luni, aprilie 15, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaContraofensiva Ucrainei se extinde în sud. Frontul din regiunea Herson a fost...

Contraofensiva Ucrainei se extinde în sud. Frontul din regiunea Herson a fost desfășurat pe o lățime de 20 de kilometri

-

Apărătorii ucraineni continuă să desfășoare operațiuni contraofensive în direcția Herson. Frontul din regiunea graniței administrative a acestei regiuni este întins în lățime pe 20 de kilometri, dezvăluie jurnalistul Roman Bocikala, citat de site-ul Obozrevatel.com. Potrivit acestuia, situația în partea de sud a țării continuă să se schimbe semnificativ în favoarea militarilor lui Zelenski.

Roman Bocikala: „Frontul ofensiv al Forțelor Armate ale Ucrainei către regiunea Herson a fost deja desfășurat pe o lățime de 20 km. Acestea nu mai sunt descoperiri locale separate. Ofensiva devine sistematică”.

Cu o zi înainte, Consiliul orășenesc Herson a mai raportat că Forțele Armate ale Ucrainei au intrat într-o contraofensivă în regiunea Herson. Trupele ucrainene atacă inamicul în direcțiile Kiselevka, Soldatski și Aleksandrovka.

De altfel, fostul comandant al luptătorilor din autoproclamata regiune Donețk, colonelul Igor Strelkov, declarase anterior că 70% din infanteria trimisă din Donețk în partea de sud a fost deja lichidată și că marele comandament de la Kiev poate forța eliberarea Hersonului.

- Advertisement -

Conform Obozrevatel.com, ucrainenii au ucis recent, în regiunea Herson, cel puțin 200 de mercenari arabi ai Rusiei teroriste. Majoritatea, posibil chir toți, erau din Siria.

În aceeași regiune au fost eliminați și doi generali ruși, dintre care unul se ocupa cu organizarea așa-numitului „referendum de independență”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al treilea campion mondial rus la jocuri de război cu tancuri, premiat de Șoigu, a fost lichidat în Ucraina

* Sârbii l-au arestat pe generalul fugar Naumov, fost șef al Securității ucrainene. Acesta le-ar putea vinde rușilor secrete de stat, prin intermediul regimului pro-rus de la Belgrad

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -