Acasă News Comisia Europeană: "E crucial ca toți candidații să fie tratați corect" în...

Comisia Europeană: „E crucial ca toți candidații să fie tratați corect” în procesul de numire a șefului Parchetului UE

Comisia Europeană urmărește cu atenție sporită evoluția evenimentelor de la București. Inculparea Laurei Codruța Kovesi este privită cu circumspecție la Bruxelles. Oficialii europeni se informează din surse independente și credibile, miza fiind uriașă: desemnarea procurorului-șef al Uniunii Europene. Kovesi se numără printrei cei trei procurori de pe lista scurtă, alături de un francez și un german.

În acest context, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a făcut astăzi câteva precizări.

  • „Comisia Europeană urmărește îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecție. E crucial ca toți candidații, selectați de un comitet independent, să fie tratați corect în acest proces”.
  • „În ce privește independența justiției în România, am arătat clar în repetate rânduri că e de importanță crucială existența unei justiții independente și profesioniste”.
  • „Un comitet independent de selecție a evaluat candidații și a trimis lista scurtă la Parlamentul European și Consiliul UE”.

CITIȚI ȘI:

A glăsuit și coada de topor: Adina Florea – fiică de consilier PSD, favorita lui Tudorel

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

RĂZBUNAREA LUI TUDOREL: Codruța Kovesi, citată ca suspect de Secția specială a Adinei Florea! Ministrul Justiției recurge la armamentul greu pentru a bloca numirea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European

Val uriaș de solidarizare cu Kovesi. „E o execuție politică. Secția specială e sluga infractorilor din PSD-ALDE”

„Dacă nu scăpăm de ei, o să scape ei de noi! Și nu o să fie blânzi – ne urăsc mai mult decât îi urâm noi pe ei”

USR cere intervenţia preşedintelui Iohannis împotriva „Miliţiei lui Dragnea”

Monica Macovei: „Kovesi este ținta unui atac ticălos pus la cale de PSD&ALDE. Ne întoarcem la vremea în care dosarele se decideau la sediul PSD”

loading...

1 COMENTARIU

  1. Eu vă un îndemn clar și răspicat: să fie lăsată justiția să își desfășoare activitatea „independent și profesionist”.

    Așa că disperatele croșetări politicianiste pe tema unui om chemat legal la audieri ar trebui din prima să nu fie luate în seamă.

    Am mai văzut și la KWI atitudinea lui Kovesi: aprox. „vă spun eu că suntem nevinovați și eu și nevastă-mea, deci nu e nevoie să ne prezentăm în fața magistraților”. Nu, nu așa se face justiție independentă și profesionistă. Seamănă mai mult cu apucăturile lui Băsescu: „domnu chestor, nu e bine … eu v-am făcut chestor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările