Cioloș: „Anisie, demisia!”. Orban: „Ca secretar de stat în guvernarea Cioloș era bună, acum nu mai e?”

5
958
Minica Anisie - Ludovic Orban - Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, copreședintele USR-PLUS, îi cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Replica președintelui PNL, Ludovic Orban, este tăioasă și se bazează pe o informație puțin cunoscută: Monica Anisie a fost secretar de stat în același Minister al Educației pe vremea Guvernul Cioloș!

Situația dificilă a debutului de an școlar a transformat-o pe Monica Anisie, ministrul Educației, în ținta favorită a politicienilor, cu excepția colegilor ei din PNL.

Dacian Cioloș i-a cerut demisia într-o postare pe Facebook, Ludovic Orban a replicat la Călărași, unde participa la un eveniment electoral.

Cioloș: „E incompetentă! Ar trebui să plece de urgență”

 • „Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de «pepsiglas», azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva.”
 • „Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare.”
 • „Din păcate, copiii și părinții trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea și încrederea în școala românească.”
 • „Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță.”

Orban: „Doamna Anisie a fost secretar de stat pe timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună, acum nu mai e?”

 • „Când am avut ceva să-i spun doamnei ministru Anisie, i-am spus. În proces nu e implicat exclusiv Ministerul Educației. E Ministerul Sănătății, sunt autoritățile locale… Administrația locală are un rol foarte important și am încercat să comunicăm cât mai bine cu autoritățile locale.”
 • „Actualii directori de școli au dat concursuri în timpul guvernării Cioloș. Ni se cerea să nu politizăm deschiderea școlii, dar să ceri acum demisia ministrului Educației ar însemna politizare.”
 • „Doamna Anisie a fost secretar de stat pe timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună, acum nu mai e?”
 • „Guvernul este preocupat să ia toate măsurile necesare astfel încât școlile să fie deschise în condiții bune.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

5 COMENTARII

  • Pai ,sa-ti spuna Ciolos-desteptul clasei,de ce Anisie era buna in guvernul sau-printre ministrii sai fiind si vasile dancu ,bagat pe gat de dragnea-si acum nu mai e buna!!Manualul de lb romana era pe vremea lui-a fost 1 an la guvernare,liberalii au luat guvernarea dupa 3 ani de jaf pesedist, caci ciolos a predat tara hotilor in 2016,cand nu a vrut sa faca anticipate!!- si acum a disparut?!?😠 Lasa draku’ propaganda asta pluserista de 2 bani ,apuca-te de lucru,fa ceva mai util ! Sau plateste bine barney si ciolos publicitatea electorala?😉

 1. Dubla masura a lui Ciolos… Vai de ei useristii.
  E greu sa faci performanta in educatie cita vreme toti directorii de scoala sunt pesedisti. Daca nu deveneai pesedist erai schimbat si pus vreun incompetent de la PSD. Deasemenea pe la inspectorate sau la minister e plin de incompetenti pusi de PSD, nu pentru competenta lor ci pentru slugarnicia fata de partid. E greu sa lucrezi cu o gloata de incompetenti. Iar Ciolos nu vede unde se afla incompetenta in Educatie. O mizerie Ciolose.

 2. Intre Orban , Tudose si Dancila nu este nicio diferenta, el fiind rezultatul unei noi sfidari a poporului roman facuta de Iohannis care cu nesimtire i-a numit pe toti trei in functie. A pune semnul egal intre functia de ministru si cea de secretar de stat arata starea de confuzie in care se baltesc Orban si guvernul lui de impostori. In guvernul Ciolos ministru al Educatiei a fost Adrian Curaj, profesor la Universitate cu doctorat pe bune, nu o tuta „pepsiglas” care nu stapaneste de limba romana si care a last elevii fara manuale de limba romana desi e in functie de 10 luni! Ciolos in guvernul lui si-a ales ministri cu studii pe bune si competente, nu pe baza de relatii de prietenie cu sotii ministereselor cum a facut Orban cu acesta Anisie pe langa care Abramburica pare o lumina. Orban inpostorul depasit de palaria de premier ar vrea sa cumpere directorii de scoli care au obtinut postul in urma unui concurs in timpul lui Ciolos cu banii lor tablete si dezinfectant! De ce platesc Orbane, bunicii si parintii elevilor impozite guvernului tau de impostori incompetenti?!

  • Las-o balta, de unde pana unde abramburica vreo minune??? Iar Curajul ala al tau n-a avut curaj sa faca nimic, cel putin acum se face descentralizarea scolii, iar daca nu era pandemia asta, nici acum probabil ca nu se facea! Auzi, specialistii si tehnocratii lui Ciolos, care au dus psdeu’ la 46% in 2016, chiar ai tupeu sa vorbesti, si tu si Ciolos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here