomenise de două ori doar numele USR (fără a-l menţiona însă explicit, dar era clar că nu se referă la PLUS).

„Cred că e important să menţionăm încă o dată că sunt două partide în acestă alianţă, care construiesc acest proiect, ca să fie clar odată pentru totdeauna”, a spus Cioloş, uitându-se sobru înspre Dan Barna şi încheindu-şi apoi scurta intervenţie cu un zâmbet fals.

Reacţia lui Dacian Cioloş nu e surprinzătoare. Duminică noapte au apărut informaţii pe surse că liderii PLUS vor să pună tranşant în discuţie managementul alianţei, din cauza rezultatului slab înregistrat de Dan Barna în cursa prezidenţială.

Una dintre variante ar fi inclusiv preluarea lidership-ului Alianței de către PLUS, sub forma unei fuziuni între cele două partide, anunţă sursa citată. Liderii PLUS intenționează să facă acest pas cât mai repede pentru a evita degradarea previzibilă a relațiilor dintre cele două partide în cadrul alianței, au explicat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului.

”Încercăm să găsim o cale pentru a rămâne în Alianță împreună. Ne așteptăm ca în USR să scoată cuțitele la Dan Barna, dar problema e că nu are cine să-l înlocuiască. Cosette Chichirău sau Stelian Ion sunt posibili candidați la șefia partidului, dar nu au anvergura necesară”, au declarat pentru G4Media.ro surse din PLUS.

Foto principal: captură Epoch Times România

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

15 COMENTARII

 1. Domnilor Cartianu si Ciocazanu, Va FELICITAM: CUUU… FIECARE ARTICOL AL Domnului TENACE (!)… ANTI-USERIST/ȚANTI-BARNISTȚ „PE-FAȚĂ” (!!!) Robert Mateescu (de la publicatia… „G4Media-EDITIA-Ziaristii.com” – Sic ! – !) VA MAI ZBOARA UN… CONSISTENT GRUP de USERISTI (in special din… „PROVINCIE” !) dintre… cititorii-…FIDELI/DEVOTATI !

  Așa cum le tot raspundem (de saptamani-intregi !) si USERISTILOR (NUMEROSI !!!) din CONSTANȚA, care ne intreaba, insistent (!), ce se intampla, in ultima luna, cu publicatia Dumneavoastra, de ce ati schimbat (ATAT-de-EVIDENT !)… „MACAZUL” inspre/ÎN-FAVOAREA… P.N.L. si spreee… diverse „COZI-de-TOPOR”, „COLOANE-a-CINCEA”, „BEȚE-PRIN-GARD” gen Nicușor Dan ori Theodor PaleologuȘ NU ÎNȘELEGEM CE SĂ ÎNTÂMPLĂ !!!

  Va rugam sa ne scuzati darrr… NU putem sa Va uram succes cuuu… NOUL (!) PUBLIC-MAJORITAR (al publicatiei Dumneavoastra), acela… PENELIST-IOHAN(N)IST, plus cel „NICUȘORIST” !!!

  Noi…, membrii si simpatizantii „Aliantei 2020” U.S.R.-PLUS (cu… ACTUALELE conduceri, ALESE… DEMOCRATIC, STATUTAR !!!!!!!!), NE CAAAMMMM… RETRAGEM (!), individual sau in-grupuri, ăăăă… „CU-SFIOȘENIE” (Sic !), CA SAAAA… NU MAI DERANJAM/INOPORTUNAM (!) și ca sa Va lasam sa Va puneti in aplicare… NOUA (!!!) ABORDARE, conform… NOILOR (!!!) Dumneavoastra SIMPATII (POLITICE !) – asta daca n-o fi vorba DOAR despre vreooo… BANALAAA… „CĂPOȘENIE” (Sic !), ceva gen… AMBIȚIE-INFANTILĂ de a daaa… „CU-STÂNGU-N-DREPTU’ „, de a Va face, SINGURI,… RĂU (!), numai așaaa…, ca sa aratati ca faceti numai ce-si-cum vreti, chiar dacaaa… VA PIERDETI CITITORII-deja-TRADITIONALI (!!!!!!!!!!!!!), taman acu’, cand Va pregatiti sa aniversati… UN-AN-DE-LA-APARITIE (apropo: LA-MULȚI-ANI-!) –, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

    • Siii…, ca sa nu ne acuzati ca suntem… paranoici, iata o mica statistica, cu situatia de dupa anuntarea primelor rezultate, aseara, a articolelor dein „ZIARISTII.COM”:
     – Total articole – 14;
     – DINTRE ACESTEA, articole IMPOTRIVA lui Barna/U.S.R. si PRO-Iohannis/P.N.L. – 9 (!);
     – DINTRE CELE NOUĂ (9) articole ANTI-BARNA, NU MAI PUTIN DEEE… ȘASE (6) sunt semnate de către… Robert Mateescu (DE ALTFEL: acestea sunt șiii… TOATE – !!! – articolele semnate R.M. (ȘASE-din…-ȘASE, așadar !), din totalul de 14 !!!!!!;
     – Dintre celelalte trei (3) articole ANTI-BARNA, două (2) sunt semnate… „Redacția”, darrr… SEAMĂNĂ-TERIBIL cu cele semnate… „Robert Mateescu” !

