Cine ghidonează AUR: „Este o campanie studiată în anumite laboratoare” de „experți specializați în psihologia mulțimilor, în comportamentele colective ale românilor”

4
2741
George Simion și oamenii săi execută un plan făcut în niște laboratoare de experți în psihologia mulțimilor care cunosc comportamentul colectiv al românilor, avertizează sociologul Marius Pieleanu

În spatele lui George Simion, al Dianei Șoșoacă și al celorlalți oameni din prima linie ai AUR stau structuri foarte bine organizate, care lucrează după manual, cu experți în psihologia mulțimilor, iar fiecare acțiune este preparată în „anumite laboratoare”, a explicat sociologul și psihologul Marius Pieleanu joi, la Antena 3. Temele alese, live-urile pe Facebook, viralizarea acestora, comportamentul și limbajul nu sunt producția celor pe care-i vedem dând din mâini și din gură în Parlament sau pe străzi, ci ale unor personaje care stau în umbră și coordonează această campanie atât virtual, cât și în viața reală.

Interzicerea live-urilor pe Facebook, în Parlament, ar bloca o componentă importantă a acestei campanii, crede Marius Pieleanu. Cei de la Antena 3 au contorizat câteva dintre ultimele transmisii ale lui George Simion și au remarcat că în doar 5 live-uri acesta a strâns peste 10 milioane de vizualizări, zeci de mii de comentarii și sute de mii de aprecieri.

Marius Pieleanu a explicat că această viralizare are în spate o mașinărie foarte bine pusă la punct, deloc întâmplătoare, iar totul este coordonat din umbră de specialiști cu adevărat capabili, care-i direcționează pe Simion și oamenii săi în funcție de datele sociologice și ținând cont de comportamentele colective ale românilor.

Liderul AUR și ceilalți scandalagii din mișcarea extremistă „nu își desfășoară activitatea de capul lor sau întâmplător”, spune Pieleanu.

Pandemia, declicul necesar pentru cei care se străduiau, de câțiva ani, să-l împingă pe George Simion în prim-planul vieții politice din România

Împingerea în față a lui George Simion și a mișcării extremiste, care inițial și-a recrutat adepții din sânul ultrașilor prezenți în galeriile de fotbal admiratori ai lui Puțin și ai Rusiei, ostili Occidentului și instituțiilor statului – cu ai căror reprezentanți au intrat des în coliziune – este încercată de mai multă vreme. Timp de câțiva ani, demersul a fost un eșec.

În 2020, însă, a izbucnit pandemia, iar fostul ultras și partidul în fruntea căruia a fost pus au început să capete aderență în rândurile celor nemulțumiți de restricții, al celor suspicioși, predispuși la teorii ale conspirației sau pur și simplu rebeli.

Însăși apariția AUR în scenă a fost atent pregătită prin diverse acțiuni provocatoare, așa cum a fost cea din vara lui 2020, când un cuplu s-a prezentat la un magazin Kaufland pus pe scandal, încercând să intre fără mască pentru a genera un conflict. Ulterior, asupra bărbatului a fost descoperită aparatură de înregistrare, cele două persoane – trecute de 50 de ani – fiind însoțite discret de un operator video și de un regizor, care coordonau acțiunea. La foarte scurt timp după ce bărbatul a fost imobilizat, pe Facebook s-a declanșat o campanie furibundă, videoclipul filmat de operator fiind prezentat ca dovada că multinaționalele occidentale ne tratează ca pe sclavi în propria țară și bat bătrâni nevinovați.

Astfel de cazuri au mai avut loc în lunile care au precedat campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Discursul AUR a fost, din 2020 încoace, unul care s-a suprapus perfect pe temele identificate de Comisia Europeană și autoritățile române ca fiind promovate de Rusia în țările de pe continent, pentru a crea disensiuni, neîncredere și atomizarea societății.

Sociologul Marius Pieleanu despre acțiunile AUR

„Este o campanie care nu pare deloc întâmplătoare. Este o campanie care a fost studiată în anumite laboratoare – nu știu în care – dar, cu siguranță, atât domnul Simion, cât și ceilalți lider ai AUR nu își desfășoară activitatea cotidiană de capul lor sau întâmplător.

Campania lor este una de succes. În mod evident cele aproape 1.600.000 de voturi pe care AUR le-ar strânge dacă ar avea loc duminică, adică mai mult decât dublu decât au primit acum un an și ceva, sunt rodul unei munci organizate, raționale și mai ales produsul unei gândiri strategice.

