În ciuda sondajelor, Barna o poate bate pe Dăncilă și să ajungă în turul doi. De ce?

7
2364
Barna, Dancila, Diaconu
Dan Barna e într-o competiție foarte dură cu Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, deși e dat favorit de IMAS, nu are un avans atât de mare încât să fie sigur că ajunge în turul doi

Cu zece zile înainte de alegerile prezidențiale, turul întâi, Klaus Iohannis este favorit să obțină peste 40% din voturile celor prezenți la urne.

Între Viorica Dăncilă și Dan Barna se dă o luptă strânsă pentru locul al doilea din marea finală.

Mircea Diaconu, deși prezentat ca favorit de barometrul IMAS – Europa FM cu 16,6%, va avea dificultăți să intre în turul doi alături de Iohannis. De ce?

În primul rând, Diaconu are o infrastructură politică mult mai slabă decât o au cele două partide USR și PSD, iar în al doilea rând, analizând toate rezultatele alegerilor prezidențiale anterioare, începând cu 1990, observăm că în finală au ajuns întotdeauna reprezentanții primelor două blocuri politice care au participat la alegeri.

Sondaj de opinie, alegeri prezidentiale 2019
Din sondajul de opinie realizat de IMAS pentru Europa FM reiese că Dan Barna, Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu sunt plasați toți în marja de eroare a studiului sociologic, Foto: IMAS-EuropaFM
Noutatea de azi e că pe locurile doi și trei avem două blocuri politice PSD cu 22,5% (rezultat alegerile europarlamentare din mai 2019) și USR-PLUS cu 22,4% (rezultat oficial, alegerile din mai 2019), virtual la egalitate în luna mai.

Citiți întregul articol pe Politiknews.ro. CLICK AICI!

Mai avem doi candidați Viorica Dăncilă, PSD, și Dan Barna, USR-PLUS, ambii situați în spatele formațiunilor pe care le reprezintă cu două, trei procente.

Deci, pe baza raționamentului anterior, va ajunge în turul doi, candidatul care are o relație mai bună cu propriul electorat și al cărei formațiune a pierdut mai puțină susținere din partea publicului în perioada mai-noiembrie 2019.

Luând toate acestea în considerare, Dan Barna are un mic avantaj în fața Vioricăi Dăncilă și, conform unor surse din PSD, acesta are două procente în față în studiile făcute de social-democrați. E și motivul pentru care relația dintre Miron Mitrea și Viorica Dăncilă s-a răcit, conform unor surse și a fost chemat Cozmin Gușă care declara într-un interviu că va aduce câteva puncte procentuale pentru candidatul PSD.

Într-adevăr, pe Dan Barna l-a afectat ancheta RISE Project, dar nu atât de brutal pe cât se așteptau cei din PSD. Mai mult, ancheta a dezmorțit campania lui Barna, punând reflectoarele pe el.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

7 COMENTARII

  1. Cum sa cistigi „in ciuda sondajelor”. Sondajele corecte reflecta toate influentele, inclusiv infractructura de care spuneti. Daca ulterior sondajului apare ceva nou si se schimba situatia, asta nu poate fi cuprins in sondaj tot asa cum nici analiza unui jurnalist ca E. Isaila nu are cum sa cuprinda.

    • Da, Barna este simbolul schimbarii. Si USR PLUS, ca partide noi , tinere, dinamice si viguroase pot aduce un suflu nou in politica romaneasca, un suflu de care nevoie ca o gura de aer. PSD trebuie ingropat, dar ingropat adanc, sa nu mai poata da lastari. Si, langa el, si Pinocchio plagiatorul.

  2. MULȚUMIM (siii… FELICITĂRI !) Domnule EMILIAN ISĂILĂ: DAN BARNA va fi… (NOUL !) PREȘEDINTE al ROMÂNIEI, după „finala-prezidențială” din 24 noiembrie, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here