Comisia Europeană și-a pierdut răbdarea cu Guvernul Ciolacu! Bruxelles-ul cere urgent reforme, schimbarea politicii fiscale și atragerea banilor europeni. Se anunță un nou deficit uriaș, de 6,9% din PIB

38
1534
Ciolacu, de mână cu Ciucă, a reușit să facă praf România în nici trei ani de guvernare. Șocul va fi resimțit cumplit de toți românii. FOTO: INQUAM_Photos Ilona Andrei

Cu un președinte incompetent și disperat după funcții europene, un premier cu Bacalaureatul secretizat și un partener de guvernare gângav și plagiator, România se duce direct cu capul în zid: faliment și colaps economic teribil. Comisia Europeană și-a pierdut răbdarea și a trimis Guvernului Ciolacu un ultimatum, cerând urgent demararea reformelor, schimbarea politicii fiscale și atragerea banilor europeni! Deficitul pe anul 2024 se anunță iar cel mai mare din Europa, de 6,9% (chiar peste cel de anul trecut, când a fost de 6,6%!), la fel ca și inflația.

În timp ce premierul Marcel Ciolacu e în campanie electorală, pierde vremea la meciurile „tricolorilor” la Euro 2024, iar presa de partid anunță că datorită lui s-a obținut victoria cu Ucraina (3-0), România e în picaj abrupt – cea mai periclitată țară din Uniunea Europeană!

Într-o perioadă în care nu există nici pandemie, nici criză economică mondială, România este într-o situație literalmente disperată. S-a intrat, practic, într-o recesiune adâncă, pe care doar banii pe care-i primim de la UE prin PNRR o mai maschează. Fără miliardele virate anul trecut de Bruxelles, România ar fi înregistrat în 2023 o recesiune de –2,3% din PIB.

Inflația la noi a fost de 10%, aproape dublă față de următoarea clasată la acest capitol în UE.

Doar în primele 4 luni ale acestui an, un număr-record de firme – peste 16.000 – au fost închise în România.

Comisia Europeană se roagă de Guvernul României să ia banii europeni și să-și dezvolte țara!

Guvernul Ciolacu se împrumută 30 de miliarde de euro și în acest an, la cele mai mari dobânzi din UE, iar povara datoriei externe începe să sufoce deja țara, care literalmente nu mai are bani să rostogolească dobânzile. Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat anul trecut o lege specială care-i absolvă de orice responsabilitate ulterioară pentru consecințele faptelor lor în plan economic.

În mod paradoxal, pentru această situație literalmente disperată, mai îngrijorați sunt birocrații de la Bruxelles decât Ciolacu, Ciucă și oamenii din jurul lor. Comisia Europeană a emis un raport care arată că România are dezechilibre majore și un deficit prognozat pe 2024 de 6,9% din PIB.

Având în vedere aceste previziuni negre, Bruxelles-ul cere Guvernului Ciolacu să demareze, în sfârșit, mult-amânata reformă a administrației publice și să schime politica fiscală falimentară. Se cere fie eliminarea scuturilor de taxe și impozite, fie creșterea taxelor și impozitelor, fie introducerea unora noi.

Caz nemaiîntâlnit, Comisia Europeană a ajuns să ceară ea însăși unei țări membre – România – să facă proiecte pentru a absorbi miliardele cuvenite din fondurile UE! E vorba atât de banii din exercițiul bugetar 2021–2027, din care guvernele PSD-PNL n-au absorbit până acum nici măcar un singur leu (!), dar și de banii din PNRR.

Din cauza neîndeplinirii angajamentelor luate de coaliția PSD-PNL, tranșa a treia din PNRR, în valoare de 2,7 miliarde de euro, a fost blocată. S-au pierdut deja 700 de milioane de euro bani pentru construirea de spitale noi și alte miliarde pentru reducerea abandonului școlar. Ciolacu și Ciucă și-au bătut joc de reforma pensiilor, elaborând o lege care amână eliminarea pensiilor speciale cu 40 de ani!

Deși Ciolacu a mințit din nou luna trecută, anunțând că România va termina 2024 cu deficit de 5% din PIB, Comisia Europeană nu s-a mai lăsat păcălită și a făcut propria evaluare, estimând că deficitul real va fi de 6,9%. Europenii sunt pățiți cu Ciolacu, care anul trecut a spus că deficitul a fost de 5,9%, pentru ca în această primăvară să se descopere că, de fapt, a fost de 6,7%.

Bruxelles-ul vorbește la pereți: îi cere lui Ciolacu să folosească banii din PNRR, să termine reformele până în 2026, să rezolve problemele cu locuințele și serviciile sociale, să dezvolte zonele din urbanul mic, precum și zona de tehnologie

Intrarea României în faliment va însemna distrugerea a tot ce s-a realizat în ultimii 20 de ani, reducerea dramatică a nivelului de trai al populației, tăierea salariilor și a pensiilor, falimente și prăbușirea infrastructurii – atâta câtă s-a făcut până acum.

Pentru a evita acest dezastru, Comisia Europeană cere României să-și facă, în sfârșit, un plan structural-fiscal pe termen mediu și să ajusteze politica fiscală încă din acest an. Bruxelles-ul a mai cerut Guvernului PSD-PNL să limiteze creșterea catastrofală a cheltuielilor nete bugetare și să frâneze creșterea rapidă a datoriei externe pe termen mediu.

Bruxelles-ul a venit și cu cerințe de-a dreptul fanteziste pentru nivelul actualei conduceri a României: aplicarea programelor politicii de coeziune şi a Planului Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), inclusiv capitolul REPowerEU, care ar asigura finalizarea reformelor şi a investiţiilor până în august 2026, prin guvernare eficientă şi întărirea capacităţii administrative. România trebuie să se concentreze, cere Bruxelles-ul, pe priorităţile stabilite de comun acord cu Comisia Europeană, pentru a rezolva necesităţile legate de locuinţele sociale, serviciile sociale şi dezvoltarea zonelor din urbanul mic, în timp ce ia în serios oportunităţile furnizate de Platforma „Tehnologii strategice pentru Europa” pentru îmbunătăţirea competitivităţii.

Nu există însă nimeni la PSD și PNL care să aibă, în acest moment, voința politică și capacitatea intelectuală și profesională pentru a face așa ceva.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Slava România! Debut istoric la Euro 2024: 3-0 cu Ucraina! Cea mai clară victorie în 13 turnee finale, întinse pe 94 de ani!

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Dovada lui Clotilde: SRI-istul Tuță dă indicații pentru „modificarea proceselor-verbale fără renumărarea voturilor”!

* EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

* Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

38 COMENTARII

 1. Ce-i drept e drept. Poate era bine sa stati la guvernare si sa-l sustineti pe Câțu. Dar jigodeniile lui Stelian Ion, incompetenta lui Voiculescu, aberatiile lui Barna, sondajele mincinoase ale lui Ciolos au fost mai seducatoare.

  Felicitari! De ce va plangeti? Ati avut o sansa unica si toata bunavointa romanilor. Ce ati facut cu ele?

  • Ia-o de la Burebista ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Mie chiar îmi pare rău că USR a decăzut și probabil o va lua pe urmele PNTCD. In principal din cauza impostorilor care s-au cocoțat la conducere, in funte cu Barna si Ciolos. USR va ramine în „istorie” cu aplauzele la ieșirea de la guvernare intr-un moment foarte dificil pentru economie. Fiecare pasăre pe limba ei piere.

   • În sfârșit, un bolșevic sincer ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”

 3. Cum au făcut USR-istii rost de bani de la UE, cum s-a refăcut gașca de bandiți PCR-USL și s-au pus pe furat 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Grăbiți-vă cu alegerile, tovarăși, până nu pocnește buba 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. nici acum nu stie ce i se intampla, din cand in cand, pe langa ‘eu sunt sefu de la Ciuma rosie’ mai scapa o ‘eu sunt prim ministru’. Palaria e mare tare, iar noi ne-am plictisit sa vedem zilnic ce jos am ajuns in politica.

 5. Foarte corect. Numai ca in cazul meu este vorba si de o ciuda imensa. Si-au batut joc de o sansa istorica, si-au batut joc de sperantele a milioane de romani.

  Aici duce spirala puritatii cand e scapata de sub control. Si mie ciuda ca n-au invatat nimic din dezastrul PNTCD. Se bat cu niste fantome in timp ce realitatea ii musca de nas.

  Ceea ce ma face sa cred ca sunt niste beizadele comuniste ce afiseaza „luxury beliefs”. Adica ei sunt atat de sus ca nici macar cele mai tampite idei nu ajung sa-i afecteze. Treaba e cam incheiata.

 6. USR nici acum nu vede bîrna din propriii ochi. Am auzit ca dl. Stelian Ion cere excluderea a 13 membri USR pe motiv că au colaborat cu nu stiu ce partid în timpul companiei electorale.
  Bineînțeles că dînsul se consideră în continuare „lacrima cristi”.

  • Exact. Spirala puritatii. Toti sunt hoti, securisti, comunisti, numai USR e curat si fara vina.

