Cîțu îi amenință pe Orban și pe Anca Dragu cu schimbarea de la șefia Parlamentului. „Dacă CCR ne va da dreptate, le voi cere demisia”

2
1075
Florin Cîțu - Ludovic Orban - Anca Dragu

Premierul Florin Cîțu (PNL) a anunțat că va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban (PNL), şi a preşedintei Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), dacă decizia Curţii Constituţionale va da dreptate Guvernului în diferendul cu Parlamentul pe tema moțiunii de cenzură inițiate de USR-PLUS și AUR.

„Ieri am sesizat CCR. Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului”, a declarat Florin Cîțu joi, în briefingul de după şedinţa de Guvern, conform News.ro.

„Cred că am văzut alianţa în care era şi USR când a fost decizia pentru Avocatul Poporulu – toată lumea a spus atunci «aşteptăm decizia CCR», atunci era şi USR şi era de acord. (…) Să aflăm decizia, şi procedura merge mai departe. Nu văd aici nicio problemă. Dacă CCR ne dă nouă dreptate, preşedintele Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuie să plece”, a adăugat Cîţu.

Întrebat dacă va participa la citirea moţiunii în plen, Cîțu a replicat: „Nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzuri ale celor doi preşedinţi”.

Birourile Permanente Reunite ale celor două Camere parlamentare au decis că vitul asupra moţiunii de cenzură USR-PLUS – AUR va fi dat după ce Curtea Constituţională se va pronunţa asupra sesizării Guvernului cu privire la existenţa unui conflct juridic Guvern – Parlament pe tema moţiunii.

Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, conflict născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR-PLUS – AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.

Documentul trimis de Guvern (Florin Cîțu) la CCR face referire la ”comportamentul neconstituţional şi neloial al Parlamentului, prin preşedintele Camerei Deputaţilor” (Ludovic Orban).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene ireale în Parlament: Florin Roman a confiscat microfonul, dar cei de la AUR l-au evacuat de la prezidiu! L-au lăsat fără scaun și fără microfon, care a ajuns la Anca Dragu

* Regulamentul e clar: ședința de astăzi a Parlamentului trebuia condusă de Florin Roman, nu de Anca Dragu

* PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Acuzație bolnavă lansată de premierul Cîțu: „Dacă AUR a negociat cu USR-PLUS ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?!“

* Ofensiva anti-USR-PLUS a lui Cîțu: la o zi după ce i-a dat afară secretarii de stat, i-a demis și prefecții, și subprefecții

* Orban indică trei variante de soluționare a crizei politice. Una cu Cîțu „agăţat în cuiul de la sediul PSD”, două fără Cîțu

* 5 erori majore care au dus la criza politică. Autorii lor: Iohannis, Cîțu, Stelian Ion, PNL, USR-PLUS. Analiza unui fost președinte al PNL

* Revoltă în PNL: 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”

* Șoșoacă are dosar penal. DSP Iași i-a făcut plângere după ce Urlătoarea și gașca ei au atacat un centru de vaccinare. Doctorița agresată: „M-am temut pentru viața mea“

2 COMENTARII

  1. Acum înțelegeți de ce Klaun Iohannis și C’atu nu a schimbat nimic din „aranjamentele” facute de Dracnea ? Pentru ca se put folosi de ele ! Ce bine le cade acum un ajutor de la CC al PCR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here