     Eiii…, ia ziceți…, suntem NOI… „paranoici”, OAREEEEEEEE… ?!!!

     • Siii…, asaaa…, ca sa CONCLUZIONĂM cumva…, NEAVÂND, Doamne-FEREȘTEEEEEE !!!!!, intentia/PRETENȚIA ca am putea sa fim mai priceputi, in materie de media, decat ziaristii… bucuresteni/”centrali”/”NATIONALI” (Sic !), punem si noi o întrebare…, ca niste ciobani-provinciali…, careeee… „trec si ei cu oileee…”, vai de capu’ nost’…: CUNOATEȚI multe mijloace-de-presă careee… AU CÂȘTIGAT (printr-o/dintr-o… ÎNCĂPĂȚÂNARE-AROGANTĂ !!!) VREUNNN… RĂZBOI (!…) purtat CUUU… PUBLICUL-său-…”DE-BAZĂ” (!!!), cuuu… NUCLEUL-FIDEL/CONSTANT/DEVOTAT al… „publicului-TARGET(AT)” ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????

 2. Paul! lucrurile bune se fac cu mult calm.
  Eu apreciez entuziasmul tau, acest angajament nemaipomenit.
  Singura problema este sa nu cazi in cealalta parte.
  Nu trebuie sa negam , ca fiind rau ,tot ce a fost in trecut.
  Imi spuneai in alt comentariu ca tu nu esti prieten cu mine. Esti prieten cu mine mai mult decat crezi tu.
  Avem aceeasi idee.
  Eu sunt mult mai batran si trecut prin mai multe.
  Eu am in general o viata mai mult deca linistita.Nu duc grija zilei de maine.Separata de Statul Roman.
  Daca ma uit la postarile tale am o problema.
  Eu unul nici macar nu am fost curios sa ma duc la CNSAS.
  Dupa 3-4 ani de chin si jale in acei ani mi-am vazut de viata si familia mea si am facut bine.
  Sa ma duc la CNSAS pentru ce? Sa vad ca oameni pe care ii consideram prieteni erau de fapt altceva?
  Sa am inima grea saptamani si luni?
  Daca mai intru pe aici si deranjez cu comentariile mele este tocmai pentru ca nu vreau ca baietii mei si tinerii din tara asta sa nu mai pateasca ceea ce am patit eu. Sa-si piarda increderea in oameni.
  Singurul lucru pe care il regret este ca nu am prieteni. Cei cativa pe care i-am avut s-au dus.
  Cam asta este Paul, calm,calm si usor,usor rezolvam tot.
  Cu calmul batranilor si imaginatia tinerilor putem muta si muntii din loc.

  • NU intelegem NIMIC: ce doriti sa spuneti…, sariti de la una la altaaa…, HAOTIC, FĂRĂ-NOIMĂ/LOGOICĂ/LEGĂTURĂ…, cine neagaaaa… TOT (!?…) ceea ce a fost „in-trecut”…, siii…, in fond…, DESPRE CARE TRECUT (????!…) vorbiti dumneavoastra…, ce legatura are C.N.S.A.S. cu ceea ce spunem noi despre cei cinci (5 !) ani in care a… „DORMIT-PE-EL” Iohannis…, sau despre alegerile din toamna lui 2000…, IN-SFARSIT: aveti un discurs… CONFUZ, SUPERFICIAL, ne-am saturat de dumneavoastra… „CA-DE-MERE-PADURETE”, va tineti deee… „coada-noastra” „CA-RÎIA” (!), ne simtim precum unnn… sofer-de-basculanta (Sic !) care a oprit, saracu’-de-dansu’, sa faca pipi, pe omarginea unei sosele, siii… NU mai scapa de o „fata-de-centura”/”CENTURISTA”, care are „sector” acolo, darrr… esteee… „MAI-URÂTĂ-DECÂT-LIMBA-RUSĂ” (Sic !), eee… NASOALĂ-N-DRACI, BUBOASĂ și NESPĂLATĂ, daaaa’… TENACE (!), iar bietu’ șoferache tot da sa-nchida ușaaa…, CAAA… N-O VREA DELOOOOC (!), insa ea, BOCCIA, NU-si-NU (!!!), NU se da plecataaa…, trage de ușă, se tot agață de camion…, O NEBUNIEEEEEE…, nu altaaa… !!!!!!!!!!!

   Ei bineee…, daca noi suntem… „nea-Manivela”, ia ghiciti… cine sunteti dumneavoastra, in povestea asta, PARCAAA… FARA-de-SFARSIT (!!!!!!!!), in care NE-ATI OBOSIT, de fapt:… EXASPERAAAAAAT, ne-ati… „ALBIT-de-laaa…-brîu-înnn…-jos: (Sic !), Doamne-iarta-NEEE !!!!!!!!

   Ce vreti sa mai facem/scriem ca sa pricepeti, ODATAAAAAA…, ca NUUUUUUUU (!!!!!!!) ne intereseaza parerile dumneavoastra: este DEMOCRATIE…, puteti sa scrieti ORICE (!)…, ORIUNDE (AICI, in alte publicatii media, in carti, laaa… Academia-Româna, „la-MEliție”, „la-Securitate”, „la-Partid”, PE-PERETI, PE-GARDURI, PE-TROTUARE, PE-USA-DE-LA-W.C.-ul-PUBLIC, PESTE-TOOOOOOT !), darrr…, Va rugam pentruuu… A-MIA-OARĂĂĂĂ (!!!!!!!!!!!!), NU va mai tineti deee…/dupăăă…/ÎNNNN… FUNDU’ NOSTRU, daaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

 3. Nimic de spus, interventia lui Ciolos a fost de prost-gust, ca si alianta in sine. Personal, cred ca PLUS s-a catarat pe USR, partidul USR trebuia sa aiba incredere in el si sa mearga singurel mai departe. Ciolos va specula la culme acest moment greu al lui Barna, si va incerca sa preia conducerea aliantei, insa probabil ca nu se va accepta fuziunea. Nu mi-a placut Ciolos inca din perioada in care a fost prim-ministru, nu mi-a placut modul infect in care i-a purtat pe liberali cu vorba in 2016, ca-n final sa nu iasa nimic, iar liberalii au stat dupa fundul lui si-au pierdut timpul, afundandu-se in criza. Monstruozitatea de lege a recursului compensatoriu a fost gandita de guvernul Ciolos, si ma stupefiaza lipsa de viziune pe care-au avut-o atunci. Nici nu ma intereseaza ca au luat-o psdeii si-au modificat-o intr-un mod absolut macabru, ideea de a elibera mai devreme infractorii, in loc sa pui la punct inchisorile, astfel incat sa nu mai piarda Romania procese la CEDO pe tema conditiilor din inchisori, ideea acestei legi a venit din guvernul Ciolos.

 4. Fara penali la Cotroceni….Johanus are 17 dosare penale……..a pus o pe Livia Stanciu șefa la ICCJ după ce l a iertat in dosarul incompatibilității….pe urma a pus o la CCR…..frăția infractorilor.

 5. #FărăPSD
  De ce ? Acest „PSD” este samanta otravita a cotropitorilor rusi din 1947, reinstalata de IIiescu la „20 mai 1990” cand a fost votat de prostime cu 85,7% in „Duminica Orbului din Nastere”, in locul lui Ratiu si Campeanu. Acest P.S.D din F.S.N.din P.C.R.,de sorginte C.C.C.P / K.G.B. impreuna cu „acoperitii” lui : ALDE, Pro Romania si „independentii” ! USR a facut greseala fatala sa-l inlocuiasca pe Nicusor Dan cu acest neica-nimeni Barna Dan Ilie… ‘de la scularie’ care ne-a „ajutat” ca sa nu scapam de…Dancila nici dupa 30 de ani de PSD=FSN=PCR… 😠
  Barna ne-a demonstrat ca ‘accesarea fondurilor europene nerambursabile’ contra ‘COMISION’ % este mult mai usoara decat accesarea VOTURILOR elecoratului anti-PSD intr-o campanie de corectare a erorilor si defectului capital al „revolutiei din dec.89″, acela ca… nu s-a facut cum trebuie si cu cine trebuie !
  Acest Barna n-a vrut …la Palatul Victoria ci… direct la Muzeul Naţional Cotroceni , SPUNAND CA ‘A SPERAT PANA IN ULTIMA CLIPA !” Ultima clipa a sosit cu Dancila #2 in locul Lui !
  Dancila : „All English speakers are not-patriots !” That’s why She ranked #2 on the presidentials ! 🗳😢

  https://ziaristii.com/video-momentul-care-ciolos-il-intrerupe-pe-barna-spunand-cred-ca-e-momentul-sa-spunem-clar-ca-sunt-doua-partide-alianta-usr-plus-ca-sa-fie-clar/?fbclid=IwAR0iu6sZYfkHyeAEprVkoBYqoCgMX25MkDz4BeoUKzOB4B-n_vbfDa24u2o

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here