miercuri, februarie 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaComandant de regiment rus: "Am vrut să-i împușc" pe unii dintre soldați,...

Comandant de regiment rus: „Am vrut să-i împușc” pe unii dintre soldați, pentru că erau „complet demoralizați” și nu puteau fi „ridicați moral sau fizic”

-

Insubordonarea și refuzul trupelor rusești de a mai intra în luptă în Ucraina s-a răspândit inclusiv în sus, pe scara ierarhică, până la nivel de ofițeri comandanți de batalioane, afirmă un oficial cu rang înalt de la Pentagon. Militarii sunt demotivați și demoralizați, iar tacticile primitive, datând din Al Doilea Război Mondial, îi fac foarte reticenți. Un comandant de regiment a mărturisit că a vrut să-și împuște trupele, când a văzut că nicio altă metodă nu le poate pune în mișcare.

Mulți dintre ofițerii ruși li s-au alăturat soldaților și refuză să respecte ordinele în Ucraina, a dezvăluit luni un înalt oficial din Departamentul Apărării al SUA, într-o discuție cu jurnaliștii acreditați la instituție. Războiul e foarte nepopular printre trupe, care nu sunt motivate, sunt prost aprovizionate și conduse, iar stilul neglijent al ofițerilor superiori, nepăsători la numărul pierderilor, a mărit aversiunea față de risc.

Soldații ruși vorbesc despre ei înșiși ca fiind „carne de tun” pentru comandanții incompetenți și nepăsători

În timpul unei discuții cu presa, oficialul de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării a declarat pentru corespondentul publicației Newsweek că s-au primit rapoarte aproape anecdotice despre moralul scăzut în rândul trupelor rusești din Ucraina, precum și rapoarte potrivit cărora ofițerii militari ruși nu mai respectă ordinele. Oficialul guvernamental american a mai caracterizat conducerea rusă de pe teren ca nefiind puternică sau ca având lucrurile sub control.

S-au primit informații cu privire la insubordonare implicând ofițeri de grad mediu, inclusiv unii la nivel de batalion. Oficialul american spune că unii dintre acești ofițeri fie au refuzat să se supună ordinelor primite, fie nu au dat curs ordinelor la nivelul la care exista așteptarea să răspundă.

- Advertisement -

Cele mai recente relatări privind nemulțumirea militarilor ruși au venit în timp ce Rusia sărbătorea Ziua Victoriei (9 mai), aniversarea anuală a sfârșitului celui de-Al Doilea Război Mondial.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a postat pe site-ul său traducerile unor apeluri și mesaje pe care le-a interceptat de la trupele și comandanții ruși, iar aceste comunicări ilustrează clar problemele de moral din rândurile rușilor. Soldații se referă la ei înșiși ca fiind „carne de tun” în aceste mesaje și au comparat situația lor din Ucraina cu „iadul”. Problema provine de la incompetența și neglijența cu care sunt trimiși în luptă de comandanții lor. Aceștia din urmă eșuează constant să coordoneze operațiunile astfel încât aviația, artileria, tancurile și infanteria să coopereze eficient. Aceste forțe sunt trimise pe rând în luptă, ceea ce facilitează misiunea ucrainenilor de a le respinge.

Un comandant ucrainean a relatat, pentru corespondentul unei publicații britanice, că rușii folosesc tacticile lui Jukov din Al Doilea Război Mondial, cu valuri umane trimise unul după altul, ceea ce generează un carnagiu. Un alt militar ucrainean a relatat uimit că rușii au atacat de 17 ori, în același fel, fortificațiile de lângă un aerodrom, făcându-i pe apărători să se întrebe dacă „sunt proști”. Pierderile atacatorilor au fost foarte mari.

- Advertisement -

„Starea morală și psihologică a personalului menționat este scăzută și tinde să se deterioreze”

Într-unul din mesajele interceptate și postate pe site-ul SSU, un comandant rus al unui regiment care lupta în apropiere de Izium, în regiunea Harkov, a declarat că „am încercat să-i împușc“ pe unii dintre soldații săi „complet demoralizați”. după ce nu a reușit să îi „ridice moral sau fizic”.

De la începutul atacurilor militare ale Rusiei asupra Ucrainei, la 24 februarie, au existat rapoarte privind moralul scăzut al trupelor rusești. Pe 1 martie, „New York Times” a scris, citând un oficial al Pentagonului, că unități întregi rusești, unele pline de tineri recruți, au depus armele mai degrabă decât să lupte împotriva forțelor ucrainene. Unele trupe rusești își sabotaseră chiar propriile vehicule, potrivit articolului.

Luna trecută, guvernul ucrainean a declarat, de asemenea, că a aflat despre trupe rusești care au refuzat să lupte. „Starea morală și psihologică a personalului menționat este scăzută și tinde să se deterioreze”, a scris un reprezentant al Statului Major General al forțelor armate ucrainene pe Facebook, în ziua de 6 aprilie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Curajul nebun de a spune adevărul în Rusia. “Putin e un dictator paranoic. Va ajunge la tribunal după război“. Articolele au fost șterse imediat

* Putin a eliminat aviația de la parada de 9 Mai din motive politico-militare, nu meteorologice! Ar fi fost avertizat că ar putea fi lichidat

Șoc la televiziunile rusești, de 9 Mai: „Sângele copiilor ucraineni este pe mâinile voastre”! Hackerii au făcut zob propaganda lui Putin

„As al tancurilor“ și campion mondial la jocuri de război, un rus a fost ucis de ucraineni în războiul real. La concurs, Basanov nimerise țintele în timp ce tancul său rula cu 80 km/oră

Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

VIDEO. Insula Șerpilor a devenit cimitir pentru ruși! Atacuri în serie ale ucrainenilor. O dronă Bayraktar a făcut praf un elicopter putinist

Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -