Ciucu restructurează Direcția Copilului Sector 6, condusă de celebra Schmutzer, cea cu venituri de 44.000 lei/lună. „Se pot duce să lucreze și în privat!”

1
5279
Gabriela Schmutzer, o bugetară de lux fericită, cu doctorat la Academia Armatei, șefa unei instituții unde angajații trebuie să intenteze procese pentru a-și primi drepturile salariale. FOTO: arhiva personala Gabriela Schmutzer

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a prezentat public miercuri, 1 aprilie, proiectul de buget pe 2021 și ce are de gând să facă în acest an. Pe lângă investițiile către care se va direcționa 30% din buget – dublu față de 2020 –, sunt preconizate și restructurări la mai multe instituții publice.

Una dintre țintele vizate este celebra DGASPC Sector 6 (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului), care are peste 1.000 de angajați și circa 50 de milioane de euro buget.

„Au fost posturi vânate de-a lungul timpului. Salariul aici este mult mai mare decât media din celelalte instituții, plus multe alte sporuri. Acești oameni pot să meargă să lucreze și în privat“

Ciucu a explicat că acolo, de-a lungul timpului, a fost o veritabilă “vânătoare de posturi”, pentru că sunt salarii foarte mari la nivel de șefime. Instituția a ajuns astfel captivă unei rețele de interese: “Noi deja ne-am făcut analizele interne. Problema este că nu avem standarde de cost pe centre de servicii sociale și ceea ce vom face să curățăm schema de personal pe baza analizei proprii, pentru că primăria are capacitatea să facă analize proprii pe acest domeniu. În prima etapă vor fi disponibilizați 100 de oameni fără a desființa niciun serviciu. Acolo salariile sunt mai mari, au fost posturi vânate de-a lungul timpului și s-au acumulat posturi peste posturi. Salariul aici este mult mai mare decât media din celelalte instituții, plus multe alte sporuri.  Acești oameni pot să meargă să lucreze și în privat. Trebuie neapărat să eficientizăm aceste costuri și aceste servicii”.

Șefa DGASPC Sectorul 6 este celebra Gabriela Schmutzer, cea care în 2017 avea 16.500 de lei pe lună salariu (mai mult decât președintele României), la care se adăugau și multe alte suplimente și sporuri pentru că era implicată în “proiecte europene”. Cumulat, venitul brut al Gabrielei Schmutzer era acum 4 ani de circa 44.000 de lei pe lună (aproximativ 30.000 de lei).

Asta, în timp ce, anul trecut, aproape 100 de angajați ai DGASPC Sectorul 6 au dat în judecată instituția pentru că nu li se mai plătiseră zilele muncite în weekenduri tocmai din același an 2017!

Bineînțeles, și Schmutzer – instalată în funcție pe vremea PSD – este posesoare de doctorat în Științele Apărării la Academia Armatei – Universitatea Națională de Apărare Carol I.

Investițiile propuse de Ciucu până în 2024

Proiectul de buget lansat de Ciucu în dezbatere publică va fi supus la vot pe 15 aprilie. Iată o parte din investițiile propuse de noul primar în Sectorul 6, pentru următorii 4 ani, contabilizate de Buletin.de:

  • Amenajarea pentru promenada si relaxare a digului Lacului Morii
  • Continuarea lucrărilor la Centrul Cultural Favorit
  • Amenajarea Cinematografului Giulești
  • Amenajarea străzii Liniei(parc lung și verde)
  • Lucrări peisagistice pe Bulevardul Drumul Taberei
  • Cai de acces noi: Drumul expres Valea Largă, prelungire Bulevardul Timișoara – DNCB, Bd. Preciziei- DNCB, Drumul Osiei, Drumul Roții
  • Învățământ(4 grădinițe noi, 5 corpuri de școli noi, 7 unități de învățământ eficientizate energetic, 21 de școli cu lucrări pentru obținerea avizului ISU)
  • 6 parcări rezidențiale pentru biciclete, acoperite și securizate

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.