Confirmarea vizuală că Hamas folosește scuturi umane. Bateriile de rachete cu care este atacat Israelul sunt amplasate lângă grădinițe, școli, moschei ori clădiri ONU

1
493
Imagini din satelit cu amplasarea bateriilor de rachete ale teroriștilor Hamas. Aceștia le țin foarte aproape de grădinițe, școli, moschee ori obiective ONU

Imagini din satelit confirmă ceea ce s-a tot spus până acum – teroriștii Hamas din Fâșia Gaza își amplasează bateriile cu rachete cât mai aproape de obiective civile, într-o încercare de a descuraja Israelul să efectueze bombardamente de represalii.

Într-una dintre imaginile luate din satelit și postate de armata Israeliană (IDF), se vede clar cum o baterie a Hamas este situată chiar vizavi de o clădire a ONU. Fotografia este din 22 octombrie.

Într-o altă fotografie, făcută de asemenea pe 22 octombrie, o baterie de rachete este într-un fost parc, la 80 de metri de o moschee.

În alte cazuri, nici măcar aceste câteva zeci de metri nu mai sunt respectate. Într-un caz, bateria de rachete e pusă gard în gard cu o școală. La fel, într-o altă situație, cu o grădiniță.

La nivel internațional este o campanie foarte bine pusă la punct de acuzare a Israelului că ar ataca fără discriminare în Fâșia Gaza, ucigând la grămadă civili. Se organizează numeroase proteste publice care cer încetarea atacurilor de represalii israeliene, iar pe rețelele de socializare este o propagandă înverșunată. În general, aceste persoane se referă la palestinieni și nu la Hamas. De asemenea, la aceste manifestații nimeni nu cere încetarea atacurilor cu rachete ale Hamas, pedepsirea teroriștilor care au ucis civili și scoaterea Fâșiei Gaza de sub controlul acestora.

De cealaltă parte, Israelul insistă că Hamas folosește civilii din Fâșia Gaza ca scuturi umane. Organizație își amplasează lansatoarele de rachete lângă obiective civile, trage de acolo asupra Israelului, iar când vine riposta este chemată presa internațională și sunt arătați civilii uciși.

Pe 7 octombrie, Hamas a atacat prin surprindere granița Israelului cu Fâșia Gaza. Circa 1.500 de teroriști au ocupat unele puncte de trecere și au străpuns zidurile cu escavatoare, apoi s-au răspândit în interiorul Israelului, atacând la întâmplare civilii. S-au înregistrat mai multe masacre, inclusiv pe străzile din câteva orașe, la un concert de muzică electronică și în două kibbutzuri. Peste 1.300 de israelieni, în majoritate covârșitoare civili, au fost uciși.
Israelul a trecut la represalii, moment în care pe plan mondial au apărut numeroase organizații pretins pro-palestiniene, în fapt susținătoare ale Hamas. Inclusiv 30 de organizații ale studenților de la Harvard au făcut un miting și au semnat o petiție în care spuneau că doar Israelul e vinovat de atacul din 7 octombrie.

În acest moment, se cere din nou încetarea ripostei din partea Israelului, pe motiv că trebuie să intre ajutoarele umanitare în Fâșia Gaza.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC, care, prin intermediul unui off-shore, ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here