Cîțu: „Tovarășe Ciolacu, dă-mi un telefon! Pierd o zi-două din viața mea și îți explic cum e cu bugetul”

4
2499
Florin Cîțu - Marcel Ciolacu

Premierul Florin Cîțu (48 de ani) a răspuns sâmbătă, după vizita sa la Bruxelles, criticilor legate de bugetul pe 2021, în special celor venite din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu (53 de ani).

„Reparăm dezmățul făcut de PSD”, a declarat Cîțu, invitându-l pe „tovarășul Ciolacu” la o conversație telefonică pentru a-l ajuta să înțeleagă „cum e cu bugetul”. 

„Am văzut discuții și interpretări eronate despre buget. Ne bazăm pe o realitate dură: o guvernare PSD urmată de un an de pandemie. Am spus de la început că nu sunt de acord să susţin în acest buget nenorocirile adoptate de PSD între 2017 şi 2019. Am votat împotriva lor în Parlamentul României, am fost împotriva lor, sunt impotriva lor şi astăzi”, a declarat Cîțu.

„În acelaşi timp, dacă cineva îşi imaginează că putem menţine acele nenorociri în buget şi să punem peste din bugetul nostru, prin programul nostru de guvernare, se înşală, nu avem cum, nu avem spaţiu.  Pentru a crea spaţiu în programul nostru de guvernare, trebuie să eliminăm acele nenorociri. Prin acest buget reparăm dezmățul făcut de PSD”, a continuat premierul.

Totodată, Florin Cîțu a spus că se aștepta ca „tovarășul” Marcel Ciolacu să-l sune pentru a discuta despre buget, făcând în acest sens și un apel la liderul PSD.

„Așteptam ca Ciolacu să mă sune. Pierdeam o zi-două din viața mea și îi explicam cum e cu bugetul. Știu, e mai greu, dar îi explicam. Deci, tovarășe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon!”, a spus premierul.

Bugetul pe 2021 prevede cea mai mare alocare pentru investiții, în România postcomunistă (ultimii 31 de ani): 5,5% din PIB.

PSD pregătește moțiunea de cenzură

Atacul premierului la adresa lui Marcel Ciolacu vine după ce liderul PSD a anunțat miercuri că partidul nu va vota bugetul pe 2021, care este unul de austeritate. El a criticat și propunerea de tăiere a sporurilor bugetarilor, care poate crea „nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat zilele trecute că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Să ia proiectul de buget al PSD, e mult mai bun, că nu trebuie să taie de la oameni. Le demonstrăm pe cifre că sunt bani. Moțiunea de cenzură va fi depusă când începem să creionam o eventuală majoritate. Categoric vom depune moțiune de cenzură”, a susținut Ciolacu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eroii de la metrou: studenta Alexandra și fiul fostului fotbalist Dănuț Lupu. Tânărul a luat metroul din întâmplare, renunțând la mașină în ultima clipă

4 COMENTARII

  1. Bine i-a (mai) TRÂNTIT-O!

    Ne-a plăcut TERIBIL-de-MULT (ȘI!) astăzi de Florin Cîțu, căci este, cu-adevărat, o… LOCOMOTIVĂ (!) pentru guvernul pe care-l conduce: DINAMIC și HOTĂRÂT să REFORMEZE/RESETEZE acest Stat… NĂCLĂIT într-o veșnică… (PERDANTĂ!) ANCHILOZARE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.