Și mă tem – este o opinie personală, dar bazată pe date obiective – că aceste 1.600.000 de voturi nu sunt rezultatul unei munci asidue sau a unei inteligențe superioare, ci sunt rezultatul unei analize foarte serioase realizate de experți specializați în psihologia mulțimilor, în specificul ethosului românesc, în comportamentele colective ale românilor și, nu în ultimă instanță, în valorile și normele tradiționale românești.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

* VIDEO. ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu este atât de negru precum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim“

* Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

* Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

* Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

* Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* VIDEO. Amenințări de tip AUR ale șefului deputaților PSD: „Poate te întind pe-aici, pe jos!” / „George, ia-ți maimuța de aici!” / „N-are cum să mă bată pe mine Simion niciodată!”

* Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (83) / Ordin de la Bucureşti: împuşcaţi-i pe Ceauşeşti!

4 COMENTARII

  1. Nu conteaza ca a zis Pieleanu, nenorocirea e ca are dreptate. Fenomenul AUR e inoculat de agentii rusi infiltrati in tara noastra impreuna cu cei deja inradacinati aici de zeci de ani. Nu am scapat de ei. Nu suntem in stare sa scapam de ei. Trag sforile la diverse niveluri ale societatii si structurilor statului. Cine vrea sa scape de ei ai zice sa plece din tara…dar, din nenorocire, rusii si-au plantat influencerii peste tot !!! Pentru ca urasc si batjocoresc vestul.

  2. Sa-i reamintim tovarasului Pieleanu ca acel cuplu care a vrut sa intre la Kaufland nu a refuzat purtatul mastii ci luatul temperaturii, urland ca asta ar fi un act medical intim, de parca termometrul ala care masura de la distanta temperatura le-ar fi fost bagat in cur. NU are dreptate cand afirma ca ”Interzicerea live-urilor pe Facebook, în Parlament, ar bloca o componentă importantă a acestei campanii”. Pentru ca, in opinia mea, live-urile in Parlament NU ar trebui interzise. N-am fi aflat niciodata cat de marlan, nesimtit si agresiv verbal este Serban Nicolae daca live-urile din parlament nu ar fi fost permise („Sunteti atat de proasta, este incredibil ce spuneti. Penala e mama care v-a facut asa nesimtita” i-a spus stimabilul Cosettei Chichirau. Sau „Aveţi o poză? Poza e CV? Eu am o poză în care dvs faceţi sex anal. Ce să facem?”) Nu am fi aflat niciodata de marlaniile, jegodismul si misoginismul parlamentarilor pesedisti daca nu ar fi existat live-urile din Parlament. Nu am fia aflat niciodata pentru ca filmarea discutiilor parlamentare cu camerele „mari” si nu cu cele ale telefoanelor, nu ne-ar fi dezvaluit NICIODATA caracterul abject al masculilor pesedisti care se considera parlamentari si vor sa fie tratati cu un respect pe care ei nu-l au fata de ceilalti. Revenind la faptul ca daca n-ar fi live-uri n-ar fi campanie aurista in Parlament, in opinia mea, este o maaare dezinformare. Adica maretii experti in comportamentele de turma ale acestui popor se bazeaza pe respectivele live-uri sau pe nevoia de violenta si de agresivitate a acestui popor, care crede din toti rarunchii sai ca numai USR-istii trebuie ucisi fara nicio judecata, iar restul politicienilor trebuie iertati si pupati pe crestet cand il fura? Nici nu este greu sa manipulezi un popor format jumatate din analfabeti functionali care simt nevoia biciului unui stapan pe spinarea lor si 35% din hoti si aparatorii lor. Nu, live-urile nu trebuie interzise! Violenta de orice fel trebuie interzisa. Pentru ca nimeni n-ar mai filma daca toti ar fi civilizati si s-ar purta frumos cu ceilalti. Chiar ar fi plictisitor daca nevoia de violenta si de misoginism a acestui popor n-ar fi satisfacuta prin aceste live-uri. Aici am ajuns tocmai pentru ca educatia acestui popor este foarte precara. Exista niste varfuri luminate, dar marea masa populara este abjecta din punct de vedere educational si comportamental. Si, da, asta este poporul meu, in care traiesc si eu. Iar asta nu ma determina sa nu-i vad defectele si sa nu i le spun in fata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.