   Stelian Ion a fost avocatul lui Mazare si a primit apartament de la primarie pe motiv de TBC. Era bolnav de TBC in copilarie, dar juca basketball si canta la cor. Intrebarea e cati alti intelectuali bolnavi de TBC au primit apartament de la Mazare.

   In loc ca Stelian Ion sa fie dat afara din partid pentru jigodismele Alinskyene, ii da el afara pe oamenii intregi la cap, care pot si vor sa castige alegeri.

   Stelian Ion este extrem de periculos.iar raul facut nu mai poate fi reparat.

    • Ce ingretoseaza la useristi este exact ce faci tu aici.

     Presupui ca sunt comunist, hot, tigan, sustinator pesede.

     Nu am fost comunist. Nu am furat in viata mea, am cheltuit mult timp si bani incercand sa fac bine. Sunt roman 100%. Demonstrabil pentru 400 de ani.

     In schimb tu refuzi sa observi ca Stelian Ion a fost avocatul mafiei in Constanta.

     Refuzi sa vezi ca C Ghinea a numit secretar de stat un individ, nu pentru competenta ci pentru etnie, individ care ia apararea clanurilor mafiote din Timisoara
     pe temei de antirasism. Evident nu-si face mea culpa ci face bascalie ca prostul. Vezi articolul propriu pe ziaristii.com

     Voi traiti intr-o perpetua disonanta cognitiva, ceea ce face greata.

     • Useristii traiesc in lumea lor, ei sint ca soferii cu orizont care nu trece dincolo de parbriz. Se vor trezi ei cind vor da mina cu PNTCD. Daca se vor trezi, nu e sigur.

     • Din contra, voi bolșevicii trăiți pe altă planetă, la voi toate sunt de-a-ndoaselea 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

     • Zi-mi o țară în care ați condus voi și n-au ajuns să crape de foame oamenii 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

     • USR este un partid comunist, impermeabil la logica, stiinta, economie sau justitie. Copii ai fostei nomenklaturi, educati in Occident pe banii poporului roman, reveniti cu idei corosive de tip neo-marxist. Iresponsabili si agresivi, aroganti si prost crescuti. Acesta este useristul.

     • Ia spuneți tovarăși, nu vă arde Carnetul Roșu din buzunar când îi faceți pe cei tineri comuniști ? 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

     • Dunn, multi din USR sunt progresisti cu tenta woke. Asta ne-ar mai lipsi sa fie adus in Romania: ideologia woke. De parca nu ar fi deajuns cu ideologia hotiei PSD.

 7. Ca sa se schimbe ceva, cu participarea alegatorilor, avand in vedere ca este in desfasurare campionatul de fotbal cred ca cea mai buna propunere la prezidentiale e Hagi. Iar pentru transformarea in valoare a banilor europeni probabil ca nu avem infrastructura, firme…

 8. poate sa fie dezmembrata, vanduta, disparuta, pensiile speciale sa nu disparaaaa!
  Felicitari pentru rezultatele alegerilor, o sa traiti din ce in ce mai bine!…

  • Poate era bine ca d-l Petrov sa fi arestat toata gashka de infractori din jurul lui Haisam. Acuma da sfaturi tardive, nesolicitate si in mod evident inutile.

  • La meci,pe bani publici. Sub pretextul ca vor sa revigoreze economia Romaniei, facand reclama pt mici.
   Dar, ca sa fim in ton cu unii de pe aici, nu e vinovat guvernul, ci USR. Din cauza lor, in Bucuresti este canicula excesiva, in Baragan nu ploua, iar in Ardeal sunt inundatii.

   • Ciolacu nu at fi fost problema care este daca Basescu isi facea treaba. In loc sa rascumpere „jurnalistii” si sa dea greutate falsei rapiri, era un bun motiv sa lichideze grupul mafiot din jurul lui Haisam.

    USR este vinovat pentru iesirea de la guvernare, dezorganizarea dreptei, si intoxicarea dreptei romanesti cu idei neo-marxiste.

    Ma scuzati, dar chiar nu am motive si nici de gand sa fiu ingaduitor.

    PSD stim ca este ce este, dar este ce este din cauza impotentei si dezorganizarii, mult prea fragmentatei drepte romanesti, intoxicate de neo-marxism.

     • Ionel, Ionelule nu mai fuma baiatule…

      Voi oscilati intre paranoia, delir de grandoare si prostie congenitala.

      Cum nu sunteti capabili de argumente, nici sa curatati ghena cu gunoaie ideologice, hopa sunteti loviti de securisti.

      Scarboseniile trotskyiste de mana cu scarboseniile staliniste vor sa salveze Poporul Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.